+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

MINI ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
& ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 10/07

MINI ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
& ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 10/07

MINI ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ & ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 10.07

🌿 Mini Πεζοπορία στον Όλυμπο & Μπάνιο στη Θάλασσα || Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

 

💯 Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, επισκέπτεται ξανά τον αγαπημένο μας Όλυμπο! Αυτή τη φορά θα πραγματοποιήσουμε μία mini πεζοπορία στο φαράγγι του Ενιπέα, κατάλληλη για νέες και νέους στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, ενώ ενδείκνυται και για γονείς με παιδιά! Θα θαυμάσουμε μεγαλοπρεπή καταρράκτη, θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος, ενώ θα περάσουμε και από ξύλινη γέφυρα πάνω από το ποτάμι! Έπειτα, θα μεταβούμε με το πούλμαν στην Πλάκα Λιτοχώρου για μπάνιο στη θάλασσα, όπως το επιτάσσει το καλοκαιράκι! Join the Green bus για ακόμη εκδρομή παρέα με επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς και την πιο fun πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας!


Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος»!


Ενιπέας


Ο Ενιπέας είναι ποταμός του Ολύμπου με συνεχή ροή όλο το χρόνο, ο οποίος διαρρέει το Λιτόχωρο. Έχει τις πηγές του λίγο πιο πάνω από τη θέση Πριόνια σε υψόμετρο 1200 μέτρα, ενώ το φαράγγι του είναι ξακουστό και πόλος έλξης περιηγητών και φυσιολατρών από όλο τον κόσμο!


Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ενιπέας ήταν ένας πολύ όμορφος άντρας, τον οποίο διεκδίκησαν πολλές από τις θεές! Ωστόσο, ο ίδιος πιάστηκε στα δίχτυα του έρωτα της θεάς Αφροδίτης, προκαλώντας την οργή της θεάς Ήρας! Για να τον εκδικηθεί, τον μεταμόρφωσε σε ποταμό και τον καταράστηκε να μην εκβάλει πουθενά μέσα στο Αιγαίο παρά να χάνεται μέσα στους κάμπους της Πιερίας.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Η μετακίνησή μας θα πραγματοποιηθεί με Green bus (υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία).


Θα μεταβούμε με το πούλμαν στον Όλυμπο και θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από υψόμετρο περίπου 900 μ.


Στην αρχή θα κινηθούμε για 15 λεπτά περίπου σε ασφάλτινο δρόμο, που κατηφορίζει προς την Παλιά Μονή του Αγ. Διονυσίου.


Και από εκεί θα εισέλθουμε στα σπλάχνα του φαραγγιού του Ενιπέα! Θα πεζοπορήσουμε σε κατάφυτο μονοπάτι, που μετά από λίγο θα μας οδηγήσει σε ξύλινο γεφυράκι. Εκεί θα κάνουμε στάση να χαρούμε τον Ενιπέα!


Ενώ μετά θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς το σπήλαιο που ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος, όπου θα πιούμε και από το αγίασμα!


Κατά την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω, ωστόσο αυτή τη φορά θα ακολουθήσουμε για λίγο και ένα άλλο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει σε έναν εντυπωσιακό καταρράκτη! Εννοείται και θα βγούμε φωτογραφίες μπροστά σε αυτό το μεγαλείο της φύσης!


Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε και πάλι την πορεία μας, που θα μας βγάλει ξανά πάνω στο λεωφορείο μας.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή και απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια, θα μεταβούμε με το πούλμαν κάτω στην Πλάκα Λιτοχώρου, όπου υπάρχουν οργανωμένα beach bar και θα παραμείνουμε περίπου για 3 ώρες. Εκεί θα χαρούμε τη θάλασσα πέρα ως πέρα, όπως αρμόζει σε μία καλοκαιρινή μέρα!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 10/07 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


20€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr, με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver στο facebook ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 20€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 5 Ιουλίου 2022. Από 6 Ιουλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running ή αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, βερμούδα, σορτς, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αμάνικο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
11. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες
12. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
13. Ομπρέλα και καρεκλάκι θαλάσσης (προαιρετικά)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ