+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ
ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 20/02

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ
ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 20/02

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

🌿 Green Πεζοπορία στον Παλιό Παντελεήμονα || Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022


💯 Μία ακόμη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στον αγαπημένο Παλαιό Παντελεήμονα! Εκεί θα πεζοπορήσουμε δίπλα στον γραφικό οικισμό και τις δασωμένες πλαγιές του Κάτω Ολύμπου ακολουθώντας μία βατή σχετικά πορεία! Ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ στο παραδοσιακό χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα, που είναι ότι καλύτερο για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Δυνατότητα για συμμετοχή στην εκδρομή και με ΙΧ!


Παλαιός Παντελεήμονας


Ο Παλαιός Παντελεήμονας έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στη Βόρεια Ελλάδα. Ο οικισμός είχε σχεδόν ερημώσει τη δεκαετία του 1950, όταν οι κάτοικοι του μετακόμιζαν μαζικά στον μεγαλύτερο οικισμό του Νέου Παντελεήμονα.


Τη δεκαετία όμως του 1980 αναπαλαιώθηκε ριζικά και άρχισε η ταχεία τουριστική ανάπτυξή του. Αναπαλαιωμένα σπίτια και στενά πλακόστρωτα σοκάκια μαζί με τη γραφική πλατεία του οικισμού ταξιδεύουν τον επισκέπτη πολλά χρόνια πριν προσφέροντας την απόλυτη χαλάρωση.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία), καθώς και με ΙΧ (με όσους συμμετέχουν στην εκδρομή με αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.10 στο πάρκινγκ του Παλαιού Παντελεήμονα έξω από το χωριό (ακριβές σημείο συνάντησης: shorturl.at/zBHY7).


Η πορεία μας θα ξεκινήσει ακριβώς έξω από τον παραδοσιακό οικισμό με κατεύθυνση προς τους Παλαιούς Πόρους! Οι Παλαιοί Πόροι (ή αλλιώς Πούρλια, σλαβική λέξη που σημαίνει λερωμένος) είναι ένα παραδοσιακό χωριό που στέκεται στη σκιά των υψηλότερων κορυφών του Ολύμπου χτισμένο σε υψόμετρο 500 μέτρων. Ιδιαίτερο και γραφικό γνωρίζει και αυτό τη δική του τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια!


Θα κινηθούμε ανάμεσα από αιωνόβιες καστανιές αλλά και κουμαριές, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μοναδική θέα προς το κάστρο του Πλαταμώνα, τον Κίσσαβο και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου πελάγους!


Και όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στους Παλαιούς Πόρους, όπου θα κάνουμε στάση για 30 – 45 λεπτά, είτε για να κάνουμε βόλτα στο χωριό είτε για να ξεκουραστούμε στην πλατεία.


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία προς τα πίσω μέχρι να φτάσουμε στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή χωρίς σημαντικές υψομετρικές διαφορές και απευθύνεται σε άτομα με ικανοποιητική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9,5 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Κατώτερο σημείο διαδρομής: 450 μέτρα

• Ανώτερο σημείο διαδρομής: 550 μέτρα

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4 – 4.30 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)

• Παιδιά: 9+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον αγαπημένο Παλαιό Παντελεήμονα μέχρι τις 17.30 περίπου, για να απολαύσουμε παραδοσιακές νοστιμιές και ζεστές καφεδάρες!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 20/02 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα. Ευγενική σύσταση για self test το βράδυ πριν από την αναχώρησή μας, πέρα από τα απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά για την επιβίβαση στο πούλμαν.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 21€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Σημείωση: Το κόστος συμμετοχής με ΙΧ είναι 10€ / άτομο.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 21€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 15 Φεβρουαρίου 2022. Από 16 Φεβρουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομη


1. Ορειβατικά μποτάκια (λόγω της εποχής ενδέχεται να συναντήσουμε λίγο χιόνι)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Πολύ ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου
11. Ταυτότητα
12. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία
13. Αλλαξιά ρούχων και 2ο ζευγάρι παπούτσια εάν τα μποτάκια σας δεν είναι αδιάβροχα


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορωνοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test ή PCR. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από το τουριστικό γραφείο.

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ