+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 15/01

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 15/01

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ 15.01

Πεζοπορία και κοπή Πίτας στη Σιθωνία
📆 Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

 

💯 Μία εορταστική μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή στη Σιθωνία από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας και περιλαμβάνει την κοπή της βασιλόπιτάς μας και πολλές κληρώσεις δώρων! Μία ημέρα χαράς σε χειμωνιάτικη φύση, όπου θα περπατήσουμε μαζί στην περιοχή του Αγίου Παύλου και της Ακτής Ελιάς! Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε άγνωστους δασικούς δρόμους και μονοπάτια, αλλά και να κεραστούμε κρασάκι στη φύση! Join the Green bus and be part of the nature trip με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Δυνατότητα συμμετοχής στην εκδρομή και με ΙΧ.

 

🌲 Σιθωνία


Η Σιθωνία είναι η 2η χερσόνησος της σαγηνευτικής και αγαπημένης όλων των Θεσσαλονικιών Χαλκιδικής! Χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο, οργανωμένες αλλά και απομονωμένες παραλίες, καθώς και πανέμορφα δάση πεύκου και ελαιόδεντρων.


Προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000, το οποίο αποτελεί το επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα. Το δίκτυο στοχεύει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης επιβίωσης των πιο πολύτιμων οικοτόπων και απειλούμενων ειδών της Ευρώπης.

 

💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε στο 2ο πόδι της Χαλκιδικής, θα ακολουθήσουμε μία πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή ανάμεσα από πεύκα και ελαιόδεντρα στο δάσος της μαγευτικής Σιθωνίας, με εκπληκτική θέα στον Τορωναίο κόλπο! Μία διαδρομή μάλιστα, τμήμα της οποίας κινείται μέσα σε φύση που προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.


Η πορεία μας θα ξεκινήσει ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα! Στην αρχή ανηφορίζει γλυκά, για να εξερευνήσει κάθε καλά κρυμμένη γωνιά της Σιθωνίας!


Διασχίζει πρώτα ελαιόδεντρα, μέχρι να φτάσει στα πελώρια πλατάνια στο ύψωμα του Αγίου Παύλου. Εκεί, όπου υπάρχει το ομώνυμο ξωκλήσι από τις αρχές του 20ου αιώνα χτισμένο δίπλα σε αρχαία πηγή νερού!


Και έπειτα συναντά ένα μυστικό μονοπάτι και μας αποκαλύπτει την άγνωστη ομορφιά του ονειρεμένου πευκοδάσους της Σιθωνίας, εκεί όπου οι μέλισσες συλλέγουν από τα πεύκα το νέκταρ, για να το μεταφέρουν στην κυψέλη τους και να δημιουργήσουν τελικά το μέλι που αποθηκεύουν στις κηρήθρες!


Σημεία μαγικά σε όλη τη διαδρομή, εύκολες αναβάσεις πάνω σε εντυπωσιακούς βράχους και θέα το απέραντο γαλάζιο της Χαλκιδικής που συναρπάζει!


Μία κυκλική πεζοπορική διαδρομή μετρίου βαθμού δυσκολίας στο καταπράσινο τοπίο της Σιθωνίας, ιδανική για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές!


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (κυκλική)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4.00 ώρες
• Υψομετρική ανάβαση: 300 μ.
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+/2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα συγκεντρωθούμε σε υπαίθριο χώρο, για να κόψουμε τη βασιλόπιτά μας και να κεραστούμε ένα ποτήρι κρασί! Ενώ φυσικά θα κάνουμε και τις κληρώσεις μας, που θα είναι μονοήμερες πεζοπορικές εκδρομές και Green Oliver clothing & accessories δωράκια!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 18.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 15/01 το πρωί. Αναλυτικά:


• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica απέναντι από το ανοικτό πάρκινγκ (περιοχή Media Markt).
• 08.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (αμέσως μετά το φανάρι).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.15 στην Ακτή Ελιά (οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το ακριβές σημείο συνάντησης με email 2 ημέρες πριν την εκδρομή). Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• Με ιδιωτικό λεωφορείο / άτομο: 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ατομική βασιλόπιτα και ένα ποτήρι κρασί
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


• Με IX / άτομο: 12€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ

 

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση όλου του ποσού τις επόμενες 3 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 9 Ιανουαρίου 2023. Από 10 Ιανουαρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 9 Ιανουαρίου 2023.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ για όλη την ημέρα, όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Με πρόγνωση για ασθενή βροχόπτωση οι εκδρομές πραγματοποιούνται κανονικά και όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ