+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 10:00 - 18:00
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΛΙΒΑΔΙ - ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ 17/12

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΛΙΒΑΔΙ - ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ 17/12

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΛΙΒΑΔΙ – ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ 17.12

🌿‍ Green Πεζοπορία: Λιβάδι – Καλογερικό || Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

 

💯 Μία ακόμη Σαββατιάτικη πεζοπορική εκδρομή και η τελευταία για το 2022 από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, που ξεκινάει από το ορεινό Λιβάδι και φτάνει μέχρι την κορυφή Καλογερικό λίγο κάτω από τα 1000 μ.! Μία υπέροχη διαδρομή σε μονοπάτι και δασικούς δρόμους χωρίς τεχνικές δυσκολίες, που απευθύνεται στους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση, παιδιά και άτομα που επιθυμούν να ξεκινήσουν την ενασχόληση με τη φύση και να μυηθούν στις πεζοπορίες! Join the Green bus and be part of the nature trip με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής και με ΙΧ.

 

🌲 Λιβάδι


Το Λιβάδι είναι ένα ορεινό χωριό με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, που βρίσκεται κτισμένο στο όρος Ομβριανός σε υψόμετρο 800 μέτρων σε απόσταση 40 – 45 χιλ. από τη Θεσσαλονίκη και λίγο πριν το νομό Χαλκιδικής.


Από την προνομιούχο θέση του προσφέρει μοναδική θέα προς την κοιλάδα του Ανθεμούντα και το πέταλο του Θερμαϊκού Κόλπου, καθώς και μέχρι τον Όλυμπο!


Στην κεντρική πλατεία του χωριού δεσπόζει ο αιωνόβιος πλάτανος, ενώ σημαντική είναι και η πέτρινη εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, που είναι χτισμένη από το 1818.


Ιδρύθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και ήταν ένα από τα χωριά που ανήκαν στο βακούφι του Ishak Pasa, ο οποίος το 1484 έκτισε στη Θεσσαλονίκη το Αλατζά Ιμαρέτ (πολύχρωμο πτωχοκομείο) και άλλα θρησκευτικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 

💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε στο ορεινό Λιβάδι, θα αποβιβαστούμε στην πλατεία του χωριού για να ξεκινήσουμε την όμορφη πεζοπορία μας.


Στην αρχή θα κινηθούμε στους δρόμους το χωριού, μέχρι να μπούμε σε δασικό δρόμο μέσα σε δάσος!


Από εκεί θα φτάσουμε σε σημείο που θα διασχίσουμε επαρχιακό δρόμο, για να μπούμε πλέον στο μονοπάτι μας μέσα σε φύση που συγκλονίζει! Θα αρχίσουμε να «παίρνουμε» ύψος σιγά σιγά, που θα μας οδηγήσει τελικά σε χαρακτηριστικό διάσελο!


Και από εκεί θα ξεκινήσουμε την τελευταία ανάβασή μας, μέχρι να «πατήσουμε» τελικά την κορυφή του Καλογερικού στα 970 μ., όπου η θέα θα είναι πραγματική μαγευτική!


Αφού απολαύσουμε την απίστευτη ομορφιά του κόλπου του Θερμαϊκού και των τριγύρω βουνοκορφών, θα ξεκινήσουμε την κατάβασή μας ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή μας στη φύση μέχρι να επιστρέψουμε και πάλι στο Λιβάδι!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι σχετικά βατή και απευθύνεται στους περισσότερους με μέτρια φυσική κατάσταση, καθώς και παιδιά.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.00 – 3.30 ώρες
• Συνολική υψομετρική ανάβαση: 280 μέτρα
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρωθεί η πεζοπορία μας στη φύση, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό στο Λιβάδι.


Αναχώρηση στις 16.00 – 16.30 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 17.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 17/12 το πρωί. Αναλυτικά:


• 08.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (απέναντι από το ανοιχτό πάρκινγκ στην κεντρική οδό Σταθμού, περιοχή Media Markt).
• 08.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 09.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.00 στην Κεντρική Πλατεία του χωριού Λιβάδι. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 21€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 10€.

 

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 21€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Για όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η εξόφληση της συμμετοχής μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Η δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή είναι απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 12 Δεκεμβρίου 2022. Από 13 Δεκεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο, σκούφο, γάντια κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

 

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ