+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 17/09 - 18/09

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 17/09 - 18/09

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 17-18.09

🌿 Διήμερο στις Κορυφές του Ολύμπου || Σάββατο 17 – Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022


💯 Ένα ορειβατικό διήμερο express στον Όλυμπο! Μία ακόμη οργανωμένη ανάβαση για 6η συνεχόμενη χρονιά στο μυθικό βουνό από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, για δυνατούς και επίδοξους κατακτητές των υψηλότερων κορυφών του Ολύμπου! Join the Green bus and be part of the Olympus trip!


🌄 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


1η ημέρα


Αναχώρηση με Green bus το Σάββατο 17/09 για ένα διήμερο περιπέτειας! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 06.15 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 06.30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 06.45 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Το ταξίδι μας προς τον επιβλητικό Όλυμπο, ένα από τα πλέον φημισμένα βουνά του κόσμου, έχει ήδη ξεκινήσει! Εκεί που η γοητεία της φύσης και η μυθοπλασία του βουνού σε ταξιδεύουν πραγματικά σε άλλη διάσταση!


Αφού προηγηθεί ενδιάμεση σύντομη στάση για καφέ και σνακ κατά τη μετάβασή μας στον Όλυμπο, θα φτάσουμε με το πούλμαν στα Πριόνια σε υψόμετρο 1100 μ. και σε απόσταση περίπου 18 χιλ. από το Λιτόχωρο. Εκεί θα δώσουμε τις τελευταίες μας οδηγίες, θα φορέσουμε τα σακίδια μας και θα ξεκινήσουμε τη συναρπαστική ανάβασή μας!


Θα ακολουθήσουμε ένα από το πιο πολυσύχναστα ορειβατικά μονοπάτια του Ολύμπου, που είναι τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και κινείται μέσα σε δάσος με πυκνά πεύκα, οξιές και έλατα, που δίνουν στο τοπίο μία αίσθηση μαγική!


Θα φτάσουμε στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» σε υψόμετρο περίπου 2100 μ., που βρίσκεται πάνω σε ένα φυσικό μπαλκόνι περιτριγυρισμένο από εντυπωσιακά αιωνόβια ρόμπολα και θα κάνουμε μικρή στάση για καφέ και σνακ.


Έπειτα, θα συνεχίσουμε την ανάβασή μας ακολουθώντας το μονοπάτι μέχρι τα 2480 μ., όπου θα συναντήσουμε μία διασταύρωση. Εκεί, εμείς θα στρίψουμε δεξιά για να κινηθούμε προς τα «Ζωνάρια»!


Και καθώς θα περνάμε μπροστά από το «Λούκι του Μύτικα», με τους πρώτους της ομάδας που το επιθυμούν, θα έχουμε τη δυνατότητα να ανέβουμε στην υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, τον Μύτικα στα 2918 μ.! Μία ανάβαση που κόβει την ανάσα και θα πραγματοποιηθεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό για λόγους ασφάλειας (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση της ομάδας του πιστοποιημένου οδηγού και εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Παναγιώτη Γουμπέρη με έξτρα χρέωση 35€/άτομο. Η ανάβαση και η κατάβαση στον Μύτικα θα διαρκέσει περίπου 2 – 2.30 ώρες. Στη συνέχεια θα κινηθούμε προς το οροπέδιο.


Οι υπόλοιποι, που δε θα ανεβούμε στην κορυφή, θα τραβερσάρουμε τον Μύτικα και το Στεφάνι μέχρι να φτάσουμε απευθείας στο «Οροπέδιο των Μουσών» στα 2700 μ.! Εκεί θα έχουμε χρόνο να ανεβούμε στις πιο βατές κορυφές Μεγάλη Τούμπα (2801 μ.) και Προφήτης Ηλίας (2803 μ.).


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε την πρώτη ημέρα από τα Πριόνια στο οροπέδιο (χωρίς την ανάβαση στον Μύτικα) είναι απαιτητική και προϋποθέτει πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 6 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 3 (κλίμακα 1 – 5, πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση)


Σημείωση: Το πέρασμα από τα «Ζωνάρια» είναι στενό και δεν ενδείκνυται για άτομα με υψοφοβία.


Το βράδυ όλοι μαζί θα γευματίσουμε στο φιλόξενο καταφύγιο του «Γιώσου Αποστολίδη», όπου και θα διανυκτερεύσουμε απολαμβάνοντας τη μαγική ατμόσφαιρα του βουνού των Θεών, του μεγαλοπρεπή Ολύμπου!


2η ημέρα


Όσοι δεν ανεβήκαμε χθες στο Μύτικα και το επιθυμούμε, σήμερα είναι η δική μας μέρα! Θα σηκωθούμε νωρίς το πρωί και θα ξεκινήσουμε για την υψηλότερη κορυφή! Πάντα με τον απαραίτητο εξοπλισμό για λόγους ασφάλειας (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση της ομάδας του πιστοποιημένου οδηγού και εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης Παναγιώτη Γουμπέρη με έξτρα χρέωση 35€/άτομο. Η δραστηριότητα θα διαρκέσει συνολικά 3 – 3.30 ώρες μέχρι να επιστρέψουμε πίσω στο καταφύγιο.


Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουμε τις περιηγήσεις μας στο «Οροπέδιο των Μουσών» και τις τριγύρω κορυφούλες, Μεγάλη Τούμπα και Προφήτη Ηλία, απολαμβάνοντας το μαγευτικό πρωινό μας, μέχρι να συγκεντρωθούμε όλοι και πάλι μαζί.


Σημείωση: Εάν δημιουργηθεί ομάδα τουλάχιστον 3-4 ατόμων, μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάβαση και στην κορυφή του Στεφανιού, το «Θρόνο του Δία» στα 2909 μ.! Πάλι μέσα από παρόμοιο λούκι με αυτό του Μύτικα και με τον απαραίτητο εξοπλισμό (έξτρα χρέωση 35€/άτομο).


Αφού ολοκληρώσουμε όλοι τις αναβάσεις μας στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας σήμερα διαφορετική πορεία!


Αφού διασχίσουμε το χαρακτηριστικό «Πέρασμα του Λαιμού», που πραγματικά συνεπαίρνει με την επιβλητική ομορφιά του, θα περάσουμε από την κορυφή Σκούρτα στα 2483 μ., όπου θα κάνουμε μικρή στάση για να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα!


Από εκεί, θα ξεκινήσουμε την κατάβασή μας βγαίνοντας σιγά σιγά από το αλπικό πεδίο και κινούμενοι μέσα από ρόμπολα, θα φτάσουμε στο καταφύγιο της «Πετρόστρουγκας» στα 1940 μ., όπου θα κάνουμε στάση για σνακ και καφέ.


Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι, που συνεχίζει να κατεβαίνει μέσα σε καταπράσινο δάσος μαύρης πεύκης, μέχρι να καταλήξουμε τελικά στη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μ. περίπου και απέχει 14 χιλ. από το Λιτόχωρο. Εκεί θα συναντήσουμε το λεωφορείο μας.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σήμερα προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 21.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 28 άτομα.


105€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Προσφορά Early Bird -10%


95€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Απαραίτητη προϋπόθεση της Early Bird προσφοράς είναι η προεξόφληση όλου του ποσού μέχρι 7 Απριλίου 2022 χωρίς δικαίωμα ακύρωσης συμμετοχής και επιστροφής χρημάτων. Εξαιρείται η περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή όλου του ποσού.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη και επιστροφή
• 1 διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Γιώσος Αποστολίδης»
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


Η προαιρετική ανάβαση στον Μύτικα ή το Στεφάνι με εξοπλισμό (έξτρα χρέωση 35€/άτομο, επί τόπου πληρωμή στον εκπαιδευτή)
• Διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημαντική σημείωση: Σε περίπτωση που η πολιτεία καθιερώσει εισιτήριο για την πρόσβαση στον Όλυμπο ανά άτομο/ανά ημέρα, καθώς και χρέωση για τη διέλευση του λεωφορείου, θα υπάρχει η ανάλογη προσαύξηση του κόστους συμμετοχής στην εκδρομή για όλους τους συμμετέχοντες (αφορά και την Early Bird προσφορά). Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι δε θα τεθεί σε ισχύ το 2022.


Επιπλέον παρατηρήσεις:


• Η διανυκτέρευση στο καταφύγιο πραγματοποιείται σε δωμάτια με κουκέτες.
• Στο καταφύγιο υπάρχουν τουαλέτες, αλλά όχι νερό για ντουζ.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 35€ τις επόμενες 5 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 27 Μαΐου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 12 Αυγούστου 2022. Μετά την 12η Αυγούστου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 27 Μαΐου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

Σημείωση: Στα καταφύγια υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρεται πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, καθώς επίσης νερό και λίγα σνακ.

8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, αντισηπτικό χεριών
9. Είδη προσωπικής υγιεινής
10. Σεντόνι, μαξιλαροθήκη, sleeping bag, σαγιονάρες
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Ταυτότητα
13. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.


• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ