+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ 14/05

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ 14/05

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ 14.05

🌿 Πεζοπορία και Ανάβαση στην Κορυφή Γκόλα Τσούκα || Σάββατο 14 Μαΐου 2022

 

💯 Μία Σαββατιάτικη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στο όρος Πάικο και την υψηλότερη κορυφή του, την Γκόλα Τσούκα στα 1650μ.! Μία όμορφη διαδρομή μέσα σε κατάφυτο δάσος με ονειρεμένα χρώματα της φύσης και την πιο fun πεζοπορική παρέα της Θεσσαλονίκης με επαγγελματίες πιστοποιημένους Green Oliver συνοδούς! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για συμμετοχή με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


🌲 Πάικο


Το όρος Πάικο σχηματίζεται στην καρδιά της Μακεδονίας στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς. Το όνομά του προέρχεται από το σλαβικό “pajak” που σημαίνει αράχνη και του ταιριάζει απόλυτα, γιατί απλώνεται με τους χαμηλούς λόφους του σε μια μεγάλη έκταση και θυμίζει ιστό αράχνης!


Το δάσος του είναι κατάφυτο με οξιές, ενώ αποτελεί και το μεγαλύτερο δάσος καστανιάς της Ελλάδας! Περισσότερες από 250 οικογένειες της περιοχής, που έχουν ως δεύτερο επάγγελμά τους το κάστανο, παράγουν ετησίως μέχρι και 600 τόνους!


🌄 Γκόλα Τσούκα


Η υψηλότερη κορυφή του όρους είναι η Γκόλα Τσούκα σε υψόμετρο 1650μ. και έχει πάρει το όνομά της από το σλαβικό “gola” που σημαίνει γυμνή, μιας και στην κορυφή δεν υπάρχουν καθόλου δέντρα. Η θέα από την κορυφή προς Καϊμακτσαλάν, Πίνοβο και Τζένα είναι εξαιρετική!


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία), καθώς και με ΙΧ.


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 09.00 το πρωί του Σαββάτου 14/05 στα ΣΕΑ Πολυκάστρου – Πρατήριο ΕΚΟ Σαουλίδης Θεόδωρος (ακριβές σημείο συνάντησης: https://bit.ly/3JixhQG), όπου το πούλμαν έχει προγραμματισμένη στάση.


Αφού συγκεντρωθούμε στο σημείο συνάντησης, θα συνεχίσουμε με το πούλμαν και τα αυτοκίνητα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο, από όπου θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας.


Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο μετά το χωριό της γραφικής Καστανερής από δασική περιοχή σε υψόμετρο 1100 μ. περίπου.


Θα περπατήσουμε αρχικά σε δασικό δρόμο για 1 χιλ. περίπου μέχρι να συναντήσουμε μικρό λιθόστρωτο μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε για 300 μέτρα ταξιδεύοντας γλυκά και νοσταλγικά πίσω στο χρόνο!


Θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμα σε κατάφυτο δρόμο μέχρι να κόψουμε δεξιά για να μπούμε στην καρδιά του πυκνού δάσους! Εκεί, θα ακολουθήσουμε πανέμορφη ανηφορική διαδρομή 2 χιλ. περίπου μέχρι να προσεγγίσουμε χαρακτηριστικό οροπέδιο που απλώνεται κάτω από την κορυφή!


Από το σημείο αυτό, θα ξεκινήσει και το τελευταίο κομμάτι ανάβασης με τελικό προορισμό την κορυφή στα 1650μ., την Γκόλα Τσούκα, που φιλοξενεί τον χαρακτηριστικό μοναχικό μεταλλικό ορειβάτη που αγναντεύει προς τη Θεσσαλονίκη και το Θερμαϊκό κόλπο!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω απολαμβάνοντας την παραμυθένια ατμόσφαιρα του βουνού!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 550 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4 – 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα μεταβούμε με το πούλμαν στην κοντινή Γουμένισσα για καφέ και σνακ.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν τo Σάββατο 14/05 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


20€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Σημείωση: Το κόστος συμμετοχής με ΙΧ είναι 10€ / άτομο.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο facebook ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 20€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 9 Μαΐου 2022. Από 10 Μαΐου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, βερμούδα, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ελαφρύ μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
 

Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. 

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

 

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ