+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ 05/03 - 07/03

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ 05/03 - 07/03

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

🌿 Πεζοπορικό Τριήμερο Καθαρά Δευτέρας στην Ακριτική Θράκη  || Σάββατο 5 – Κυριακή 6 – Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022


💯 Το Τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας του 2022 επισκεπτόμαστε την ακριτική Θράκη! Ένα ταξίδι εξερεύνησης και περιήγησης από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειες, με πολλές συγκινήσεις σε άγνωστους και απομακρυσμένους προορισμούς! Πεζοπορίες και έντονη δράση σε παρθένα φύση, διαμονή στην μαγευτική Αλεξανδρούπολη, αλλά περισσότερο τρεις ολόκληρες ταξιδιάρικες μέρες με Green Oliver κέφι και ανεξάντλητη ενέργεια! Join the Green bus and be part of the nature trip!


🌄 Λίγα λόγια για τη Θράκη


Η Θράκη αποτελεί το βορειότερο αλλά και το ανατολικότερο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας, που ορίζεται από τον ποταμό Νέστο στα δυτικά και τον ποταμό Έβρο στα ανατολικά, το Θρακικό πέλαγος στα νότια και την οροσειρά της Ροδόπης στα βόρεια. Αποτελείται από τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.


Το έδαφος της Θράκης χαρακτηρίζεται από επιμήκεις ορεινούς όγκους, πεδιάδες προς τα παράλια και μεγάλους ποταμούς που διαρρέουν την περιοχή και εκβάλλουν στο Αιγαίο σχηματίζοντας δέλτα. Σημαντικότερη λίμνη είναι η Βιστωνίδα στα όρια των νομών Ξάνθης και Ροδόπης.


Κατά τα προϊστορικά χρόνια στη Θράκη έζησαν πολλά περίεργα ζώα! Ιδίως έχουν ανακαλυφθεί πολλά είδη προβοσκιδωτών, συγγενών των σημερινών ελεφάντων, όπως τα Μαμούθ. Είναι γνωστό επίσης ότι υπήρχαν στην περιοχή λιοντάρια του είδους Felis leo persica, που έζησαν τουλάχιστον ως την εποχή του Αριστοτέλη!


Σήμερα, λόγω των πολλών και μεγάλων υγροτόπων, εμφανίζονται όλα σχεδόν τα υδρόβια πουλιά της Ελλάδας. Μερικά από τα πουλιά της περιοχής είναι μάλιστα τόσο σπάνια που δεν υπάρχουν πλέον σε άλλη περιοχή της χώρας, όπως ο Θαλασσαετός και ο Μαυρόγυπας. Ενώ συνηθισμένο θέαμα των υγροτόπων είναι ο Φοινικόπτερος, που οι πληθυσμοί του έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.


Οι μεγάλες αντιθέσεις στο κλίμα έχουν επίδραση και στη βλάστηση της περιοχής. Στις χαμηλές πλαγιές των βουνών κυριαρχούν τα πουρνάρια, ενώ ακολουθεί η ζώνη των φυλλοβόλων δρυών με είδη όπως η Πλατύφυλλη Δρυς. Πάνω από τη ζώνη αυτή εκτείνεται η ζώνη των ορεινών κωνοφόρων, με δάση από δέντρα όπως η Μαύρη πεύκη, το Μακεδονικό Έλατο κ.α.


✅ Πρόγραμμα Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση το Σάββατο 05/03 το πρωί για ένα συναρπαστικό τριήμερο Καθαρά Δευτέρας στην Θράκη!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.45 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).

• 07.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).

• 07.15 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα. Ευγενική σύσταση για self test το βράδυ πριν από την αναχώρησή μας.


Πρώτος προορισμός μας το Δάσος Νυμφαίας, που απέχει μόλις 5 χιλ. από την Κομοτηνή. Από εκεί θα ακολουθήσουμε κυκλική πορεία μέχρι το Κανόνι!


Θα κινηθούμε μέσα σε δάσος από πεύκα πεζοπορώντας σε δασικούς δρόμους και σε μονοπάτι με χαμηλότερη βλάστηση. Θα φτάσουμε μέχρι το χαρακτηριστικό Κανόνι σε υψόμετρο περίπου 500 μ., ενώ θα περάσουμε και από το Σέλωμα σε υψόμετρο 575 μ.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας με μικρές σχετικές υψομετρικές διαφορές. Ωστόσο, προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση, ενώ λόγω της εποχής είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (κυκλική)
• Κατώτερο σημείο διαδρομής: 300 μέτρα
• Ανώτερο σημείο διαδρομής: 575 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες στην εκδρομή που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία, μπορούν να παραμείνουν στο Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας για καφέ ή φαγητό.


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα μετακινηθούμε με το πούλμαν στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα τακτοποιηθούμε στα δύο ξενοδοχεία μας. Ενώ στη συνέχεια θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την πρώτη νύχτα μας στην γλυκύτατη πόλη, όπου θα έχουμε άφθονο χρόνο για φαγητό και ποτό!


2η ημέρα


Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου λίγο πριν τα ελληνοτουρκικά σύνορα!


To Εθνικό Πάρκο είναι μία από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές επίπεδο! Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας.


Πρόκειται για ένα πραγματικό μωσαϊκό τοπίων, που διαμορφώνεται από δάση πεύκης και δρυός, τα οποία διακόπτονται από ξέφωτα, βοσκοτόπια και καλλιεργούμενες εκτάσεις. Στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης (Μαυρόγυπας, Όρνιο και Ασπροπάρης), ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια!


Μέσα σε αυτό το παρθένο περιβάλλον εμείς θα πραγματοποιήσουμε την πεζοπορία μας για τη 2η ημέρα του ταξιδιού μας στη Θράκη! Θα ξεκινήσουμε από το Κέντρο Ενημέρωσης και αφού διασχίσουμε δάσος μαύρης πεύκης και διάσπαρτων βελανιδιών, θα φτάσουμε μέχρι την κορυφή Γκίμπρενα σε υψόμετρο 520 μ. περίπου. Η επιστροφή μας θα γίνει από άλλη διαδρομή περνώντας από δασικές εκτάσεις με δρυς, γαύρους, κουμαριές, φιλίκια, ρείκια και πλήθος άλλων θάμνων και αγριολούλουδων. Ακολουθώντας το Διαβολόρεμα, θα φτάσουμε στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, που αποτελούν χώρο κυνηγιού για τα αρπακτικά πουλιά.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας με ανηφόρα στο πρώτο μισό της και κατάβαση κατά την επιστροφή. Προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση, ενώ λόγω της εποχής είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12 χιλ. (κυκλική)
• Κατώτερο σημείο διαδρομής: 100 μέτρα
• Ανώτερο σημείο διαδρομής: 520 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4.30 – 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Στη συνέχεια, θα μετακινηθούμε με το πούλμαν στη συνοριογραμμή σχεδόν της Ελλάδας με την Τουρκία, στην “Πόλη του Μεταξιού”, το Σουφλί!


Εκεί θα έχουμε χρόνο για φαγητό, για να στηρίξουμε και την οικονομία του ακριτικού τόπου, ενώ έπειτα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, που αναδεικνύει και διασώζει την πλούσια παράδοση της περιοχής στην Μεταξουργία.


Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη και ελεύθεροι για νέα νυχτοπερπατήματα στην παραθαλάσσια πόλη της Θράκης!


3η ημέρα


Σήμερα κάνουμε check out από τα ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για την 3η πεζοπορία μας στη Θράκη!


Θα μετακινηθούμε με το πούλμαν βόρεια της Αλεξανδρούπολης στον Άβαντα, ένα χωριό που ιδρύθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους. Πριν από τους βαλκανικούς πολέμους και τον πόλεμο στη Μικρά Ασία οι κάτοικοι του ήταν κυρίως Βούλγαροι και λίγοι Τούρκοι. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή πρόσφυγες ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και το όνομα του άλλαξε από Δερβένι σε Άβαντα. Η πανίδα της περιοχής του Άβαντα συμπεριλαμβάνει σπάνια είδη όπως γεράκια, χρυσαετούς, γύπες, ζαρκάδια και πολλά ενδημικά ή και μεταναστευτικά πουλιά της Μεσογείου.


Εμείς εδώ θα ακολουθήσουμε το Μονοπάτι της Σπηλιάς, μία κυκλική πεζοπορία μετρίου βαθμού δυσκολίας, που απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (κυκλική)
• Κατώτερο σημείο διαδρομής: 90 μέτρα
• Ανώτερο σημείο διαδρομής: 410 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 – 3 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Αφού ολοκληρώσουμε την όμορφη πεζοπορία μας, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και επειδή θα έχει αρχίσει να μεσημεριάζει κατά την επιστροφή μας, θα κάνουμε στάση για ένα ακόμη απολαυστικό γεύμα και καφέ με πολλές εκπλήξεις!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 245€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 190€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 180€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στα ξενοδοχεία Δίας και Lighthouse στην Αλεξανδρούπολη

• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση

• 2 επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημείωση: Τα δύο ξενοδοχεία βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους 750 μέτρων – 10 λεπτών με τα πόδια.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 4 Φεβρουαρίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 17 Φεβρουαρίου 2022. Μετά την 17η Φεβρουαρίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 4 Φεβρουαρίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια και 2ο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια

2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)

3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως χειμερινό κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, μπουφάν, γάντια, περιλαίμιο, σκούφο κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής

10. Αντισηπτικό χεριών

11. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

12. Ταυτότητα

13. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία


Σημείωση: Ισχυρή σύσταση να έχετε μαζί σας αποκριάτικες ενδυμασίες, που θα χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν!


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ