+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 30/01

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 30/01

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

💯 Πεζοπορία για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό || Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022


Κάθε παιδί πρέπει να ζει την παιδική του ηλικία με αγάπη, φροντίδα, ζεστασιά και ασφάλεια, και αυτό μας αφορά όλους. 


Μία διαφορετική πεζοπορία από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, της οποίας όλα τα έσοδα θα κατατεθούν σε μία μικρή αλλά χρωματιστή πολιτεία, το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό»! Η διαδρομή  που θα ακολουθήσουμε είναι κυκλική πορεία 13 χιλ. και θα μας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μαζί τις σπάνιες ομορφιές του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου, καθώς και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα του Θερμαϊκού κόλπου από ψηλά! Μία πραγματικά εντυπωσιακή πεζοπορία μέσα στην καρδιά του χειμώνα και μόλις μία ανάσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης! Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί χωρίς μετακίνηση με λεωφορείο.


Η συμμετοχή μας είναι σημαντική και τα παιδιά η ελπίδα μας για ένα καλύτερο κόσμο.


💚 Ελληνικό Παιδικό Χωριό


Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο είναι αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς, δεν  έχει ιδρυματικό χαρακτήρα και είναι το πρώτο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.


Στην ίδρυση του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» (τότε «Παιδικού Χωριού Βορείου Ελλάδος») οδήγησε η έλλειψη ενός χώρου για μακροχρόνια φιλοξενία ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών ή προερχομένων από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον.


Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους. Ο σκοπός αυτός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ανάπτυξης του παιδιού κατά το πρότυπο της οικογένειας που αποτελεί το θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται η ψυχονοητική ανάπτυξη και κοινωνική ένταξη των παιδιών που έχουν χάσει την στήριξη αυτή και που είναι απαραίτητη για να ενταχθούν ως αυτόνομα και ολοκληρωμένα μέλη στην Ελληνική κοινωνία και ακολούθως στην κοινωνία της Ευρώπης.


Πολλά παιδιά ζουν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους με στερήσεις και με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης υφιστάμενα την εγκατάλειψη και πολλές φορές την εγκληματική συμπεριφορά των προσώπων του στενού τους περιβάλλοντος. Σ’ αυτά τα παιδιά το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο θέλει να χαρίσει μια αληθινή οικογένεια.


 Πληροφορίες Δραστηριότητας


Θα συναντηθούμε την Κυριακή 30/01 στις 10.00 στη Γέφυρα Περαιβού στην Άνω Τούμπα, όπου η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη είτε με συγκοινωνία είτε με αυτοκίνητο (σημείο συνάντησης: https://goo.gl/T3M2s1).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην εκκίνησή μας.


Από εκεί θα ξεκινήσουμε συναρπαστική πεζοπορία στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, που θα μας εκπλήξει ευχάριστα με τις πολλές εναλλαγές τοπίων!


Η διαδρομή μας συνδυάζει και ακολουθεί πανέμορφα μονοπάτια και δασικούς δρόμους, ανεβοκατεβαίνει σε ξύλινα σκαλάκια και εξερευνά άγνωστα περάσματα μέσα στο καταπράσινο δάσος!


Φτάνει σε ισόπεδο πλάτωμα στα 425 μέτρα με εκπληκτική θέα όλης της Θεσσαλονίκης, όπου τα γαλάζια νερά του Θερμαϊκού ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των πεζοπόρων και πραγματικά εντυπωσιάζουν!


Στη συνέχεια εισέρχεται ακόμη περισσότερο στην καρδιά του δάσους εξερευνώντας όλα τα μυστικά του!


Μια διαδρομή κατάλληλη για όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από το αστικό περιβάλλον, αλλά και να στηρίξουν την προσπάθεια ενίσχυσης του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» που το έχει τόσο ανάγκη.


Η πεζοπορία είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 13 χιλ. (κυκλική)

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 – 5 ώρες

• Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Γέφυρα Περαιβού στην Άνω Τούμπα

• Ελάχιστο υψόμετρο: 100 μέτρα

• Μέγιστο υψόμετρο: 480 μέτρα

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)

• Παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Η επιστροφή μας στη Γέφυρα Περαιβού υπολογίζεται γύρω στις 14.30.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


10€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Όλα τα έσοδα της δραστηριότητας θα κατατεθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 10€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για τη δραστηριότητα γίνονται μέχρι και 25 Ιανουαρίου 2022. Από 26 Ιανουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


Τρόποι Πληρωμής εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για τη Δραστηριότητα


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη δραστηριότητα)

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών


Σημαντικές παρατηρήσεις:


Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ