+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΝΕΕΣ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ! 30/09 - 01/10

ΝΕΕΣ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ! 30/09 - 01/10

ΝΕΕΣ GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ! 30/09-01/10

🌿 Νέες Green πεζοπορικές διαδρομές στην καρδιά του Ζαγορίου, για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο με τον καλύτερο τρόπο!
📆 Σάββατο 30/09 – Κυριακή 01/10 2023


💯 Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, ταξιδεύει για ακόμη μία φορά στα λατρεμένα Ζαγοροχώρια εξερευνώντας νέα μονοπάτια και πάλι! Μετά το Βίκο και τους καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα, που επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο από το 2017, τα μονοπάτια των γεφυριών και του Βραδέτου, που αναδείξαμε στο πεζοπορικό κοινό της Θεσσαλονίκης, ένα νέο Green ταξίδι για τους λάτρεις της φύσης και της παράδοσης! Με ορμητήριο το γραφικό και αρχοντικό Τσεπέλοβο ξεκινάμε τις πεζοπορίες μας σε άγνωστες διαδρομές άγριας φυσικής ομορφιάς με φόντο τα επιβλητικά βουνά της Πίνδου, ενώ περνάμε πάνω από πετρόχτιστα γεφύρια και κοίτες με ορμητικά νερά! Μία ακόμη οργανωμένη εκδρομή, που περιλαμβάνει διανυκτέρευση σε παραδοσιακούς ξενώνες και ανεπανάληπτες δραστηριότητες με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και την πιο έμπειρη ομάδα επαγγελματιών συνοδών της Θεσσαλονίκης! Join the Green bus! 


Ζαγοροχώρια


Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από 46 μικρά χωριά σκορπισμένα στους πρόποδες της Πίνδου. Στο επιβλητικό φυσικό τοπίο τους κυριαρχούν ορμητικά ποτάμια και εντυπωσιακοί καταρράκτες, χαράδρες και βαθιά φαράγγια, καταπράσινα δάση και απόκρημνα βουνά!


Ένα μέρος πραγματικά ονειρικό, κατάλληλο για ένα διήμερο απόδρασης από τα συνηθισμένα!


Ορμητήριο μας θα αποτελέσει το γραφικό Μονοδένδρι, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρων. Η θέση του Μονοδενδρίου είναι ιδανική, αφού βρίσκεται ανάμεσα στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου, που θα διασχίσουμε, και τους πέτρινους πύργους της Οξιάς, συνθέτοντας ένα τοπίο παραμυθένιας ομορφιάς!


Τσεπέλοβο


Χτισμένο σε υψόμετρο 1080 μ. αποτελεί τον μεγαλύτερο σε πληθυσμό οικισμό του Ζαγορίου, αλλά συνάμα και έναν από τους πιο απομακρυσμένους! Ένα γνήσιο πετρόχτιστο ζαγορίτικο χωριό, όπου, εκτός από τα μαγευτικά λιθόστρωτα καλντερίμια, ξεχωρίζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτισμένη στα μέσα του 18ου αι. και ο αιωνόβιος πλάτανος στην πλατεία, στη σκιά του οποίου «φωλιάζουν» παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια με εξαιρετική παραδοσιακή κουζίνα.


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 30 Σεπτεμβρίου 2023


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 30/09 το πρωί για ένα ακόμη μαγευτικό διήμερο σφήνα, που θα μας χαλαρώσει με άγνωστες πεζοπορικές διαδρομές και ατέλειωτο fun! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Προορισμός μας το Τσεπέλοβο Ζαγορίου, με μία σύντομη ενδιάμεση στάση καθοδόν για καφεδάκι και πρωινό!


Και λίγο πριν μπούμε στο χωριό, χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο θα αποβιβαστούμε για να ξεκινήσουμε την πρώτη πεζοπορία μας!


Θα κινηθούμε στην αρχή κατηφορικά για να φτάσουμε στη Mονή Ρογκοβού, αλλά και να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα προς το άγνωστο για τους περισσότερους Φαράγγι Βικάκι! Ενώ ακόμη θα εντοπίσουμε μέσα στα βράχια και τα καλά κρυμμένα ασκηταριά!


Έπειτα, θα ακολουθήσουμε διαφορετικό μονοπάτι για να επιστρέψουμε πίσω στον κεντρικό δρόμο, όπου εκεί θα έχουμε δύο επιλογές!


Group 1o


Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να περπατήσουν άλλο, θα κινηθούν στο δρόμο για 500 μ. και θα φτάσουν στο λεωφορείο, για να μεταφερθούν στους ξενώνες μας στο Τσεπέλοβο για check-in.


Η διαδρομή για αυτή την ομάδα είναι σχετικά σύντομη και προϋποθέτει μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 3 χιλ. (κυκλική)
• Υψομετρική ανάβαση: 170 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Group 2o


Με όσες και όσους επιθυμούν να περπατήσουν περισσότερο θα συνεχίσουμε την πορεία στην απέναντι πλευρά τώρα, ακολουθώντας διαφορετικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει απευθείας στο Τσεπέλοβο!


Τα πρώτα δύο χιλιόμετρα θα είναι ανηφορικά μέσα σε δασωμένη περιοχή και θα μας οδηγήσουν σε υψόμετρο περίπου 1300 μ., ενώ έπειτα θα ξεκινήσει η κατάβασή μας μέχρι να βγούμε μέσα στο χωριό, όπου εκεί θα πάμε απευθείας στους ξενώνες μας για check-in.


Η συνολική διαδρομή του 2ου group είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (διάσχιση)
• Υψομετρική ανάβαση: 390 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Και αφού έχουμε ολοκληρώσει τις πορείες μας και έχουμε τακτοποιηθεί στους παραδοσιακούς ξενώνες μας στο Τσεπέλοβο, όπου θα διανυκτερεύσουμε, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για να περιηγηθούμε στα ρομαντικά σοκάκια του χωριού και να απολαύσουμε ένα γνήσιο ηπειρώτικο γεύμα στα ταβερνάκια κάτω από τα πλατάνια!


Ενώ φυσικά θα έχουμε και άφθονο χρόνο για βραδινά ποτάκια στο πετρόχτιστο μπαράκι του οικισμού, όπως μόνο τα Greenoliverakia ξέρουνε!


2η ημέρα – 1η Οκτωβρίου 2023

 

Καλό μήνα είπαμε; Οκτώβρης σήμερα και εμείς θα απολαύσουμε το μεγαλείο της Ζαγορίτικης φύσης ανακαλύπτοντας και πάλι άγνωστες διαδρομές! Μας περιμένει μια μοναδική πεζοπορία – διάσχιση από το Τσεπέλοβο μέχρι το επόμενο παραδοσιακό χωριό Κήποι, που είναι χτισμένο στις πλαγιές του βουνού!


Αφού πάρουμε το πρωινό μας στους αγαπημένους ξενώνες, θα κάνουμε check-out και θα ετοιμαστούμε για μία ακόμη γεμάτη μέρα στη φύση και τα αυθεντικά χωριά!


Θα τοποθετήσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο και θα ξεκινήσουμε την πορεία μας απευθείας από το Τσεπέλοβο! Μας περιμένει μία μεγάλη κατάβαση στην αρχή, ακολουθώντας δασικό δρόμο, μέχρι τη μονότοξη πετρόχτιστη γέφυρα, με την ονομασία Γεφύρι του Χάτσιου! Πρόκειται για ένα στολίδι αρχιτεκτονικής κατασκευασμένο από τους ξακουστούς μαστόρους της Ηπείρου!


Στη συνέχεια το μονοπάτι μας οδηγεί ανηφορικά στο απέναντι πρανές της πλαγιάς, εκεί όπου θα ανηφορίσουμε τώρα, με σκοπό να φτάσουμε στο ψηλότερο σημείο του αντερείσματος και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα!


Έπειτα, θα κινηθούμε για λίγο κατηφορικά, ενώ στη συνέχεια η διαδρομή μας θα έχει συχνές εναλλαγές μέσα σε πλούσια βλάστηση, μέχρι να φτάσουμε στους Κήπους! Εκεί θα ακολουθήσουμε πέτρινα καλντερίμια, μία μοναδική εμπειρία περιήγησης και απόλαυσης της ελληνικής υπαίθρου και του αυθεντικού τρόπου ζωής, μέχρι να διασχίσουμε όλο το αρχοντικό χωριό!


Η σημερινή διαδρομή είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (διάσχιση)
• Υψομετρική ανάβαση: 300 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έχοντας ολοκληρώσει μία πορεία γεμάτη συγκινήσεις και εναλλαγές στο τοπίο, θα μας περιμένει μεσημεριανό φαγάκι, που θα είναι και το επιστέγασμα των προσπαθειών μας!


Η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται γύρω στις 21.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 159€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 137€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 129€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 1 διανυκτέρευση με πρωινό σε παραδοσιακούς ξενώνες στο Τσεπέλοβο
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημείωση: Όλοι οι ξενώνες βρίσκονται σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί ή να μεταφερθεί σε άλλη εκδρομή μέχρι και 14 Αυγούστου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται ούτε μεταφέρεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 8 Σεπτεμβρίου 2023. Μετά την 8η Σεπτεμβρίου δε γίνεται καμία επιστροφή ούτε μεταφορά χρημάτων σε άλλη εκδρομή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 14 Αυγούστου 2023).


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, fleece, ισοθερμικό, μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ