+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΚ ΝΙΚ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ! 07/05

GREEN ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΚ ΝΙΚ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ! 07/05

GREEN ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΚ ΝΙΚ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ! 07/05

🌿 Green Πρωτομαγιά: Πεζοπορία & Πικ Νικ στη Σιθωνία! 

📆 Τρίτη 7 Μαΐου 2024


💯 Φέτος η Πρωτομαγιά θα είναι διαφορετική και πιο Green από ποτέ! Επισκεπτόμαστε την αγαπημένη Σιθωνία και εξερευνούμε νέα μονοπάτια, που αναδεικνύει και συντηρεί η τοπική κοινωνία με την ΚοινΣΕπ Sithonia Trails, προωθώντας τον πεζοπορικό τουρισμό στη Χαλκιδική! Μία όμορφη διαδρομή που θα περπατήσουμε παρέα για πρώτη φορά, ξεκινώντας από τον Τριπόταμο, μία πορεία που θα μας δώσει την ευκαιρία φέτος να πιάσουμε το Μάη στη Χαλκιδική! Ενώ αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα μεταφερθούμε σε δασωμένη περιοχή δίπλα στο κύμα για πικ νικ, όπου όσες και όσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα και για μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Τορωναίου κόλπου! Join the «Green» bus για μία ακόμη αξέχαστη εμπειρία, παρέα με πιστοποιημένους επαγγελματίες συνοδούς και ατελείωτο κέφι από την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας!


Σιθωνία


Η Σιθωνία είναι η 2η χερσόνησος της σαγηνευτικής και αγαπημένης όλων των Θεσσαλονικιών, της Χαλκιδικής! Χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και πανέμορφα δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.


Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.


💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού κάνουμε μία σύντομη στάση καθοδόν για καφεδάκι και πρωινό, θα φτάσουμε στον Τριπόταμο, λίγα χιλιόμετρα πριν το Νέο Μαρμαρά.


Εκεί θα ακολουθήσουμε μία όμορφη κυκλική πορεία, που ξεκινάει σε δασικό δρόμο για περίπου 500 μέτρα.


Στη συνέχεια θα μπούμε σε μονοπάτι μέτριας δυσκολίας μέχρι το ρέμα και θα κινηθούμε για 800 μ. στην κοίτη του ρέματος.


Έπειτα ακολουθεί ανάβαση ενός χιλιομέτρου, που μας οδηγεί τελικά στη θέση Ανοίγματα, όπου θα κάνουμε στάση.


Από εκεί θα αρχίσουμε να κυκλώνουμε τη διαδρομή μας, κινούμενοι σε δασικό δρόμο προς τον Τριπόταμο, όπου στα αριστερά μας θα συναντήσουμε και το μεγαλύτερο Αλώνι της περιοχής.


Ενώ μέχρι να επιστρέψουμε στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε, κατηφορίζοντας θα απολαμβάνουμε και τη μαγευτική θέα προς τον Τορωναίο κόλπο και το νησάκι της Κελύφου απέναντι, γνωστή και ως Χελώνα!


Η σημερινή μας πεζοπορία είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 370 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έπειτα θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μας, για να μεταφερθούμε στη γειτονική παραλία της Λαγόμανδρας, όπου και θα χαρούμε το υπόλοιπο της ημέρας!


Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για πικ νικ κάτω από τα πεύκα και δίπλα στη χρυσοκίτρινη αμμουδιά της παραλίας, ενώ με όσες και όσους το επιθυμούν, θα κάνουμε και τις πρώτες μας βουτιές στη θάλασσα για φέτος!


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται γύρω στις 17.00 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Τρίτη 07/05 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 απέναντι από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (απέναντι από το ανοικτό πάρκινγκ στην κεντρική οδό Σταθμού). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3CX4Mrh
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3wgMlKk


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 1 Μαΐου 2024. Από 2 Μαΐου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 1 Μαΐου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, καλοκαιρινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ελαφρύ μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Επαρκή σνακ για όλη την ημέρα και το πικ νικ, όπως σάντουιτς, τάπερ με φαγητό, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
12. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (προαιρετικά)
13. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ