+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ
ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 20/03

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ
ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 20/03

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 20/3

🌿 Green Πεζοπορία στην Άγνωστη Σιθωνία || Κυριακή 20 Μαρτίου 2022


💯 Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων, στο νοτιότερο άκρο του 2ου ποδιού της Χαλκιδικής, τη μαγευτική Σιθωνία! Μία μοναδική εμπειρία εξερεύνησης σε άγνωστη και απόμερη γη με αποκορύφωμά της την ανεπανάληπτη θέα της κορυφής της χερσονήσου του Άθω! Και ένα road trip γύρω από τη Σιθωνία, που θα αποκαλύψει κάθε καλά κρυμμένη γωνιά του 2ου ποδιού! Πεζοπορία και αυτή την Κυριακή παρέα με την πιστοποιημένη και επαγγελματική ομάδα συνοδών του τουριστικού γραφείου Green Oliver. Join the Green bus and be part of the nature trip! Δυνατότητα για συμμετοχή στην εκδρομή και με ΙΧ.


Λίγα λόγια για τη Σιθωνία


Η Σιθωνία είναι η 2η χερσόνησος της σαγηνευτικής και αγαπημένης όλων των Θεσσαλονικιών, της Χαλκιδικής! Χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και πανέμορφα δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.


Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία), καθώς και με ΙΧ (οι συμμετέχοντες με ΙΧ θα ενημερωθούν για την ώρα και το σημείο συνάντησης).


Η συναρπαστική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε εξερευνά άγνωστους και ξεχασμένους προορισμούς, ενώ εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία της και τη γρήγορη εναλλαγή εικόνων που προσφέρει!


Στην αρχή είναι ανηφορική για 2 χιλ. περίπου, ξεκινώντας από πολύ χαμηλά σε υψόμετρο μόλις 30 μέτρων. Η θέα προς το χωριό της Συκιάς κατά την ανάβαση είναι μοναδική, καθώς αποκαλύπτει στα μάτια του ταξιδευτή το νοτιότερο και πιο απομονωμένο χωριό της Σιθωνίας.


Η παλαιότερη θέση του χωριού ήταν κοντά στην παραλία στη θέση Άγιος Ιωάννης (τοπωνύμιο σήμερα Παλαιόχωρα). Λόγω όμως των πειρατικών επιδρομών μεταφέρθηκε πιο μέσα στην χερσόνησο, ώστε να είναι καλά προστατευμένο.


Στη συνέχεια από τα 180 μέτρα και άνω το τοπίο γίνεται βουκολικό και η διαδρομή περνάει από μικρά ρυάκια και εντυπωσιακά λιβάδια, ενώ δίνει την ευκαιρία στον πεζοπόρο να θαυμάσει τους ασβεστολιθικούς βράχους που στέκονται όρθιοι σα μενίρ! Μέχρι τελικά να καταλήξει σε σημείο με μαγική θέα προς το Αιγαίο και τον Άθω!


Η διαδρομή συνεχίζει την κυκλική της πορεία διασχίζοντας τα μοναχικά περάσματα του νοτιότερου άκρου της Σιθωνίας μέσα σε καταπράσινη φύση μέχρι να καταλήξει και πάλι στη Συκιά.


Μία πεζοπορία μετρίου βαθμού δυσκολίας, που απευθύνεται σε πεζοπόρους – εξερευνητές με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (κυκλική)
• Υψομετρική ανάβαση: 400 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Εάν υπάρχει ενδιαφέρον και για μικρότερη πεζοπορία, θα γίνει group με συνοδό που θα κάνει μέρος της διαδρομής μπρος – πίσω και θα επιστρέψει για καφέ στο γραφικό χωριό της Συκιάς.


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας των 10 χιλ., θα συνεχιστεί με το πούλμαν το ταξίδι γύρω από τη Σιθωνία, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και τις δύο πλευρές της συζητώντας για κάθε άγνωστη παραλία της, μέχρι να σταματήσουμε και φαγητό – καφέ.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30 – 20.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 20/03 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica απέναντι από το ανοικτό πάρκινγκ (περιοχή Media Markt).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


21€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Σημείωση: Το κόστος συμμετοχής με ΙΧ είναι 10€ / άτομο.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 21€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 15 Μαρτίου 2022. Από 16 Μαρτίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
11. Ταυτότητα
12. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορονοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test ή PCR. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από το τουριστικό γραφείο.


• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.


ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ