+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ - ΛΙΜΝΗ ΚΑΤΗ 10/04

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ - ΛΙΜΝΗ ΚΑΤΗ 10/04

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ – ΛΙΜΝΗ ΚΑΤΗ 10.04

🌿 Green Πεζοπορία Παλαιός Παντελεήμονας – Λίμνη Κατή || Κυριακή 10 Απριλίου 2022


💯 Μία ακόμη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στον γραφικό και αγαπημένο οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα και τις δασωμένες πλαγιές του Κάτω Ολύμπου! Μία υπέροχη διαδρομή μέσα σε κατάφυτο δάσος μέχρι την ορεινή τεχνητή Λίμνη Κατή σε υψόμετρο 1340μ., εξερευνώντας για μία ακόμη Κυριακή τις ομορφιές της ελληνικής φύσης! Join the Green bus and be part of the nature trip! Δυνατότητα για συμμετοχή στην εκδρομή και με ΙΧ!


Παλαιός Παντελεήμονας


Ο Παλαιός Παντελεήμονας έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός, καθώς αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στη Βόρεια Ελλάδα. Ο οικισμός είχε σχεδόν ερημώσει τη δεκαετία του 1950, όταν οι κάτοικοι του μετακόμιζαν μαζικά στον μεγαλύτερο οικισμό του Νέου Παντελεήμονα.


Τη δεκαετία όμως του 1980 αναπαλαιώθηκε ριζικά και άρχισε η ταχεία τουριστική ανάπτυξή του. Αναπαλαιωμένα σπίτια και στενά πλακόστρωτα σοκάκια μαζί με τη γραφική πλατεία του οικισμού ταξιδεύουν τον επισκέπτη πολλά χρόνια πριν προσφέροντας την απόλυτη χαλάρωση.


Λίμνη Κατή


Η Λίμνη Κατή ή Λίμνη του Κατή είναι μία ορεινή τεχνητή λίμνη (δημιουργήθηκε το 1997) στο νοτιοανατολικό Όλυμπο σε υψόμετρο 1340 μέτρων με συνολική επιφάνεια που φτάνει μέχρι και τα 9,5 στρέμματα περίπου όταν βρίσκεται σε πλήρωση.


Στο ξέφωτο της δασικής θέσης “Κατή” υπάρχει και πηγή, γνωστή ως η “Βρύση του Κατή”.


Το όνομά της, σημαίνει Τούρκος δικαστής (Κατής). Σύμφωνα με την παράδοση, κάποιος Τούρκος δικαστής, που δίκαζε τις υποθέσεις των κατοίκων των χωριών της περιοχής, κάθισε να ξαποστάσει στη βρύση και εκεί πέθανε πίνοντας από το παγωμένο της νερό. Έτσι και πήρε τελικά την ονομασία της.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με πούλμαν (αυστηρή τήρηση μέγιστης πληρότητας και υποχρεωτική χρήση ατομικής μάσκας προσώπου στο πούλμαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία), καθώς και με ΙΧ (με όσους συμμετέχουν στην εκδρομή με αυτοκίνητα η συνάντησή μας θα είναι στις 10.10 στο πάρκινγκ του Παλαιού Παντελεήμονα έξω από το χωριό (ακριβές σημείο συνάντησης: https://bit.ly/354u4Wi), ώστε να ακολουθήσουν το πούλμαν με τα οχήματά τους και να σταθμεύσουμε όλοι μαζί 2-3 χιλιόμετρα παραπάνω για την εκκίνηση της πεζοπορίας.


Η πορεία μας θα ξεκινήσει συγκεκριμένα από το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τον οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα σε υψόμετρο 620 μέτρων περίπου.


Το πρώτο χιλιόμετρο που θα περπατήσουμε είναι πάνω σε δασωμένο δρόμο που σταδιακά στενεύει όλο και περισσότερο.


Αφού φτάσουμε στη θέση “Γούβες”, θα μπούμε έπειτα σε πανέμορφο κατάφυτο μονοπάτι!


Τα χρώματα στην περιοχή που θα κινηθούμε είναι πραγματικά παραμυθένια και ξυπνούν τις αισθήσεις κάθε πεζοπόρου!


Προσεγγίζοντας τη θέση “Βαρδάκα” σε υψόμετρο 950 μέτρων, θα συναντήσουμε μία εγκαταλειμμένη καλύβα, που κάποτε την είχε κάνει το Δασαρχείο της περιοχής για να καλύψει τις υλοτομικές ανάγκες.


Στο σημείο αυτό θα τερματιστεί η διαδρομή προς τα εμπρός για όσους θέλουν να περπατήσουν λιγότερο. Αφού απολαύσουν ένα διάλειμμα μέσα στο εντυπωσιακό δάσος, θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς τα πίσω μαζί με συνοδό ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι, αλλά φτάνοντας τελικά μέχρι την πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα!


Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε την ανάβασή μας κινούμενοι αρχικά προς τη θέση “Πεύκος”, από όπου θα στρίψουμε αριστερά πάνω στην πλαγιά για συνεχίσουμε την πορεία μας μέχρι να καταλήξουμε τελικά στη Λίμνη Κατή σε υψόμετρο 1340 μέτρων!


Η λίμνη μπορεί να είναι τεχνητή, αλλά έχει τόσο καλά αφομοιωθεί πλέον από το περιβάλλον, που θυμίζει λίγο από τις Δρακόλιμνες! Εκεί εμείς θα αράξουμε για λίγο και θα απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο!


Η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί από την ίδια διαδρομή και θα καταλήξει στον οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 15,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 720 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5.00 – 5.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Η μικρή διαδρομή που θα ακολουθήσουμε με όσους θέλουν να περπατήσουν λιγότερο προϋποθέτει ικανοποιητική φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 330 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από ενήλικα)


Και τα 2 group, μετά την ολοκλήρωση των πεζοποριών, θα έχουν ελεύθερο χρόνο στον οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα για φαγητό ή καφέ!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.30 – 20.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 10/04 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


21€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Σημείωση: Το κόστος συμμετοχής με ΙΧ είναι 10€ / άτομο.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 21€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 5 Απριλίου 2022. Από 6 Απριλίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών

10. Μάσκα προστασίας προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

11. Ταυτότητα

12. Απαραίτητα ατομικά πιστοποιητικά που αφορούν τον κορονοϊό, για την επιβίβαση στο πούλμαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως ορίζει η πολιτεία

13. Ορειβατικές γκέτες (για όσους κάνουν όλη τη διαδρομή)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία. Η είσοδος στο πούλμαν πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικών: 1. πλήρους εμβολιασμού ή 2. βεβαίωσης νόσησης ή 3. αρνητικού αποτελέσματος για τον κορονοϊό COVID-19 με εργαστηριακό rapid test ή PCR. Ο έλεγχος γνησιότητας των ανωτέρω πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής covid free app σε συνδυασμό με έλεγχο ταυτοπροσωπίας από το τουριστικό γραφείο.


• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ