+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΑΣΧΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ
ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΑΝΔΡΟ 22/04 - 25/04

ΠΑΣΧΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ
ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΑΝΔΡΟ 22/04 - 25/04

ΠΑΣΧΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΑΝΔΡΟ 22-25.04

🌿 Πάσχα Πεζοπορίας στην Αρχόντισσα Άνδρο || 22 – 25 Απριλίου 2022


💯 Μία εορταστική εκδρομή πεζοπορίας για το Πάσχα του 2022, που συνδυάζει έντονη δράση και παραδοσιακά έθιμα, σχεδιασμένη με κάθε λεπτομέρεια από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver στην αρχόντισσα και αγαπημένη Άνδρο! Τέσσερις ημέρες εξερεύνησης στο ελληνικό νησί των δραστηριοτήτων, στη γη της αυθεντικότητας και της μεγάλης ναυτικής παράδοσης παρέα με την καλύτερη ομάδα επαγγελματιών και πιστοποιημένων συνοδών της Θεσσαλονίκης, που σας περιμένει για νέες αξέχαστες εμπειρίες στο νησί – κόσμημα των Κυκλάδων! Join the Green bus and be part of the nature trip και το φετινό Πάσχα!


Λίγα λόγια για την Άνδρο!


«Η νήσος η έκπαγλος, η βασιλίς του Αιγαίου.. η ωραιοτέρα όλων του κόσμου», σύμφωνα με τον Ανδρέα Εμπειρίκο!


Η Άνδρος είναι το βορειότερο και δεύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων μετά τη Νάξο, ενώ πραγματικά ξεχωρίζει από κάθε άλλο, καθώς μεγάλο μέρος της καλύπτεται από βουνά, ποτάμια, πηγές και έντονη βλάστηση, ενώ παράλληλα παρουσιάζει και το ξερό κυκλαδίτικο τοπίο.


Η ακτογραμμή της Άνδρου είναι βραχώδης με συνολικό μήκος περίπου 176 χιλ. Σπουδαιότερα ακρωτήρια της είναι ο Καμπανός στο βόρειο άκρο του νησιού, το Αρτεμίδι, η Γριά, ο Ακαμάτης, ο Άγιος Σώστης και το Περιστέρι στα δυτικά παράλια.


Το Γαύριο αποτελεί το κεντρικό λιμάνι του νησιού και βασικό τουριστικό σημείο με πολλά εστιατόρια και μαγαζιά, ενώ το Μπατσί είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού, το οποίο διαθέτει μεγάλη παραλία με χρυσοκίτρινη άμμο και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.


Η Άνδρος είναι ακόμη ευρέως γνωστή για το πλούσιο δίκτυο μονοπατιών της, καθώς το προσβάσιμο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών ανέρχεται σήμερα σε περισσότερα από 100 χλμ.! Πρόκειται μάλιστα για μία συνεχή πορεία που διασχίζει τις οροσειρές του νησιού, ενώ περνά από τοπία μεγάλης φυσικής ομορφιάς και σημαντικά μνημεία. Ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι από τον Οκτώβριο του 2015 έλαβε τη διακεκριμένη ευρωπαϊκή πιστοποίηση Leading Quality Trails – Best of Europe από την Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπόρων (European Ramblers Association) καθιστώντας έτσι την Άνδρο ως έναν από τους κορυφαίους πανευρωπαϊκά προορισμούς για πεζοπορία!


💚 Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα


Προσοχή: Αναχώρηση με πούλμαν την Πέμπτη 21/04 το βράδυ στις 22.00 με προορισμό τη Ραφήνα και αναχώρηση πλοίου στις 07.30 το πρωί για τη γη των σπουδαίων καπεταναίων, την Άνδρο!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 22.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 22.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 22.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).
• Οι συμμετέχοντες από Αθήνα, θα πρέπει να βρίσκονται στο λιμάνι της Ραφήνας  το πρωί της Μ. Παρασκευής 22/04 στις 06:00 (1.30 ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Και φύγαμε για Ραφήνα, όπου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας με το λεωφορείο θα έχουμε άφθονο χρόνο να αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα για να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας!


Αφού φτάσουμε στο λιμάνι της Ραφήνας και πάρουμε κάποιο σύντομο σνακ, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο στις 07.30 το πρωί της Μ. Παρασκευής 22/04 για να βγούμε στην Άνδρο σε μόλις 2 ώρες!


Εκεί θα αποβιβαστούμε στο Γαύριο, το λιμάνι της Άνδρου και θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για check in.


Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να ξεκουραστούμε στα δωμάτιά μας, ενώ έπειτα θα πραγματοποιήσουμε την 1η κιόλας πεζοπορία μας στις Κυκλάδες!


Μη ξεχνάς ότι εκεί που νομίζεις ότι δεν έχεις όρεξη ή έχεις χάσει τις δυνάμεις σου, είμαστε εκεί για να σε ξεσηκώσουμε και να θυμηθούμε μαζί ότι κάθε στιγμή εκεί έξω είναι μία μικρή γιορτή!


Θα ξεκινήσουμε πεζοπορική διαδρομή από το ξενοδοχείο μας με προορισμό τον πύργο του Αγίου Πέτρου, έναν από τους καλύτερα σωζόμενους των Κυκλάδων, ελληνιστικής εποχής (4ος-3ος αιώνας π.Χ.)! Πρόκειται για έναν κυλινδρικό πύργο, που σώζεται σε ύψος περίπου 20 μ. και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ντόπιο σχιστόλιθο. Βρίσκεται μάλιστα σε μία θέση ιδιαίτερα προνομιακή, αφού δεσπόζει στον κάμπο του Γαυρίου και βλέπει προς τη θάλασσα με δυνατότητα ελέγχου των πλοίων!


Και αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας στον καθηλωτικό πύργο, θα συνεχίσουμε την πορεία μας ακολουθώντας κυκλική πορεία μέχρι να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.


Η πεζοπορία που θα πραγματοποιήσουμε είναι σχετικά βατή και ιδανική για το ξεκίνημά μας στην Άνδρο! Προϋποθέτει μέτρια φυσική κατάσταση και απευθύνεται στους περισσότερους.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (κυκλική)
• Υψομετρική ανάβαση: 220 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Εάν υπάρχουν άτομα που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία, θα έχουν ελεύθερο χρόνο στο Γαύριο!


Έπειτα, θα ετοιμαστούμε για τον Επιτάφιο της Μ. Παρασκευής (προαιρετικά), ενώ φυσικά στη συνέχεια δε θα αφήσουμε το 1ο βράδυ μας στο νησί να πάει χαμένο! Πρώτες Green Oliver νυχτερινές «σουλατσάδες» στο νησί!


2η ημέρα


Δυναμωτικό πρωινό σήμερα Μ. Σάββατο, γιατί η μέρα θα είναι μεγάλη!


Αναχώρηση με το λεωφορείο μας με προορισμό τον παραδοσιακό οικισμό Μένητες, που είναι κτισμένος ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια, ενώ νερά τρέχουν ασταμάτητα από τα στόματα των μαρμάρινων λεόντων του!


Εκεί μας περιμένει μία υπέροχη πεζοπορική διαδρομή εξερεύνησης των καταπράσινων γραφικών οικισμών, που περνάει από το καστρομονάστηρο της Παναχράντου στη δεύτερη υψηλότερη οροσειρά της Άνδρου, τον Γερακώνα!


Έπειτα, θα κατεβούμε από καλοφτιαγμένα λιθόστρωτα τμήματα μονοπατιού, εντυπωσιακές ξηρολιθιές και αγροτικά κονάκια προς τα Λιβάδια με τερματισμό μας στην Χώρα της Άνδρου!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και σίγουρα απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (διάσχιση)
• Υψομετρική ανάβαση: 480 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν την πεζοπορία, μπορούν να πιουν πρωινό καφέ στους Μένητες και μετά με το λεωφορείο να μεταφερθούν στην Χώρα της Άνδρου.


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα έχουμε όλοι ελεύθερο χρόνο στη Χώρα για φαγητό και ατελείωτες βόλτες!


Ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο μας, για να επιστρέψουμε πίσω στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.


Και όλα αυτά μέχρι να ανανεώσουμε και πάλι το ραντεβού μας το βράδυ για να επισκεφθούμε τώρα το κοσμοπολιτικό Μπατσί! Εκεί, θα κάνουμε Ανάσταση στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου, ενώ μετά, όπως το καλεί η παράδοση, θα τσουγκρίσουμε τα αυγά μας και θα απολαύσουμε τη ζεστή σούπα μας!


Επιστροφή με το πούλμαν στο ξενοδοχείο μας στο Γαύριο.


3η ημέρα


Ανήμερα Πάσχα θα πάρουμε το πρωινό μας άνετοι και ωραίοι και θα αναχωρήσουμε για τη Χώρα της Άνδρου ξανά και την 3η πεζοπορία μας!


Σήμερα θα ακολουθήσουμε μία από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές του νησιού, μία πορεία με μεγάλες εναλλαγές και πλούτο αγροτικού τοπίου! Μία πεζοπορία που ξεκινάει από τη Χώρα και καταλήγει στον Όρμο Κορθίου!


Έντονο ανάγλυφο, συνεκτικοί οικισμοί της ΝΑ Άνδρου, η γνωστή κοιλάδα των Διποταμάτων με τους πολυάριθμους νερόμυλους και το τοξωτό γεφύρι, το Κάστρο της Φανερωμένης είναι μόλις μερικά από τα θέλγητρα για τη σημερινή μας εξερεύνηση!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι αρκετά απαιτητική και απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 13,5 χιλ. (διάσχιση)
• Υψομετρική ανάβαση: 680 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 5 – 6 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν την πεζοπορία, μπορούν να παραμείνουν στη Χώρα της Άνδρου για καφέ και πασχαλινές βόλτες. Αργότερα θα μεταφερθούν με το λεωφορείο στον Όρμο Κορθίου, όπου θα τερματίσουν τη διαδρομή τους οι πεζοπόροι μας.


Έπειτα, όλοι μαζί θα επιστρέψουμε με το λεωφορείο πάνω από το Γαύριο για το ομαδικό Πασχαλινό μας γεύμα στην καλύτερη ταβέρνα του νησιού! Εκεί, αφού απολαύσουμε το εορταστικό φαγητό μας, όπως το ορίζει το έθιμο, θα χαρούμε τη μέρα όπως εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα!


Ελεύθεροι στη συνέχεια μέχρι τα βαθιά μεσάνυχτα!


4η ημέρα


Τελευταίο ξύπνημα στο νησί και όλα πρέπει να κυλίσουν όμορφα και όπως το επιθυμεί ο καθένας! Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα κάνουμε check out από τα δωμάτια μας, ενώ στη συνέχεια..


..όσοι το επιθυμούν, θα είναι ελεύθεροι για καφεδάρες, βόλτες και φαγητό!


Άλλοι πάλι, μπορεί να προτιμήσουν βουτιά στη θάλασσα και στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου!


Ενώ με τους αμετανόητους πεζοπόρους μας θα πραγματοποιήσουμε την 4η πεζοπορία μας!


Ξεκινώντας μέσα από το Γαύριο, θα ακολουθήσουμε όμορφη παραρεμάτια διαδρομή από τον κάμπο του Γαυρίου προς τους πρόποδες της βορειότερης οροσειράς της Άνδρου. Νερόμυλοι, αγροτικά κονάκια και αιωνόβιες ελιές μας περιμένουν! Αλλά και πανοραμική θέα προς τον κόλπο του Γαυρίου και τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς ψηλότερα του Άνω Γαυρίου!


Μία διαδρομή μετρίου βαθμού δυσκολίας, που προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 290 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3 – 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Αφού έχουμε περάσει όλοι το πρωινό μας όπως μας αρέσει καλύτερα, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο από το Γαύριο στις 14.45.


Μετά από 2 ώρες περίπου θα φτάσουμε στη Ραφήνα, από όπου θα ξεκινήσουμε με το λεωφορείο την επιστροφή μας.


Στη Θεσσαλονίκη θα είμαστε γύρω στις 00.30, όπου και θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 379€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 319€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Κόστος Συμμετοχής από Αθήνα


• Μονόκλινο δωμάτιο: 329€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 269€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• Εισιτήρια πλοίου Ραφήνα – Άνδρος και επιστροφής για τους συμμετέχοντες και το πούλμαν

• 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Ostria Hotel & Apartments στο Γαύριο

• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση

• Παραδοσιακό γεύμα μετά την Ανάσταση με μαγειρίτσα (ή χορτόσουπα), σαλάτα και ορεκτικό ανά 4 άτομα και πασχαλινό αυγό (δε περιλαμβάνεται αλκοόλ)

2 Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά

• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα

• Για συμμετέχοντες από Αθήνα δεν συμπεριλαμβάνεται η μετακίνηση προς και από το λιμάνι της Ραφήνας


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 90€ τις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 28 Μαρτίου 2022. Μετά την 28η Μαρτίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ορειβατικό παντελόνι, βερμούδα, γιλέκο, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου
12. Ταυτότητα
13. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία
14. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (προαιρετικά)
15. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.


• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των συνθηκών.


• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ