+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ – ΣΟΥΓΛΙΑΝΙ 22/01

GREEN ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ – ΣΟΥΓΛΙΑΝΙ 22/01

GREEN ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΣΟΥΓΛΙΑΝΙ 22.01

🌿 Green κυκλική πεζοπορία Σταυρός – Σουγλιάνι
📆 Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

 

💯 Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στο Στρατονικό όρος στα βορειοανατολικά σύνορα των νομών Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής! Μία μαγευτική κυκλική διαδρομή ανάμεσα από αιωνόβια δάση οξιάς, δρυός και καστανιάς, που θα ανακαλύψουμε παρέα μέσα στην καρδιά του χειμώνα! Join the Green bus and be part of the nature trip για μία ακόμη Κυριακή με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.

 

Στρατονικό Όρος


Το Στρατονικό Όρος δεσπόζει στην περιοχή του Στρυμονικού κόλπου. Οι ψηλότερες κορυφές του είναι η ομώνυμη (926 μ.), το Σκαμνί (904 μ.), το Σουγλιάνι (859 μ.) και η Τούρλα (832 μ.).


Η βλάστηση του βουνού αποτελείται από δάση με βελανιδιές, οξιές και καστανιές. Υπάρχουν ακόμη κουμαριές, πλατάνια, δάφνες και λεύκες. Περισσότερα επίσης από 580 είδη φυτών βρίσκονται στην περιοχή, εκ των οποίων τα 38 χαρακτηρίζονται ως προστατευόμενα είδη!


Πλούσια είναι ακόμη και η πανίδα της περιοχής, που περιλαμβάνει πάνω από 150 είδη πουλιών!


Τα μονοπάτια στο βουνό έχουν διανοιχθεί από το Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού, τα οποία συντηρεί με ιδιαίτερο ζήλο και πάθος για την ανάδειξη της περιοχής. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια ο σύλλογος διοργανώνει στην περιοχή τον αγώνα δρόμου Σουγλιάνι Trail!

 

💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Η συναρπαστική πορεία που θα ακολουθήσουμε ξεκινάει από το χωριό του Σταυρού και εισέρχεται στα μαγευτικά μονοπάτια του Στρατονικού όρους! Συχνές εναλλαγές τοπίων και εικόνων, σημεία με εντυπωσιακή θέα που κλέβουν τις καρδιές, σε μία κυκλική διαδρομή που περνάει και από την κορυφή Προφήτης Ηλίας σε υψόμετρο 665 μ.!


Μία πεζοπορία μέσου επιπέδου δυσκολίας, που απευθύνεται σε πεζοπόρους και λάτρεις της φύσης με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 660 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4.30 – 5.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορικής διαδρομής μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο Σταυρό για σνακ ή καφέ.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 22/01 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 09.15 στην κεντρική πλατεία του Σταυρού (ακριβές σημείο συνάντησης: bit.ly/3XLGNmU), όπου το λεωφορείο θα κάνει σύντομη στάση για σνακ, καφέ και τουαλέτα, πριν κατευθυνθεί ψηλότερα στο χωριό, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο / άτομο: 22€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 10€.

 

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 22€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Για όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η εξόφληση της συμμετοχής μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Η δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή είναι απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 17 Ιανουαρίου 2023. Από 16 Ιανουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 17 Ιανουαρίου 2023.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου
11. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, τα οποία αφήνουμε στο λεωφορείο


Σημαντικές Παρατηρήσεις:


• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Με πρόγνωση για ασθενή βροχόπτωση οι εκδρομές πραγματοποιούνται κανονικά και όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

 

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ