+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:00 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΝΕΑ ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 18/02

ΝΕΑ ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 18/02

ΝΕΑ ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ 18.02

🌿 Νέα Κυκλική Πεζοπορία στο Χορτιάτη

📆 Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

 

💯 Ωραίο το μονοπάτι των παγοποιών στο Χορτιάτη, που όλοι έχουμε χαρεί, αλλά έφτασε η ώρα για κάτι νέο, για κάτι καλύτερο! Μία ακόμη Σαββατιάτικη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά στο γειτονικό αλλά αγαπημένο Χορτιάτη! Μία κυκλική διαδρομή που περνάει και από τον Κολοσούρτη σε υψόμετρο 1089 μ., ενώ εξερευνά πολλά άγνωστα περάσματα μέσα σε συγκλονιστική φύση μαύρης πέυκης! Και φυσικά μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο χωριό του Χορτιάτη για μεσημεριανό γεύμα ή καφεδάκι! Join the Green bus and be part of the nature trip στον δικό μας Χορτιάτη με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.

 

Χορτιάτης


Ο Χορτιάτης, που κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Κισσός, έχει ύψος 1201 μέτρα και βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Θεσσαλονίκης. Στις πλαγιές του συναντάμε πλούσια βλάστηση από βελανιδιές, καστανιές, οξιές, μέχρι και έλατα.


Ο οικισμός του Χορτιάτη είναι μαρτυρικός, καθώς κάηκε από τους Γερμανούς στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944.

 

💚 Πληροφορίες Πεζοπορικής Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Η συναρπαστική πορεία που θα ακολουθήσουμε ξεκινάει λίγα χιλιόμετρα πάνω από το χωριό του Χορτιάτη. Στην αρχή κινείται σε δασικό δρόμο, μέχρι να μπούμε σε μονοπάτι!


Θα περάσουμε από την κορυφή Κολοσούρτη στα 1089 μ., όπου θα σταθούμε για να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα προς την πόλη της Θεσσαλονίκης!


Θα συνεχίσουμε πάνω στην κόψη, μέχρι να μπούμε σε εντυπωσιακό δάσος μαύρης πεύκης, που θα εξερευνήσουμε παρέα ανακαλύπτοντας τις άγνωστες ομορφιές του Χορτιάτη!


Ενώ σιγά σιγά θα αρχίσουμε να ολοκληρώνουμε την όμορφη κυκλική μας πορεία επιστρέφοντας στο σημείο εκκίνησης.


Μία πεζοπορία μέσου επιπέδου δυσκολίας, που απευθύνεται σε πεζοπόρους και λάτρεις της φύσης με καλή φυσική κατάσταση. Που ενδέχεται όμως να είναι πιο challenging σε περίπτωση που συναντήσουμε χιόνι!


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (κυκλική)
• Συνολική υψομετρική διαφορά: 300 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 4.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορικής διαδρομής μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο χωριό του Χορτιάτη για ζεστό βουνίσιο φαγάκι ή καφέ!


Αναχώρηση στις 17.00 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 17.30 – 18.00, όπου θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 18/02 το πρωί. Αναλυτικά:


• 09.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica απέναντι από το ανοικτό πάρκινγκ (περιοχή Media Markt).
• 09.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 09.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.10 – 10.15 στις κεραίες του Χορτιάτη. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• Με ιδιωτικό λεωφορείο / άτομο: 20€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 10€.

 

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 20€ τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Για όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η εξόφληση της συμμετοχής μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Η δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή είναι απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 14 Φεβρουαρίου 2023. Από 15 Φεβρουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 14 Φεβρουαρίου 2023.

 

Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας και ορειβατικές γκέτες (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Με πρόγνωση για ασθενή βροχόπτωση οι εκδρομές πραγματοποιούνται κανονικά και όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ