+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ 23/10

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ 23/10

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ 23.10

🌿 Green Πεζοπορία στα Πιέρια Όρη || Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

 

💯 Μία ακόμη πεζοπορική εκδρομή από το μεγαλύτερο Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων της Θεσσαλονίκης Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στα μαγευτικά Πιέρια Όρη!  Συναρπαστικές πορείες με την ωραιότερη παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς, που θα ξεκινήσουμε από υψόμετρο 1000 μ. περίπου στη γραφική Άνω Μηλιά, έναν ιστορικό οικισμό μέσα σε καταπράσινο δάσος από οξιές, πεύκα και έλατα!

👍 Δύο επιλογές διαδρομών / 2 Group:

👉 Ανάβαση στους «Πέντε Πύργους» (1712 μ.) & μνημείο Γιάκοβλεφ

👉 Εύκολη πεζοπορία στο «Μονοπάτι των Μουσών»

 

🌲 Πιέρια Όρη


Τα Πιέρια Όρη απλώνονται βορειοδυτικά του Ολύμπου και εκτείνονται μεταξύ των νομών Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης. Η υψηλότερη κορυφή τους είναι το Φλάμπουρο που φτάνει σε υψόμετρο 2193 μ.


Οι πρώτοι κάτοικοι τους ήταν οι Πιέρες, οι οποίοι αρχικά κατοικούσαν στη Θράκη. Όταν όμως εκδιώχθηκαν από τους Τημενίδες, που ήταν βασιλείς της Μακεδονίας, κατέφυγαν στα Πιέρια Όρη. Γι’ αυτό έλαβε και η περιοχή την ονομασία της.


Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία οι εννέα Πιερίδες Μούσες, που ήταν προστάτιδες της ποίησης, της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού, μαγεύτηκαν από το θαυμάσιο τοπίο των Πιερίων Ορών. Επέλεξαν να παραμείνουν στην περιοχή, μέχρι τη στιγμή όμως που νικήθηκαν από τις Ελικωνιάδες Μούσες, οι οποίες τις μεταμόρφωσαν σε πουλιά!


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Θα μεταβούμε με το πούλμαν στην Άνω Μηλιά Πιερίας, όπου θα επιλέξουμε ανάμεσα από 2 διαδρομές!


«Πέντε Πύργοι» / Group 1ο

 

Η ανάβασή μας προς στην κορυφή ξεκινάει από υψόμετρο 1050 μ.! Στην αρχή είναι αρκετά ανηφορική για μισή ώρα, ωστόσο δε θα είναι η πρώτη φορά που η πεζοπορική παρέα μας θα ξεπεράσει μία ακόμη γλυκιά ανηφόρα!


Θα κινηθούμε ανάμεσα από φυλλοβόλα δάση οξιάς, δρυς, καστανιές και πεύκα! Ενώ ακόμη θα δούμε πλατάνια, σφενδάμια και λυγαριές να σχηματίζουν μοναδικά τοπία στις όχθες των ρεμάτων!


Πεζοπορώντας στη συνέχεια πάνω σε ράχη με εκπληκτική θέα και ακολουθώντας το χείλος της πλαγιάς, θα φτάσουμε στην κορυφή στα 1712 μ.!


Η θέα από τους «Πέντε Πύργους» είναι πραγματικά ονειρεμένη, βλέποντας μπροστά μας να ξεπροβάλλουν ο Όλυμπος, η Πίνδος, ακόμη και ο Άθως!


Κατά την κατάβασή μας θα ακολουθήσουμε αρχικά την ίδια πορεία, μέχρι να στρίψουμε για το μνημείο Γιάκοβλεφ. Εκεί ανάμεσα σε χαράδρες και φυτά βρίσκονται ακόμα κρυμμένα τα συντρίμμια του Γιάκοβλεφ, του μοιραίου ουκρανικού αεροσκάφους που συνετρίβη στις 17 Δεκέμβρη του 1997 σε υψόμετρο 1200 μ. στην τοποθεσία «Ντίτσιος». Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην Άνω Μηλιά.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι αρκετά απαιτητική και απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 14 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 5.30 – 6.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


«Το Μονοπάτι των Μουσών» / Group 2ο


Μία εύκολη διαδρομή χωρίς υψομετρικές διαφορές μέσα σε πυκνό και καταπράσινο δάσος! Εκεί όπου η φύση οργιάζει και μία πανδαισία χρωμάτων περιλούζει το μονοπάτι μας!


Μία βατή πεζοπορία κατάλληλη για νέες και νέους στη δραστηριότητα της πεζοπορίας, για άτομα με βασική φυσική κατάσταση, ενώ ενδείκνυται ακόμη και για μικρά παιδιά.


Μετά το τέλος της πορείας στο «Μονοπάτι των Μουσών» θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1 (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 6+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Όταν έχουμε ολοκληρώσει τις πεζοπορίες και αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου, θα επισκεφθούμε παραδοσιακή ταβέρνα για φαγητό (προαιρετικά).


Αναχώρηση γύρω στις 17.00 – 17.30 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 23/10 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.25 στο χωριό της Άνω Μηλιάς της Πιερίας. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 10€.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Για όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η εξόφληση της συμμετοχής μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Η δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή είναι απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 18 Οκτωβρίου 2022. Από 19 Οκτωβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, ισοθερμικό, fleece/μπουφάν κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ