+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 10:00 - 18:00
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΨΗΣ 29/01

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΨΗΣ 29/01

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΨΗΣ 29.01

💚 Green Πεζοπορία για τα παιδιά της Λάμψης

 📆 Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023


Ας χαρίσουμε κι εμείς λίγη «Λάμψη» στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη!

 

Μία διαφορετική πεζοπορική δραστηριότητα από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, της οποίας όλα τα έσοδα θα κατατεθούν στον σύλλογο της Λάμψης. Η Λάμψη ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα. Από τότε η Λάμψη στέκεται δίπλα και με κάθε τρόπο στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες ή πιο απλά στα παιδιά με καρκίνο. Ο καρκίνος είναι η 2η αιτία θανάτου των παιδιών στην Ελλάδα, προσβάλλει 300 παιδιά ετησίως, αλλά το 70% των περιπτώσεων μπορούν να ιαθούν.

 

Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουμε στο Σέιχ Σου είναι δύο, μία πιο σύντομη και βατή 4,5 χιλ. και μία μεγαλύτερη 12,5 χιλ., με σκοπό να καλύψουμε τις προτιμήσεις και τις ανάγκες περισσότερων πεζοπόρων. Θα έχουμε την ευκαιρία πεζοπορώντας να ανακαλύψουμε μαζί τις σπάνιες ομορφιές του περιαστικού δάσους, καθώς και να απολαύσουμε τη μοναδική θέα του Θερμαϊκού κόλπου από ψηλά. Μία εντυπωσιακή πεζοπορία μέσα στην καρδιά του χειμώνα, μία διαφορετική πεζοπορία για ανώτερο σκοπό, να στηρίξουμε οικονομικά τα γλυκά αυτά παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί χωρίς μετακίνηση με λεωφορείο.


Η συμμετοχή μας είναι σημαντική και όλα τα παιδιά η ελπίδα μας για ένα καλύτερο κόσμο.

 

🙌 Σκοπός Ίδρυσης της Λάμψης

 

• Η άριστη ιατρική και παιδιατρική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα.
• Η δημιουργία, οργάνωση στελέχωση και εξοπλισμός εξειδικευμένων Ογκολογικών, Αιματολογικών, Ακτινοδιαγνωστικών μονάδων.
• Η ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση για τη θεραπεία, αγωγή, εκπαίδευση και κοινωνική επανένταξη των παιδιών.
• Η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας, πληροφόρησης και άλλης μορφής συμπαράστασης στις οικογένειες των πασχόντων παιδιών.
• Η συνεργασία με κάθε αρμόδια αρχή για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά.
• Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας για τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, η άρση στερεοτύπων και προκαταλήψεων.


Τακτικά μέλη της Λάμψης γίνονται μόνο οι γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς επίσης και παιδιά που νόσησαν στο παρελθόν κι έχουν πια ενηλικιωθεί. Αρωγά μέλη του συλλόγου μπορούν να γίνουν όλοι οι φίλοι και φίλες που συνειδητοποιούν την ανάγκη να συμβάλουν με την υλική υποστήριξη ή την εθελοντική προσφορά εργασίας για την επιτυχία των στόχων της Λάμψης.


💯 Πληροφορίες Δραστηριότητας


Θα συναντηθούμε την Κυριακή 29/01 στις 10.00 στη Γέφυρα Περαιβού στην Άνω Τούμπα, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με συγκοινωνία είτε με αυτοκίνητο.


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην εκκίνησή μας.


Προσοχή: Επειδή η προσέλευση αναμένεται μεγάλη, όσες και όσοι έρθετε με οχήματα, καλύτερα να αναζητήσετε χώρο στάθμευσης στο ύψος της Λαμπράκη και να ανεβείτε με τα πόδια την Περαιβού μέχρι τη γέφυρα, όπου είναι η συνάντησή μας.


Από εκεί θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί, και τα δύο γκρουπ μας, την συναρπαστική πεζοπορία στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, που θα μας εκπλήξει ευχάριστα με τις πολλές εναλλαγές τοπίων.


Η διαδρομή μας συνδυάζει και ακολουθεί πανέμορφα μονοπάτια και δασικούς δρόμους, ανεβοκατεβαίνει σε ξύλινα σκαλάκια και εξερευνά άγνωστα περάσματα μέσα στο καταπράσινο δάσος.


Στα πρώτα 2 και κάτι χιλιόμετρα της διαδρομής θα κάνουμε στάση. Εκεί είναι και το σημείο που θα χωριστούμε σε δύο ομάδες. Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν τη μεγάλη πορεία, θα κάνουν διάλειμμα ξεκούρασης και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή προς τα πίσω με τους συνοδούς μας, για να επιστρέψουν στη Γέφυρα Περαιβού.


Ενώ με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα συνεχίσουμε τη μεγάλη διαδρομή μας. Θα φτάσουμε σε ισόπεδο πλάτωμα στα 425 μέτρα με εκπληκτική θέα όλης της Θεσσαλονίκης, όπου και θα ξεκουραστούμε για λίγο απολαμβάνοντας τα γαλάζια νερά του Θερμαϊκού. Στη συνέχεια θα εισέλθουμε ακόμη περισσότερο στην καρδιά του δάσους εξερευνώντας όλα τα μυστικά του!


Μέχρι τελικά να ολοκληρώσουμε την κυκλική μας πορεία και να επιστρέψουμε πίσω στην Περαιβού.


Οι δύο διαδρομές μας είναι κατάλληλες για όσους θέλουν να ξεφύγουν για λίγο από το αστικό περιβάλλον, αλλά κυρίως να στηρίξουν την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της Λάμψης. Η μικρή πεζοπορία είναι σχετικά βατή κατάλληλη για τους περισσότερους, ενώ είναι η μεγάλη απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Μικρή διαδρομή:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 4,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 ώρες
• Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Γέφυρα Περαιβού στην Άνω Τούμπα
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1/1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Παιδιά: 6+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μεγάλη διαδρομή:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.00 ώρες
• Σημείο εκκίνησης & τερματισμού: Γέφυρα Περαιβού στην Άνω Τούμπα
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Η επιστροφή μας στη Γέφυρα Περαιβού για το γκρουπ της μικρής πεζοπορίας υπολογίζεται γύρω στις 12.30, ενώ για το γκρουπ της μεγάλης γύρω στις 15.00.


Σημείωση: Ο χωρισμός των δύο γκρουπ θα γίνει κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας και οι συμμετέχοντες δε χρειάζεται να δηλώνουν εκ των προτέρων σε ποιο από τα δύο θα συμμετέχουν.

 

👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


10€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Όλα τα έσοδα της δραστηριότητας θα κατατεθούν στη Λάμψη.


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 10€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Η δήλωση συμμετοχής στη δραστηριότητα είναι απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για τη δραστηριότητα γίνονται μέχρι και 24 Ιανουαρίου 2023. Από 25 Ιανουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 24 Ιανουαρίου 2023.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


📌 Απαραίτητα για τη Δραστηριότητα


1. Ορειβατικά ή trail running ή αθλητικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, φόρμα, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, φούτερ, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Με πρόγνωση για ασθενή βροχόπτωση οι εκδρομές και οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται κανονικά και όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.


 

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ