+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 10:00 - 18:00
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ 7 ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ
ΚΑΙ MUSALA 2925M 29/07 - 31/07

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ 7 ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ
ΚΑΙ MUSALA 2925M 29/07 - 31/07

GREEN ΕΚΔΡΟΜΗ 7 ΑΛΠΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ & MUSALA 2925M 29-31/07

🌿Green Εκδρομή στις 7 Αλπικές Λίμνες & την κορυφή Musala 2925 μ. || Παρασκευή 29 – Σάββατο 30 – Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

 

💯 Μία ακόμη οργανωμένη πεζοπορική εκδρομή από το μεγαλύτερο Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων της Θεσσαλονίκης Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, σε έναν αγαπημένο προορισμό, το εντυπωσιακό Εθνικό Πάρκο «Ρίλα»! Μία εξερεύνηση στις 7 Αλπικές λίμνες και μία ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή των Βαλκανίων Musala στα 2925 μ., με τη συνοδεία της Green Oliver ομάδας πιστοποιημένων και επαγγελματιών συνοδών! Μία ακόμη γνήσια «βουνίσια» εκδρομή από την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βορ. Ελλάδας με επαγγελματισμό και ασφάλεια, με αμείωτη ενέργεια και ατελείωτο κέφι! Join the Green bus για ένα νέο ταξίδι περιπέτειας που θυμάσαι για πάντα!


Εθνικό Πάρκο «Ρίλα»


Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης, που μετράει μάλιστα 30 χρόνια ζωής!


Η οροσειρά της Ρίλα βρίσκεται στη ΝΔ Βουλγαρία, ενώ η κορυφή Musala που φτάνει στα 2925 μ. είναι η υψηλότερη κορυφή της οροσειράς, αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων!


Στο έδαφος του Εθνικού Πάρκου βρίσκονται οι βιότοποι Παρανγκάλιτσα, Σκακάβιτσα, Ίμπαρ και Κεντρικός Βιότοπος της Ρίλα. Για 100 και πλέον χρόνια διατηρεί φυσικά δάση από διάφορα έλατα, ενώ η ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή κατατάσσει το Εθνικό Πάρκο στον Κατάλογο Εθνικών Πάρκων του ΟΗΕ και το τοποθετεί σε κεντρικό σημείο στο οικολογικό δίκτυο NATURA 2000.


Συγκεκριμένα, φιλοξενεί 1400 είδη φυτών, 3 από τα οποία μπορούν να βρεθούν μόνο στη Ρίλα! Στο πάρκο βρίσκει καταφύγιο η καφέ αρκούδα, τα βαλκανικά αγριοκάτσικα, ο Αλπικός Τρίτων, πάνω από 100 είδη πουλιών και το 80% από τα ασπόνδυλα της Βουλγαρίας!


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


1η ημέρα

 

Αναχώρηση με πούλμαν την Παρασκευή 29/07 το μεσημέρι για μία ορειβατική εκδρομή γεμάτη δράση, εξερεύνηση και ανεξάντλητη Green Oliver ενέργεια!


Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 16.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 16.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 16.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Προορισμός μας το μαγευτικό Borovets, όπου θα κάνουμε check-in στο πανέμορφο ξενοδοχείο μας και αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, θα κατεβούμε στο εστιατόριο για βραδινό γεύμα. Με όσους το επιθυμούν, θα κάνουμε και μία νυκτερινή περιήγηση στο Borovets, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη συναρπαστική ημέρα!


2η ημέρα


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα ξεκινήσουμε σήμερα την προσπάθειά μας για ανάβαση μέχρι την κορυφή Musala στα 2925 μ., την υψηλότερη σε ολόκληρη την Βαλκανική χερσόνησο!


Στην αρχή, θα χρησιμοποιήσουμε κλειστή καμπίνα lift ξεκινώντας από τα 1300 μ. περίπου, μέχρι να μεταφερθούμε σε υψόμετρο 2369 μ.! Καθώς θα κινούμαστε με το lift, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα συγκλονιστικό τοπίο, που στην αρχή καλύπτεται από δάση δρυός, που τα διαδέχονται πεύκα, ενώ στα μεγαλύτερα υψόμετρα κυριαρχούν τα έλατα!


Από το υψίπεδο των 2369 μ. θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας και διανύοντας 3,75 χιλ., θα φτάσουμε σε οργανωμένο καταφύγιο δίπλα σε μια υπέροχη αλπική λίμνη! Μέχρι εδώ η διαδρομή είναι εύκολη χωρίς υψομετρικές διαφορές και απευθύνεται σε όλους με βασική φυσική κατάσταση.


Στο σημείο αυτό, όποιοι το επιθυμούν θα σταματήσουν την ανάβαση, θα χαλαρώσουν στο καταφύγιο, μέχρι να ακολουθήσουν ξανά την αντίθετη πορεία προς τα πίσω με συνοδό.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (μπρος – πίσω)
• Επίπεδο δυσκολίας: 1+ (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 2.30 ώρες
• Παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε την ανάβασή μας! Δεύτερος ενδιάμεσος προορισμός το καταφύγιο ανάγκης στα 2720 μ., που θα προσεγγίσουμε μετά από ανηφορική πορεία 2,3 χιλ. Εδώ, εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν ψηλότερα, θα τερματίσουν την ανάβασή τους και θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής με συνοδό.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12 χιλ. (μπρος – πίσω)
• Επίπεδο δυσκολίας: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 – 5.30 ώρες
• Παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Τέλος, ξεκινώντας τον δρόμο προς την κορυφή, θα φτάσουμε και στα τελευταία  200 μ. της ανάβασης, όπου θα κινηθούμε σε τραχύ έδαφος με έντονη κλίση, μέχρι τελικά να βγούμε στην κορυφή Musala στα 2925 μ.!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω με συνοδό απολαμβάνοντας την πραγματικά απίστευτη θέα!


Η διαδρομή μέχρι την κορυφή είναι απαιτητική και απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ. (μπρος – πίσω)
• Επίπεδο δυσκολίας: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 6 – 6.30 ώρες
• Παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έπειτα, αφού ολοκληρώσουμε όλοι τις αναβάσεις μας, θα επιστρέψουμε στο Borovets, όπου το υπόλοιπο της ημέρας μας ανήκει! Θα μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου μας και θα ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας για την επόμενη μέρα!


3η ημέρα


Σήμερα παίρνουμε πρωινό και αναχωρούμε με το λεωφορείο μας νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο με προορισμό τις 7 αλπικές λίμνες της Ρίλα, ένα εκπληκτικό σύμπλεγμα λιμνών με ιδιαίτερους σχηματισμούς (και ονομασίες όπως Τριφύλλι, Μάτι, Δάκρυ κλπ) και κρυστάλλινα νερά, που ξεκινάει από τα 2100 μ. και καταλήγει στην υψηλότερη λίμνη στα 2640 μ.!


Μετά από 1.30 ώρα περίπου με το πούλμαν, θα φτάσουμε στο χωριό Saparavebania και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία Pionerska, από όπου θα πάρουμε ανοικτό lift αυτή τη φορά, μέχρι να φτάσουμε στο καταφύγιο Rilski στα 2100 μ.


Από εδώ, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που κινείται στο πλάτωμα που απλώνονται οι αλπικές λίμνες της Ρίλα, από τις οποίες θα περάσουμε σε απόσταση αναπνοής!


Όλοι θα φτάσουμε μέχρι και την 5η λίμνη σε υψόμετρο 2340 μ., μετά από πεζοπορία 3,6 χιλ., και θα απολαύσουμε το πανόραμα των λιμνών! Και από εκεί, θα επιστρέψουμε πίσω με συνοδό.


Η διαδρομή μέχρι εδώ είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (κυκλική)
• Επίπεδο δυσκολίας: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 ώρες
• Παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε λίγο ψηλότερα, μέχρι να φτάσουμε και την 7η λίμνη σε υψόμετρο 2640 μ.! Από εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μαγευτικό αλπικό τοπίο όλων των λιμνών!


Η διαδρομή απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (κυκλική)
• Επίπεδο δυσκολίας: 2 (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4.30 ώρες
• Παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής προς τη Θεσσαλονίκη.


Σαφώς και θα κάνουμε ενδιάμεση στάση για γεύμα με παραδοσιακές τοπικές γεύσεις, που θα ανταμείψουν επάξια τις προσπάθειές μας.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το βράδυ, όπου θα κάνουμε στάσεις σε όλα τα σημεία των αναχωρήσεών μας όπως κάθε φορά.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 243€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 193€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 188€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 2 διανυκτερεύσεις στο 4* Lion Hotel στο Borovets
• 2 πρωινά γεύματα
• 2 βραδινά γεύματα
• Απεριόριστη χρήση των χώρων του spa (σάουνα, πισίνα, χαμάμ)
3 επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, εμφιαλωμένα νερά / αναψυκτικά / αλκοολούχα ποτά από το ξενοδοχείο, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά, κάρτες lift (περίπου 12€ / κάρτα / ημέρα)
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 1 Ιουνίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 4 Ιουλίου 2022. Μετά την 4η Ιουλίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 1 Ιουνίου 2022).

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια

2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)

4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες

6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια

9. Είδη προσωπικής υγιεινής

10. Αντισηπτικό χεριών

11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)

12. Αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες (ή διαβατήριο / το διαβατήριο είναι απαραίτητο για ανήλικα παιδιά που θα συμμετέχουν με την συνοδεία γονέα/κηδεμόνα, καθώς και η Υπεύθυνη Δήλωση που επιτρέπει την έξοδο από την χώρα σε περίπτωση που δε συνοδεύουν και οι δυο γονείς)

13. Μαγιό, σαγιονάρες (προαιρετικά)

14. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

15. Χρήματα (συνάλλαγμα αξίας περίπου 50 – 70€) ή πιστωτικές κάρτες


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.


• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ