+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

CANYONING ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΟΡΗ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 13/06

CANYONING ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΟΡΗ
ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ 13/06

CANYONING ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΟΡΗ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

🌿 Canyoning στην Αγία Κόρη στον Όλυμπο || Κυριακή 13 Ιουνίου 2021


💯 Το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver ανεβάζει ξανά την αδρεναλίνη στα ύψη και επισκέπτεται τον Όλυμπο για μία ακόμη μοναδική εμπειρία canyoning αυτή τη φορά στo φαράγγι της Αγίας Κόρης! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


🌄 Φαράγγι Αγίας Κόρης & Εθνικός Δρυμός Ολύμπου


Το φαράγγι της Αγίας Κόρης είναι ανοιχτό με πλούσια βλάστηση και πεντακάθαρα νερά! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο περιβάλλον με φυσικές «πισίνες» για βουτιές και καταρράκτες που δροσίζουν κάθε καλοκαίρι! Συγκεκριμένα, έχει 8 καταρράκτες με το μεγαλύτερο να είναι 15 μ., τσουλήθρες και μικρά jump! Ένα φαράγγι γεμάτο νερό όλο το χρόνο!


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


🧗‍♀‍ Πληροφορίες Δραστηριότητας


Αφού φτάσουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Κόρης στον Όλυμπο, θα πεζοπορήσουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να προσεγγίσουμε το φαράγγι.


Εκεί στην είσοδο του φαραγγιού θα κάνουμε ένα σύντομο μάθημα για τη δραστηριότητα του canyoning πριν ξεκινήσουμε την κατάβασή μας!


Συνολικός χρόνος κατάβασης του φαραγγιού περίπου 5 ώρες.


Η δραστηριότητα απευθύνεται στους περισσότερους και δε χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία. Αρκούν καλή φυσική κατάσταση, γνώση βασικής κολύμβησης και σίγουρα έλλειψη υψοφοβίας!


🔎 Γενικές Πληροφορίες


Αναχώρηση στις 08.00 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την αναχώρησή μας για την ασφαλή διεξαγωγή της δραστηριότητας σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας κατά COVID-19, όπως ορίζει η πολιτεία.


Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τις απογευματινές ώρες.


Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής στη δραστηριότητα / άτομο: 60€


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Πιστοποιημένοι οδηγοί canyoning (ICAN)

• Στολή neoprene (ολόσωμη και μπλούζα)

• Καλτσάκια neoprene

• Ζώνη ασφαλείας – μποντριέ

• Κράνος

• Σάκοι, στεγανά βαρελάκια, σχοινιά

• Φωτογραφική κάλυψη

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)

• ΦΠΑ


Σημαντική σημείωση: Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί ομαδικά από Θεσσαλονίκη με ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων κατόπιν συνεννόησης με κόστος ανά άτομο περίπου 7 – 10 ευρώ (ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων ανά όχημα). Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και τη μεταφορά των συμμετεχόντων.


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 30 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εξόρμησης. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Περιορισμένες θέσεις.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Τrail running, approach ή αθλητικά παπούτσια με αντιολισθητική σόλα (για τη σύντομη πεζοπορία και τη δραστηριότητα canyoning – θα χρειαστεί να περπατήσουμε στο νερό και να κολυμπήσουμε φορώντας τα παπούτσια μας)
2. Mαγιό και πετσέτα
3. Μπλουζάκι από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα κοντομάνικο/μακρυμάνικο ή ισοθερμικό (προαιρετικά)
4. 2ο ζευγάρι παπούτσια
5. Νερό 1,5 lt
6. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, σοκολάτες, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
7. Αντισηπτικό χεριών


Σημείωση: Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ