+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΕΛΑΤΗ -
ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΥΛΗ 25/02 - 27/02

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΕΛΑΤΗ -
ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΥΛΗ 25/02 - 27/02

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΤΡΙΚΑΛΑ – ΕΛΑΤΗ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΥΛΗ 25-27.02

🌿 Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Τρίκαλα – Ελάτη – Μετέωρα – Πύλη

📆 25 – 27 Φεβρουαρίου 2023


💯 Το φετινό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επιλέγουμε το νομό Τρικάλων, που ξεχωρίζει για την ακατέργαστη φυσική ομορφιά του, καθώς όμως και για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξή του, που τον καθιστούν ξεχωριστό σε όλη την Ελλάδα! Ορμητήριο μας τα μαγευτικά και αγαπημένα Τρίκαλα, πεζοπορίες στα καθηλωτικά Μετέωρα, που η UNESCO έχει χαρακτηρίσει ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας», στη   γραφική Ελάτη στις πλαγιές του Κόζιακα, που είναι αναμφίβολα ένας από τους ωραιότερους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας, αλλά και πολλές ακόμη εκπλήξεις! Ένα ακόμη πολυδιάστατο ταξίδι πεζοπορίας και πολιτισμού από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που θα καταπλήξει! Join the Green bus για ένα συναρπαστικό τριήμερο Καθαράς Δευτέρας με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!


Τρίκαλα

 

Τα Τρίκαλα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι μία πραγματικά όμορφη και σύγχρονη πόλη, που καινοτομεί διαρκώς και αποτελεί ευχάριστο παράδειγμα προς μίμηση για τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις. Με πληθυσμό περίπου 65000 κατοίκους είναι χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τρίκκης, που ήταν και η πατρίδα του περίφημου γιατρού της αρχαιότητας, του Ασκληπιού.


Η πόλη οφείλει σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο, αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τους πεζόδρομους, τις πλατείες και τα πάρκα της!


Ενώ ακόμη άξιο αναφοράς είναι ότι τα Τρίκαλα είναι παραδοσιακά μία πόλη με μεγάλη ποδηλατική κουλτούρα για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας. Έτσι, συνολικά κυκλοφορούν πάνω από 30.000 ποδήλατα!

 

Ελάτη

  

Η Ελάτη ή Τύρνα είναι το ξακουστό ορεινό χωριό του Δήμου Πύλης στο Νομό Τρικάλων στη Θεσσαλία, που περιβάλλεται από μοναδικές ελατοσυστάδες! Χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 920 μέτρων, το γραφικό χωριό στέκεται στις πλαγιές του Κόζιακα, ενός βουνού απέναντι από τα Μετέωρα!


Σύμφωνα με την παράδοση, κατοικήθηκε λίγα χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και τα διάφορα Βυζαντινά ευρήματα. Η σημερινή θέση του χωριού όμως είναι νέα. Το χωριό, πριν το 1943, βρισκόταν δυτικότερα και προς το ποτάμι, μέχρι που τη χρονιά αυτή κάηκε από τούς Γερμανούς.


Η Ελάτη σήμερα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας και των δραστηριοτήτων στη φύση, αλλά και για όσους αναζητούν στιγμές χαλάρωσης σε γοητευτικά τοπία!

 

Μετέωρα


Τα Μετέωρα είναι ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, ένα τοπίο που κυριολεκτικά σου κόβει την ανάσα! Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από γιγάντιους βράχους από ψαμμίτη, οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων!


Εκεί βρίσκονται και τα ξακουστά και τόσο εντυπωσιακά μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους! Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι, τα οποία από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.


Τα Μετέωρα επίσης αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες αναρριχητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ζουν σε αυτό το πραγματικά μαγικό τοπίο την απόλυτη εμπειρία αναρρίχησης με αμέτρητες επιλογές διαδρομών!


💚 Πρόγραμμα Πεζοπορικής Εκδρομής


1η ημέρα – 25 Φεβρουαρίου 2023


Αναχώρηση με πούλμαν το Σάββατο 25/02. Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3WhJ9cg
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3iKfbzM
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt). Ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3ISRxvG


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Και βουρρρρρ.. φύγαμε για ένα ακόμη συναρπαστικό τριήμερο!


Πρώτος μας προορισμός τα καθηλωτικά Μετέωρα! Ένας τόπος βγαλμένος από μυθιστόρημα του Τόλκιν, γνωστός σε όλη την υφήλιο!


Εκεί μας περιμένει μία πραγματικά εντυπωσιακή πεζοπορία, που ξεκινάει από μονοπάτι στους πρόποδες των βράχων! Αφού περάσουμε την ερειπωμένη μονή Παντοκράτορος στη βόρεια πλευρά του βράχου Ντούπιανη, θα συνεχίσουμε μέσα στο κατάφυτο δάσος μέχρι να φτάσουμε στο αναστηλωμένο Μοναστήρι της Υπαπαντής!


Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που μας οδηγεί στην κορυφή των βράχων, μέχρι να φτάσουμε στα εντυπωσιακά μοναστήρια «Μεγάλο Μετέωρο» και «Βαρλαάμ». Έπειτα, θα κατηφορίσουμε από σκαλιά πρώτα και μονοπάτι στη συνέχεια για να ολοκληρώσουμε την κυκλική μας πορεία.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι ήπια ανηφορική στα πρώτα 2/3 της πορείας, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί καθοδική πορεία. Προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση και την προσοχή μας, ιδιαίτερα στο κατέβασμα, λόγω της ολισθηρότητας του εδάφους τη χειμερινή περίοδο.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια, και πριν πάρουμε το δρόμο για τα Τρίκαλα, θα κάνουμε στάση καθοδόν για καφεδάκι και σνακ.


Ενώ έπειτα θα συνεχίσουμε με το λεωφορείο μας για check-in τώρα στο ξενοδοχείο μας κεντρικότατα στην πόλη των Τρικάλων! Και αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας, το υπόλοιπο της ημέρας αλλά και η νύχτα μας ανήκουν! Θα είμαστε ελεύθεροι να κινηθούμε παρέες παρέες, για να απολαύσουμε τρικαλινές γεύσεις, αλλά και για βραδινά περπατήματα σε μία πόλη που ξέρει να ζει!


2η ημέρα – 26 Φεβρουαρίου 2023


Ξυπνάμε όμορφα στα Τρίκαλα, παίρνουμε το πρωινό μας και η περιήγησή μας συνεχίζεται! Σήμερα είναι η σειρά της ξακουστής Ελάτης, της κοσμοπολίτισσας «νύμφης» της Θεσσαλίας!


Αναχώρηση στις 09.15 και μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου θα φτάσουμε στο πανέμορφο γραφικό χωριό!


Εκεί Θα περπατήσουμε στο όρος Κόζιακας, ξεκινώντας μέσα από το χωριό της Ελάτης στα 920 μ., κινούμενοι πρώτα προς τον Κόκκινο Βράχο! Και από εκεί θα συνεχίσουμε μέσα σε δάσος με πυκνή βλάστηση και εντυπωσιακά ξέφωτα μέχρι την περίφημη Σπηλιά του Μπέη σε υψόμετρο 1220 μ. σε μία ιδιαίτερη γεωλογικά περιοχή!


Η επιστροφή μας θα γίνει ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω. Μία διαδρομή πανέμορφη, που αναμένεται να έχει χιόνι και σίγουρα απαιτούνται ορειβατικά μποτάκια και πιθανότατα και ορειβατικές γκέτες, για να φτάσει κανείς μέχρι τέρμα πάνω!


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.30 – 5.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 14+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Και εννοείται μετά από μία απαιτητική πεζοπορία, οι τοπικές λαχταριστές λιχουδιές θα είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών των επίμονων πεζοπόρων!


Σημαντική Σημείωση:


Για όσους δεν επιθυμούν να περπατήσουν πολλές ώρες παρά να απολαύσουν την ημέρα τους στη γραφική Ελάτη, θα πεζοπορήσουμε μέχρι τον Κόκκινο Βράχο. Και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε πίσω στον παραδοσιακό οικισμό, όπου θα υπάρχει άφθονος χρόνος για φαγητό, γλυκό και καφεδάκι!


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 2,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 1.30 ώρα
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στην Ελάτη θα παραμείνουμε ως τις 18.30 περίπου, ώστε έπειτα να επιστέψουμε στα Τρίκαλα στο ξενοδοχείο μας για λίγη ξεκούραση. Ενώ έπειτα, μασκαραμένοι ή και όχι, θα συνεχίσουμε για νέα νυχτοπερπατήματα!

 

3η ημέρα – 27 Φεβρουαρίου 2023


Δεύτερο και τελευταίο ξύπνημα στα Τρίκαλα, δυναμωτικό πρωινό και check – out στις 09.00!


Νέος προορισμός μας η Πύλη Τρικάλων! Πρόκειται για μία καταπράσινη γραφική μικρή κωμόπολη, χτισμένη στους πρόποδες των βουνών Κόζιακας και Ίταμος. Μεταξύ τους μάλιστα σχηματίζεται ένα άνοιγμα, μια εντυπωσιακή φυσική πύλη, που είναι μάλιστα το πέρασμα από το Θεσσαλικό κάμπο στη Νότια Πίνδο! Από εκεί άλλωστε πήρε και το όνομά της!


Εκεί εμείς θα πεζοπορήσουμε για 3η ημέρα!


Θα ακολουθήσουμε ανηφορική πορεία πάνω από την Πύλη, που βρίσκεται χαμηλά στα 230 μ., μέχρι να φτάσουμε στον Προφήτη Ηλία με τον χαρακτηριστικό Σταυρό! Εκεί όπου θα απολαύσουμε εκπληκτική θέα! Η υψομετρική διαφορά που θα καλύψουμε έως αυτό το σημείο είναι περίπου 200 μ.


Ενώ έπειτα θα συνεχίσουμε ψηλότερα, θα περάσουμε από το ύψωμα του Κουκουρέλου στα 680 μ.  περίπου και θα κατηφορίσουμε για λίγο μέχρι να βγούμε στη Μονή Γκούρας! Μικρό διάλειμμα εδώ για ξεκούραση και στιγμές ξενοιασιάς στη φύση!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την αντίθετη πορεία μέχρι να επιστρέψουμε κάτω στην Πύλη.


Πρόκειται για μία όμορφη και άγνωστη πορεία για τους περισσότερους, που προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Σημαντική Σημείωση:


Με όσους επιθυμούν να περπατήσουν λιγότερο, θα ακολουθήσουμε την πορεία μέχρι τον Προφήτη Ηλία, ενώ στη συνέχεια θα κινηθούμε στην αντίθετη κατεύθυνση, για να επιστέψουμε στο χωριό. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφεδάκι και βόλτα.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 3 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, ικανοποιητική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Έπειτα, όλες και όλοι μαζί θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στο γειτονικό Μουζάκι! Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ένα απολαυστικό γεύμα ανήμερα Καθαράς Δευτέρας!


Και αφού έχουμε απολαύσει το φαγητό μας, γύρω στις 17.00 θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας με νέες εμπειρίες στις αποσκευές μας, για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς τη Θεσσαλονίκη, όπου θα είμαστε ως τις 21.00 και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 259€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 205€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 192€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή

• 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο κέντρο των Τρικάλων στο 3* Hotel Ntinas

• Φόρος διαμονής / δωμάτιο / διανυκτέρευση

Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver

• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού

• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver

• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο info@greenoliver.gr ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 23 Ιανουαρίου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 6 Φεβρουαρίου 2023. Μετά την 6η Φεβρουαρίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 23 Ιανουαρίου 2023).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ
4. Αδιάβροχο και ορειβατικές γκέτες
5. Σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Αποκριάτικες ενδυμασίες και σερπαντίνες (προαιρετικά)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.


ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ