+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΣΕΛΙ! 11/02

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΣΕΛΙ! 11/02

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΣΕΛΙ 11/02

🌿 Πεζοπορία στο χιονισμένο Σέλι & ανάβαση στην κορυφή Ασούρμπασι στα 1874 μ.!
 📆 Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024


💯 Μία ακόμη πεζοπορική εκδρομή σε χιονισμένο πεδίο από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας! Αυτή τη φορά θα πεζοπορήσουμε στο Σέλι του Βερμίου και θα πραγματοποιήσουμε ανάβαση μέχρι την κορυφή Ασούρμπασι στα 1874 μ.! Ολόλευκες στιγμές στα ψηλά βουνά με την ωραιότερη πεζοπορική οικογένεια της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο χιονοδρομικό κέντρο για καφέ, σνακ και ατελείωτο Green Oliver fun! Εννοείται ότι μπορείτε να κάνετε join στο Green bus μας και σκιέρς, που θα είστε ελεύθερες και ελεύθεροι να κάνετε το δικό σας πρόγραμμα και τα δικά σας γούστα! Δυνατότητα συμμετοχής στην πεζοπορική εκδρομή και με ΙΧ.

 

Βέρμιο

 

Το όρος Βέρμιο βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, καθώς υψώνεται δυτικά της Θεσσαλονίκης. Κατέχει τμήματα των νομών Ημαθίας, Κοζάνης και Πέλλας, ενώ στα βόρεια τμήματά του συνδέεται με τις νότιες απολήξεις του όρους Βόρας (Καϊμακτσαλάν) στα στενά της Έδεσσας και στη λεκάνη της Βεγορίτιδας λίμνης.


Στα δάση του κυριαρχούν είδη δρυός, όπως η πλατύφυλλη, η χνοώδης, η απόδισκη και η ευθύφλοια δρυς. Επίσης, σημαντικό δασικό είδος του Βερμίου είναι και η καστανιά.


Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου


Το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου βρίσκεται σε υψόμετρο 1530 μ. Εκτείνεται σε μία έκταση 13000 στρεμμάτων και φτάνει έως τα 1890 μ.

 

💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Η ανάβασή μας προς την κορυφή Ασούρμπασι θα ξεκινήσει από το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου λίγο πάνω από τα 1500 μ. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε κινείται σε πεδίο με μεγάλη ποσότητα χιονιού χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις.


Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια διαδρομή προς τα πίσω.


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση. Τα ορειβατικά μποτάκια και τα ζεστά ορειβατικά ρούχα είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στην εκδρομή, ενώ και οι ορειβατικές γκέτες εξαιρετικά χρήσιμες για να μη βραχεί το παντελόνι μας.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (μπρος / πίσω)

• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 440 μέτρα

• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 5.00 ώρες

• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)

• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου για καφέ, σνακ και τα αγαπημένα μας σφηνάκια!


Σημαντική σημείωση: Για συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ολόκληρη την πορεία θα γίνει group με συνοδό, που θα περπατήσει τμήμα της διαδρομής και θα επιστρέψει νωρίτερα στο χιονοδρομικό κέντρο. Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν καθόλου την πεζοπορία, θα έχουν ελεύθερο χρόνο όλη την ημέρα στο χιονοδρομικό.


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται ως τις 17.00 και η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 11/02 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 09.30 στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• 24€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


• Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 13€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


1. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534.
2. Το Τμήμα Κρατήσεων θα σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα της εκδρομής και για τους τρόπους εξόφλησης.
3. Σε συνέχεια της επιβεβαίωσης διαθεσιμότητας, πραγματοποιείται η κράτηση θέσης και καλείστε για την εξόφληση της συμμετοχής σας τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Παρακαλούμε μην πραγματοποιείτε καταθέσεις, εάν δεν έχετε λάβει επιβεβαίωση διαθεσιμότητας από το Τμήμα Κρατήσεων.


Για όσες και όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η διαδικασία κράτησης θέσης είναι η ίδια και η προεξόφληση απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 6 Φεβρουαρίου 2024. Από 7 Φεβρουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 6 Φεβρουαρίου 2024.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον καταθέτη.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια και ορειβατικές γκέτες

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Πολύ ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως χειμερινό ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, fleece, ζεστό μπουφάν, περιλαίμιο, σκούφο, γάντια κλπ

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)

11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες

12. Γυαλιά ηλίου


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ