+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ &
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΜΠΑΛΤΑ ΝΤΙ ΣΤΡΙΓΚΑ 17/06 - 18/06

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ &
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΜΠΑΛΤΑ ΝΤΙ ΣΤΡΙΓΚΑ 17/06 - 18/06

ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΦΑΡΑΓΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ & ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΜΠΑΛΤΑ ΝΤΙ ΣΤΡΙΓΚΑ 17 – 18/06

🌿 Διάσχιση Φαραγγιού του Βίκου & Καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα Vol 2

📆 Σάββατο 17 – Κυριακή 18 Ιουνίου 2023


💯 Η πιο Green παρέα πεζοπορεί και εξερευνά το ξακουστό φαράγγι του Βίκου και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα και πάλι! Ένα ακόμη διήμερο ταξίδι για πεζοπόρους και φυσιολάτρες σχεδιασμένο από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα στα αγαπημένα Ζαγοροχώρια! Ατέλειωτο κέφι και ενέργεια, πεζοπορίες με ασφάλεια, καταπράσινη φύση και κρυστάλλινο νερό την καλύτερη εποχή του χρόνου, αλλά και διανυκτέρευση στο πετρόχτιστο Μονοδένδρι, που στέκεται ακριβώς πάνω από το φαράγγι του Βίκου! Join the Green bus για μία ακόμη εκδρομή με επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς σε ένα από τα πιο παρθένα μέρη της Ελλάδας!  


✅ Φαράγγι του Βίκου


Το φαράγγι του Βίκου βρίσκεται στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το μικρότερο άνοιγμα, μόλις 1100 μ. στο στενότερο σημείο του και βάθος που ξεπερνά τα 900 μ.! To μήκος του είναι 12 χιλ. και το μέγιστο ύψος του 1200 μ. Πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, που κεντρίζει το ενδιαφέρον πεζοπόρων από κάθε άκρη της γης!


Το φαράγγι δημιουργήθηκε μετά από έντονες γεωλογικές ανακατατάξεις κατά τη διάρκεια των γεωλογικών εποχών. Τα πρώτα ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή που έχουν εντοπισθεί, χρονολογήθηκαν στο 40.000 π.Χ.


Αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Βίκου-Αώου, στην περιοχή του οποίου βρίσκει καταφύγιο μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας. Μάλιστα, μέχρι και τις αρχές του 20ού αιώνα τα βότανα του φαραγγιού χρησιμοποιούνταν από πρακτικούς γιατρούς, τους λεγόμενους «βικογιατρούς», για θεραπευτικούς σκοπούς.


✅ Καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα


Μπάλτα Ντι Στρίγκα, που στα βλάχικα σημαίνει «οβίρα (μικρή λίμνη) της κραυγής»! Πρόκειται για εντυπωσιακούς καταρράκτες, που βρίσκονται στο Ηλιοχώρι στις ανατολικές πλαγιές της Τύμφης.


Συγκεκριμένα, είναι ένα σύμπλεγμα τριών καταρρακτών στην κοίτη του Κρυοπόταμου, ένα πραγματικά συγκλονιστικό τοπίο που μαγεύει με τα καταπράσινα χρώματά του!


✅ Ζαγοροχώρια


Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα σύμπλεγμα από 46 μικρά χωριά σκορπισμένα στους πρόποδες της Πίνδου. Στο επιβλητικό φυσικό τοπίο τους κυριαρχούν ορμητικά ποτάμια και εντυπωσιακοί καταρράκτες, χαράδρες και βαθιά φαράγγια, καταπράσινα δάση και απόκρημνα βουνά!


Ένα μέρος πραγματικά ονειρικό, κατάλληλο για ένα διήμερο απόδρασης από τα συνηθισμένα!


Ορμητήριο μας θα αποτελέσει το γραφικό Μονοδένδρι, που είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1060 μέτρων. Η θέση του Μονοδενδρίου είναι ιδανική, αφού βρίσκεται ανάμεσα στο εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου, που θα διασχίσουμε, και τους πέτρινους πύργους της Οξιάς, συνθέτοντας ένα τοπίο παραμυθένιας ομορφιάς!


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 17 Ιουνίου 2023


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 17/06 το πρωί για ένα μαγευτικό διήμερο πεζοπορίας και εξερεύνησης! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Πρώτος προορισμός μας ένα από τα Βλαχοχώρια του Ζαγορίου, το βουκολικό και απομονωμένο Ηλιοχώρι, που είναι χτισμένο στα 950 μ.!


Αφού κατεβούμε μέχρι την πλατεία του χωριού, θα ακολουθήσουμε κατηφορικό μονοπάτι μέσα σε πυκνή βλάστηση, όπου η πλούσια παλέτα χρωμάτων και η συνεχής εναλλαγή εικόνων εντυπωσιάζουν! Μέχρι που θα καταλήξουμε στο απόλυτο must της περιοχής, τους καθηλωτικούς καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα!


Πρόκειται για το μικρό μυστικό του χωριού, ένα μαγευτικό τοπίο σπάνιας ομορφιάς, που θα μας ταξιδέψει για λίγο μακριά από την καθημερινότητα! Ό μεγαλύτερος καταρράκτης, που φτάνει τα 25 μ. και τα καταπράσινα χρώματα, που συνθέτουν μία παραμυθένια εικόνα, θα μας «πάρουν» πραγματικά τα μυαλά, ενώ όσες και όσοι είναι αρκετά τολμηρές και τολμηροί, θα έχουν τη δυνατότητα και για βουτιά στα παγωμένα νερά της μεγάλης βάθρας!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία προς τα πίσω, που τώρα όμως θα είναι ανηφορική, μέχρι να καταλήξουμε και πάλι λίγο έξω από το χωριό.


Η συνολική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά σύντομη, ωστόσο προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση, ενώ είναι χρήσιμα και τα μπατόν πεζοπορίας.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 250 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έπειτα, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας με επόμενη στάση στο Τσεπέλοβο! Πρόκειται για το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό του Ζαγορίου, που διατηρεί ακόμη την παραδοσιακή πετρόχτιστη αρχιτεκτονική του! Στο Τσεπέλοβο ξεχωρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε το 18ο αιώνα και αγιογραφήθηκε το 1786 από τους δεξιοτέχνες αγιογράφους από το Καπέσοβο.


Εκεί, θα είμαστε ελεύθεροι, για να απολαύσουμε ένα γνήσιο ηπειρώτικο γεύμα στα ταβερνάκια του γραφικού χωριού!


Στο Μονοδένδρι θα φτάσουμε γύρω στις 19.00, όπου και θα τακτοποιηθούμε στους όμορφους ξενώνες μας.


Ενώ στη συνέχεια θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για μία επίσκεψη στη Μονή της Αγ. Παρασκευής, όπου η θέα προς το φαράγγι του Βίκου κόβει την ανάσα! Και όταν πέσει η νύχτα, θα είμαστε ελεύθεροι για βραδινή βόλτα στα καλντερίμια και την κεντρική πλατεία του οικισμού, αλλά και για γλυκάκι και βραδινό ποτάκι!


2η ημέρα – 18 Ιουνίου 2023


Έφτασε η μεγάλη μέρα!


Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό στους ξενώνες μας, θα κάνουμε check-οut και θα ξεκινήσουμε την πραγματική εμπειρία ζωής, τη διάσχιση του περίφημου φαραγγιού του Βίκου! Μία πεζοπορία από το Μονοδένδρι με τελικό προορισμό το χωριό Βίκος!


Στην αρχή θα χρειαστούμε περίπου 50 λεπτά για την κατάβασή μας μέσω μονοπατιού μέχρι την κοίτη του ποταμού. Και από εκεί θα ακολουθήσουμε την πιο εντυπωσιακή πορεία του ταξιδιού μας ανάμεσα από θεόρατους βράχους μέσα σε καταπράσινο φυσικό περιβάλλον, που εναλλάσσεται διαρκώς και προκαλεί δέος!


Θα δούμε το υγρό στοιχείο της φύσης να ξεχειλίζει, ενώ θα παρατηρήσουμε ακόμη σπάνια βότανα και φυτά που συναντά κανείς μόνο μέσα στο φαράγγι του Βίκου!


Θα επισκεφθούμε φυσικά και τις πηγές του Βοϊδομάτη, εκεί από όπου αναβλύζει ίσως το πιο κρύο νερό της Ελλάδας και όποια/όποιος το επιθυμεί, θα έχει τη δυνατότητα να το νιώσει κιόλας με βουτιά στα κρυστάλλινα νερά!


Μετά από τέσσερις τεσσεράμισι ώρες συναρπαστικής πεζοπορίας μέσα στο φαράγγι θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε προσεγγίζοντας το χωριό Βίκος.


Η πεζοπορική διάσχιση του φαραγγιού προϋποθέτει πολύ καλή φυσική κατάσταση, ενώ τα μπατόν πεζοπορίας είναι χρήσιμα.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ. (διάσχιση)
• Υψομετρική ανάβαση: 500 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 5.30 – 6.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έχοντας ολοκληρώσει τη μαγευτική πορεία μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό γεύμα, που θα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών μας!


Η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται γύρω στις 21.00, όπου και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 157€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 130€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 123€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• 1 διανυκτέρευση με πρωινό σε παραδοσιακούς ξενώνες στο Μονοδένδρι
• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση
• Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


Σημείωση: Όλοι οι ξενώνες βρίσκονται σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 09.30 – 17.30 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 50€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 10 Απριλίου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 10 Απριλίου 2023.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι και 15 Μαΐου 2023. Μετά την 15η Μαΐου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (Σημειώσεις: 1. Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 10 Απριλίου 2023, 2. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 10 Απριλίου 2023).

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ορειβατικό παντελόνι, βερμούδα, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, fleece, ελαφρύ μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως)
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το λεωφορείο)
12. Ταυτότητα
13. Μαγιό, πετσέτα (προαιρετικά για τους καταρράκτες και τις πηγές)
14. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ