+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ 12/03

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ 12/03

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ 12/03

🌿‍ Green Πεζοπορία στο Μπέλλες

📆 Κυριακή 12 Μαρτίου 2023


💯 Μία πεζοπορική εκδρομή γεμάτη περιπέτεια από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες, αυτή τη φορά στην οροσειρά Μπέλλες! Μία διαδρομή μέσα σε συγκλονιστική φύση, που εναλλάσσεται απρόβλεπτα και εντυπωσιάζει κάθε πεζοπόρο με την ακατέργαστη ομορφιά της! Ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στα μαγευτικά Άνω Πορόια, που φωλιάζουν στην σκιά των πλατάνων! Μπες κι εσύ στο πιο Green λεωφορείο για μία ακόμη πεζοπορική Κυριακή με την ωραιότερη παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής και με ΙΧ.


Μπέλλες


Η οροσειρά του Μπέλλες βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της εύφορης πεδιάδας των Σερρών και βορειοανατολικά της λίμνης Δοϊράνης. Έχει μήκος περίπου 60 χιλ. και πλάτος 8 χλμ., και αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο του Natura 2000.


Πρόκειται για ένα κατάφυτο βουνό, που το μεγαλύτερο τμήμα του καλύπτεται από πεύκα, οξιές, έλατα, βελανιδιές, αλλά και πλατάνια.


Η υψηλότερη κορυφή του ονομάζεται Καλαμπάκα ή Radomir και φτάνει σε υψόμετρο 2030 μ., ενώ το κλίμα της ευρύτερης περιοχής παρουσιάζει έντονα μεσογειακά χαρακτηριστικά.


Το Μπέλλες υπήρξε πεδίο σκληρών μαχών στους Βαλκανικούς Πολέμους, αλλά κυρίως στη διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σημαντικά οχυρά του στάθηκαν οι “νέες Θερμοπύλες”, που κατέπληξαν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον ηρωισμό των υπερασπιστών τους.

 

💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στα Άνω Πορόια για μία γνήσια περιπέτεια πεζοπορίας, που θα ξεκινήσει από υψόμετρο περίπου 400 μ.!


Στην αρχή θα κινηθούμε δίπλα σε πανέμορφο ρέμα κάτω από εντυπωσιακά πλατάνια! Μέχρι που μετά από 2 χιλ. πεζοπορίας θα αρχίσουμε σιγά σιγά να ανεβαίνουμε τραβερσάροντας στην πλαγιά, που είναι και το πιο απαιτητικό τμήμα της διαδρομής μας, μέχρι να βγούμε σε δασικό δρόμο.


Και εκεί που θα πεζοπορούμε, περνώντας και από το ανώτερο σημείο της διαδρομής μας σε υψόμετρο περίπου 1150 μ., θα δούμε τη βλάστηση να αλλάζει εντυπωσιακά και τα πεύκα να αντικαθιστούν τα φυλλοβόλα δέντρα!


Από το σημείο αυτό σιγά σιγά θα αρχίσει και η κατάβασή μας, που θα μας οδηγήσει σε σημείο με εκπληκτική θέα της λίμνης Κερκίνης!


Η κυκλική μας πορεία θα ολοκληρωθεί μετά από λίγο, καταλήγοντας και πάλι στα Άνω Πορόια.  Πρόκειται για μία διαδρομή μεσαίου επιπέδου δυσκολίας, που απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 750 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4.30 – 5.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στα Άνω Πορόια!


Σημαντική Σημείωση: Για όσους δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν τη διαδρομή σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της, θα γίνει group με συνοδό που θα περπατήσει τμήμα της διαδρομής σε δασικό δρόμο μέχρι σημείο με πανέμορφη θέα της λίμνης Κερκίνης, θα επιστρέψει από τον ίδιο δρόμο πίσω (συνολικό μήκος 4,5 χιλ.) και θα έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο στην περιοχή με τα πελώρια πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά για φαγητό και καφέ.


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται στις 17.00 – 17.15 και η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00 – 19.30, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.

 

🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων

 

Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 12/03 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.00 λίγο πάνω από το χωριό Άνω Πορόια στο Καφέ Τίντζας. Ακριβές σημείο εδώ: bit.ly/40obOQ0. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• 22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 10€.

 

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση

 

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Για όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η εξόφληση της συμμετοχής μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Η δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή είναι απαραίτητη.

 

Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 7 Μαρτίου 2023. Από 8 Μαρτίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 7 Μαρτίου 2023.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου
11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, που αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο μας


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ