+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΝΑΞΟΣ: ΠΑΣΧΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ 13/04 - 18/04

ΝΑΞΟΣ: ΠΑΣΧΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ 13/04 - 18/04

ΝΑΞΟΣ: ΠΑΣΧΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ 13 – 18/04

🌿 Πάσχα Πεζοπορίας στη Φύση της Νάξου και τα Αυθεντικά Χωριά της

📆 Πέμπτη 13/04 (βράδυ) – Τρίτη 18/04 (ξημέρωμα)


💯 «Αν ο παράδεισος ήταν στη γη, θα ήταν εδώ», έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης για τη Νάξο. Το φετινό Πάσχα ανακαλύπτουμε τα μονοπάτια της Ναξιώτικης υπαίθρου και ζούμε την εμπειρία των κατανυκτικών εθίμων στο μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων! Ένα παραδοσιακό Πάσχα σε κατάλευκα νησιώτικα χωριουδάκια με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς, που θα μείνει αξέχαστο! Μπες κι εσύ στο Green bus του Γραφείου Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων της Θεσσαλονίκης Green Oliver και ταξίδεψε στην καρδιά των Κυκλάδων για μία ακόμη πεζοπορική απόλαυση! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και από Αθήνα.

 

Νάξος

 

Το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων με πλήθος υποδομών υψηλής ποιότητας, μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, αλλά και ένα εκτενές δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών απαράμιλλης ομορφιάς!


Αυτό που κάνει τη Νάξο να ξεχωρίζει πραγματικά ανάμεσα στα υπόλοιπα Κυκλαδίτικα νησιά είναι ο αυθεντικός χαρακτήρας της και η έντονη παρουσία της βλάστησης, θυμίζοντας ελάχιστα τα άνυδρα Αιγαιοπελαγίτικα τοπία. Ο επισκέπτης συναντά πηγές και ρεματιές, οι οποίες τροφοδοτούν τα χαμηλότερα υψόμετρα με άφθονες ποσότητες νερού, καθιστώντας το νησί ως ένα από τα πιο εύφορα νησιά του Αιγαίου.


Το νησί είναι γνωστό για την εξαγωγή μαρμάρων, την καλλιέργεια οπωρώνων, την κτηνοτροφία και την αμπελουργία. Ενώ γνωστότερα παραδοσιακά προϊόντα της Νάξου είναι το ανθότυρο, η γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, γνωστό και ως «αρσενικό», το ξινόγαλα, οι πατάτες, το κρασί και το τοπικό μοσχοβολιστό λικέρ Κίτρο.


Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Νάξου είναι το μεγάλο πλήθος από ντοπιολαλιές, όλες εμπλουτισμένες με αρχαίες ελληνικές – ομηρικές λέξεις, που ακούγονται σαν όμορφο τραγούδι στον αμύητο επισκέπτη!


Πρωτεύουσά της είναι η Χώρα (Νάξος), ο πληθυσμός της οποίας αγγίζει σχεδόν τους 8000 κατοίκους.


✅ Ορεογραφία του Νησιού

 

Ένα νησί που συνδυάζει αρμονικά τη θάλασσα με το βουνό!


Το ανάγλυφό του χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη μίας στενής ράχης, που το διασχίζει σε όλο του το μήκος και διαφοροποιεί κλιματικά και φυσιογραφικά τις δυο του πλευρές. Έτσι, οι ανατολικές όψεις είναι περισσότερο πετρώδεις και άνυδρες, ενώ οι δυτικές πλαγιές φιλοξενούν το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων και τους μεγαλύτερους οικισμούς.


Στο ψηλότερο σημείο της βραχώδους αυτής κορυφογραμμής δεσπόζει η κορυφή Ζα, σε υψόμετρο 1004 μ., που είναι μάλιστα και η υψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων. Το βουνό «Ζας» δεν είναι παρά η ντόπια λέξη για το Θεό Δία, ο οποίος σύμφωνα με το μύθο ανατράφηκε σε σπηλιά στα σπλάχνα του βουνού!


Γειτονικές κορυφές με σημαντικό υψόμετρο είναι το Κόρωνο (997 μ.), το Μαυροβούνι (869 μ.) και η Αναθεματίστρα (778 μ.).


Η περιοχή παρουσιάζει μεγάλο οικολογικό ενδιαφέρον, με δυο περιοχές του νησιού, την κεντρική – ορεινή – νότια ζώνη και τον υγρότοπο της αλυκής Νάξου να έχουν χαρακτηριστεί ως τόποι Natura 2000. Παράλληλα, οι βιότοποι του όρους Ζα και της Κορώνου αποτελούν βιοτόπους Corine, δηλαδή ευάλωτα οικοσυστήματα που χρήζουν διατήρησης και προστασίας. Επίσης, κοντά στην Κόρωνο υπάρχουν εκμεταλλεύσιμες ποσότητες του πετρώματος σμύριδα ή σμυρίγλι, γνωστό και ως «Νάξια γη»!


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 13 Απριλίου 2023 (βράδυ)

 

Αναχώρηση με λεωφορείο το βράδυ της Πέμπτης 13/04. Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 22.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 22.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 22.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Προορισμός μας το λιμάνι της Ραφήνας, το 2ο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής. Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 518 χιλ.


2η ημέρα – 14 Απριλίου 2023


Στο λιμάνι της Ραφήνας θα φτάσουμε με το λεωφορείο μας γύρω στις 06.30. Εκεί θα έχουμε ραντεβού και με τις φίλες και τους φίλους μας από την Αθήνα στις 06.45! Θα δοθούν οδηγίες αναλυτικά.


Δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας από το να επιβιβάζεσαι στο πλοίο με την πιο fun πεζοπορική παρέα και μάλιστα με προορισμό ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου!


Η άφιξή μας στη Νάξο υπολογίζεται στη 13.35, όπου και θα πάμε απ’ ευθείας στο ξενοδοχείο μας για check – in.


Και χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό θα ξεκινήσουμε την πρώτη περιήγησή μας στο νησί! Θα περπατήσουμε μέχρι την εντυπωσιακή μαρμάρινη Πύλη, τμήμα του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα, την Πορτάρα!


Σε ένα μικρό νησάκι, που λέγεται «νησάκι του Βάκχου» ή «Παλάτια» και συνδέθηκε με τη γειτονική στεριά της Νάξου το 1919, στέκεται επιβλητικά το σύμβολο του νησιού! Η κατασκευή της Πορτάρας ξεκίνησε τον 5ο αι. π.Χ. και έμεινε ημιτελής λόγω του πολέμου που ξέσπασε ανάμεσα στη Νάξο και τη Σάμο.


Ο μύθος λέει ότι εκεί εγκατέλειψε ο Θησέας την Αριάδνη, την είδε ο Διόνυσος και την ερωτεύτηκε παράφορα!


Η συνολική διάρκεια της περιήγησής μας στην Πορτάρα υπολογίζεται περίπου στη 01.00 – 01.30 ώρα και είναι κατάλληλη για όλες και όλους. Ιδανική για μία ημέρα στην οποία έχει προηγηθεί μεγάλο ταξίδι!


Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη Χώρα για μεσημεριανό φαγητό, αλλά και βόλτα στα στενά και μαγευτικά σοκάκια της Νάξου! Και γιατί όχι και για ένα αναζωογονητικό παραδοσιακό λικέρ!


Έπειτα θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, ώστε να ανακτήσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας.


Μέχρι να συναντηθούμε ξανά, για να ζήσουμε ένα από τα πιο συγκινητικά έθιμα των ημερών του Πάσχα, την περιφορά του Επιταφίου, σε έναν τόπο που μοιάζει να έχει από μόνος του κάτι μαγικό!


Στη Χώρα της Νάξου το έθιμο της Περιφοράς του Επιταφίου λαμβάνει χώρα από τρεις διαφορετικές ενορίες, η πορεία των οποίων συγκλίνει στη μεγαλύτερη πλατεία του χωριού. Θα περπατήσουμε με την ενορία της παλαιότερης και μεγαλύτερης εκκλησίας, αυτή της Μητροπόλεως και θα γίνουμε ένα με τους ντόπιους κατοίκους!


Στη συνέχεια θα είμαστε ελεύθεροι για βραδινή βόλτα, μέχρι να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για την πρώτη μας διανυκτέρευση στο νησί!


3η ημέρα – 15 Απριλίου 2023

 

Ξύπνημα στο νησί Μεγάλο Σάββατο! Άραγε υπάρχει ιδανικότερο μέρος να βρίσκεται κανείς αυτές τις μέρες;


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχωρούμε για την 1η πεζοπορία μας στη Νάξο!


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε σήμερα συνδέει δυο γραφικούς οικισμούς, σκαρφαλωμένους σε μία πετρώδη ράχη, το Κουρουνοχώρι και το περίφημο Χαλκί.


Ξεκινάμε την πορεία μας από το βόρειο άκρο του χωριού Κουρουνοχώρι με πανοραμική θέα στους καταπράσινους λόφους και τα κυκλαδίτικα σπίτια! Διασχίζουμε το χωριό «χαζεύοντας» τα περιποιημένα περιβόλια και τις ρομαντικές αυλές των σπιτιών και βγαίνουμε σύντομα στην εξοχή.


Αγροτικός δρόμος μας οδηγεί στον γραφικό οικισμό Μύλοι, ενώ εκατέρωθεν του δρόμου έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις γνωστές για την αισθητική τους «πεζούλες», παραδοσιακή μέθοδο γεωργίας σε εδάφη του Αιγαίου με μεγάλη κλίση και ξηρασία.


Διάσπαρτα στη διαδρομή μας βρίσκουμε ερείπια αρχαίων οικισμών και σημάδια της αρχαϊκής εποχής, που έχουν γίνει ένα με τη φύση! Χαρακτηριστικός είναι ο Κούρος των Μελάνων! Το μονοπάτι τώρα μας οδηγεί σε μικρό αρχαιολογικό χώρο μέσα σε ελαιώνα, στο Ιερό των Πηγών Φλεριό.


Φτάνουμε σύντομα στο χωριό Ποταμιά, που βρίσκεται σε εύφορη κοιλάδα και πήρε το όνομά του από την έντονη παρουσία τρεχούμενων νερών.


Μέχρι τον οικισμό της Ποταμιάς έχουμε καλύψει απόσταση 6 χιλ. και η πορεία μας έχει ήπια κλίση. Ακολουθεί τώρα η κύρια ανάβαση σε πετρώδη ράχη με θέα στη νότια και άγρια πλευρά του νησιού.


Περνάμε από πέτρινο εκκλησάκι και φτάνουμε στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής, απ’ όπου μπορούμε να αγναντέψουμε τα παραδοσιακά χωριά σπαρμένα στο κατάφυτο ανάγλυφο. Βγαίνουμε σε μικρότερο οικισμό, της Ζωοδόχου Πηγής και τελικά φτάνουμε στο Χαλκί για νέες συγκινήσεις!


Η πεζοπορία μας σήμερα είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 400 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε τη μοναδική αυτή πεζοπορία γεμάτη φύση και πολιτισμό, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στο γραφικό και αγαπημένο Χαλκί! Εκεί αξίζει να δοκιμάσουμε ένα από τα πιο φημισμένα προϊόντα του νησιού, το λικέρ Κίτρο, στο αποστακτήριο Βαλληνδρά. Πρωτολειτούργησε το 1870 και διατηρεί ακόμα και σήμερα τις παραδοσιακές μεθόδους απόσταξης σε χάλκινους άμβυκες. Στον περιποιημένο χώρο του αποστακτηρίου μπορεί κανείς να δοκιμάσει τρία είδη λικέρ και άλλα παραδοσιακά προϊόντα με ξεναγούς την οικογένεια Βαλληνδρά. Τιμή γευσιγνωσίας και ξενάγησης 3€.


Και οι εμπειρίες συνεχίζονται! Έπειτα θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στο όμορφο και γειτονικό Φιλώτι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό! Το Φιλώτι είναι το μεγαλύτερο χωριό της Νάξου, αμφιθεατρικά χτισμένο στους πρόποδες του βουνού Ζα. Στην πλατεία του δεσπόζει ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος δίπλα σε μαρμάρινη κρήνη! Αξίζει να περιηγηθεί κανείς στα γραφικά του σοκάκια, να επισκεφθεί τις παλιές εκκλησίες και τα μικρά μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα!


Ενώ στη συνέχεια τις απογευματινές ώρες θα επιστρέψουμε πίσω στο ξενοδοχείο μας για λίγη ξεκούραση.


Μέχρι να συναντηθούμε ξανά για την Ανάσταση στο ναό της Παναγίας της Παντάνασσας. Μία γραφική Κυκλαδίτικη εκκλησία με λευκές καμάρες και ξυλόγλυπτο τέμπλο!


Και φυσικά μετά το «Χριστός Ανέστη» και τα φιλιά ακολουθεί η μαγειρίτσα!


Φιλόξενη ταβέρνα μπροστά στην παραλία της Χώρας της Νάξου θα μας περιμένει να τηρήσουμε όλα τα έθιμα και να περάσουμε μια αξέχαστη βραδιά!


4η ημέρα – 16 Απριλίου 2023


Χρόνια Πολλά, Καλό Πάσχα!


Σήμερα είναι μεγάλη γιορτή και εννοείται πως θα την απολαύσουμε χωρίς καμία βιασύνη!


Αφού πάρουμε με την άνεσή μας πρωινό στο ξενοδοχείο, θα αναχωρήσουμε για τη «Μύτη του Ζα»! Μία νέα περιπέτεια για μας μέχρι την υψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων!


Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας και μετά από περίπου 1 ώρα φτάνουμε κοντά στο κατάλευκο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, όπου ξεκινάει το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε για την κορυφή!


Κινούμαστε ανηφορικά με ήπια κλίση ανάμεσα σε «πεζούλες», δασωμένους λόφους και βραχώδες θέσεις, νιώθοντας πάντα την αύρα του Αιγαίου να γεμίζει τα πνευμόνια μας!


Το τοπίο μοιάζει σχεδόν σεληνιακό, ενώ στην κορυφή στα 1004 μ. θα απολαύσουμε την ανεπανάληπτη θέα με φόντο τη θάλασσα από έναν ευλογημένο τόπο της Μεσογείου γεμάτο εναλλαγές!


Επιστρέφουμε ακολουθώντας την ίδια διαδρομή, περισσότερο χαλαροί πλέον στην κατηφόρα, απολαμβάνοντας κάθε Green Oliver Πασχαλινή στιγμή!


Η πεζοπορία μας σήμερα είναι σχετικά σύντομη, αλλά ανηφορική στο πρώτο της μισό. Απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση, που ανήμερα του Πάσχα θέλουν να κατακτήσουν κορυφή!


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (μπρος/πίσω)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 400 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημείωση: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη σημερινή πεζοπορία, μπορούν να παραμείνουν στο Φιλώτι, όπου θα έχουν ελεύθερο χρόνο.


Αφού συγκεντρωθούμε όλες και όλοι πάλι μαζί, θα μεταβούμε με το λεωφορείο στην ξακουστή Απείρανθο! Γνωστή και ως το «μαρμάρινο χωριό»!


Η Απείρανθος εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη! Χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός αποτελεί ίσως τον πιο διάσημο προορισμό της Νάξου! Είναι η πατρίδα του αγωνιστή της αντίστασης Μανώλη Γλέζου, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο χωριό βιβλιοθήκη, που φέρει το όνομα της οικογένειας και αποτελεί τη μεγαλύτερη μάλιστα στις Κυκλάδες, καθώς και μία από τις μεγαλύτερες σε όλη τη χώρα! Στα όμορφα σοκάκια μπορεί κανείς να βρει ταβερνάκια και μαγαζάκια, που είναι σα να ανήκουν σε μια άλλη εποχή!


Εκεί θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας γεύμα σε μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες του χωριού! Παραδοσιακό Ναξιώτικο αρνάκι και άφθονες ακόμη επιλογές, που θα ανταμείψουν τις προσπάθειες των επίμονων πεζοπόρων, που ακόμη και τη μέρα του Πάσχα επέλεξαν μία ανάβαση και μάλιστα στην ψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων!


Μετά το γεύμα, στο χέρι μας είναι να στήσουμε το δικό μας Green Oliver χαμό στην Απείρανθο, όπως εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα!


Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απογευματόβραδο, σύντομη ξεκούραση και νέο ραντεβού για Πασχαλινές σουλάτσες στη Χώρα! Ατμοσφαιρικά μπαράκια για μία πεζοπορική παρέα που ζει έντονα μέρα και νύχτα!


5η ημέρα – 17 Απριλίου 2023


Τελευταίο ξύπνημα στο νησί! Και πριν φύγουμε θα ρουφήξουμε κάθε σταγόνα της Νάξου!


Θα πάρουμε το πρωινό μας στο φιλόξενο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα έχουμε 2 επιλογές!


Group 1o


Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου (ελεύθερη είσοδος), ένα κτίριο χαρακτηρισμένο ως ιστορικό μνημείο, ένα πραγματικό στολίδι αρχιτεκτονικής που φιλοξενεί στο χώρο του συλλογή πρωτοκυκλαδικών μαρμάρινων ειδωλίων, συλλογή γυάλινων και πήλινων αγγείων, καθώς και πολλά άλλα έργα τέχνης και αντικείμενα καθημερινής χρήσης που χρονολογούνται από τα νεότερα νεολιθικά έως τα παλαιοχριστιανικά χρόνια.


Επιπλέον, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας στη Χώρα της Νάξου, για να περιπλανηθούμε στα στενά σοκάκια με τις χαρακτηριστικές καμάρες ανάμεσα σε μοναδικά αρχοντικά! Αρχοντικά που αποτελούν τμήμα του Κάστρου του Σανούδου, το οποίο επικοινωνούσε μόνο με το εσωτερικό του νησιού και ήταν οχυρωμένο από την πλευρά της θάλασσας!


Και φυσικά όσες και όσοι το επιθυμούν μπορούν να βουτήξουν κιόλας στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας του Αγ. Γεωργίου, που βρίσκεται 200 μ. από το ξενοδοχείο μας!


Group 2o


Υπάρχουν όμως και κάποιοι πεζοπόροι που κάθε στιγμή αναζητούν την εξερεύνηση! Νέα πεζοπορία λοιπόν, που θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο μας!


Κινούμαστε παραλιακά μέχρι να βγούμε από το χωριό ακολουθώντας αγροτικούς δρόμους με εντυπωσιακή θέα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Φαρδύ δρομάκι μας οδηγεί μέσα από φρύγανα και Μεσογειακούς θάμνους στο λόφο της Γρόττας.


Εκεί βρίσκεται εδώ και επτά αιώνες (!) γυναικείο μοναστήρι, που δε σταμάτησε να κατοικείται ποτέ. Πρόκειται για ένα κατάλευκο νησιώτικο κτίσμα, καλά οχυρωμένο, με πανοραμική θέα, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο.


Το ρομαντικό τοπίο, η παλιά μονή και η γειτνίαση με την καταγάλανη θάλασσα και άλλα νησιά του Αιγαίου θα αναζωογονήσουν τις ψυχές όλων!


Για την επιστροφή μας στη Χώρα θα ακολουθήσουμε τώρα διαφορετική πορεία, που θα μας οδηγήσει μέχρι το λιμάνι της Νάξου.


Πρόκειται για μία πορεία, που απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 300 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Και αφού έχουμε ολοκληρώσει τις πρωινές δραστηριότητες και βόλτες μας στο νησί, έφτασε η ώρα για την αναχώρησή μας. Με γεμάτες τις αποσκευές μας με νέες εμπειρίες και έχοντας γεμίσει για τα καλά τις «μπαταρίες» μας για την αστική καθημερινότητα, θα αναχωρήσουμε με το πλοίο στις 15.30.


Άφιξη στη Ραφήνα στις 21.20, όπου, αφού χαιρετήσουμε τις φίλες και τους φίλους μας από την Αθήνα, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στη Θεσσαλονίκη θα είμαστε γύρω στις 05.00 το ξημέρωμα και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία των αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 436€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 363€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 339€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Για τις φίλες και τους φίλους μας από την Αθήνα, που θα έρθουν με δικό τους μεταφορικό μέσο στο λιμάνι της Ραφήνας και δε θα χρειαστούν τη μεταφορά από και προς τη Θεσσαλονίκη, το κόστος συμμετοχής στην εκδρομή διαμορφώνεται ως εξής:


• Μονόκλινο δωμάτιο: 394€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 321€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 297€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Όλες οι μεταφορές με ιδιωτικό λεωφορείο όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

• Εισιτήρια πλοίου Ραφήνα – Νάξος και επιστροφής για τους συμμετέχοντες και το λεωφορείο

• 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό 3* Naxos Holidays Hotel

• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση

• Παραδοσιακό γεύμα μετά την Ανάσταση με μαγειρίτσα ή χορτόσουπα ή λαχανοντολμάδες ή εξοχικό, σαλάτα και ορεκτικό ανά 4 άτομα, πασχαλινό αυγό και ένα ποτήρι κρασί

Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 120€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 8 Μαρτίου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 24 Μαρτίου 2023. Μετά την 24η Μαρτίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 8 Μαρτίου 2023).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, fleece, μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Μικρό ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά)
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά)
14. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ