+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΟΙΝΟΣ &
ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ 13/11

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΟΙΝΟΣ &
ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ 13/11

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΟΙΝΟΣ & ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ 13.11

🌿 Πεζοπορία, Οίνος & Γεύμα στο Βέρμιο || Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

 

💯 Μία μονοήμερη εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, στο μαγευτικό και αγαπημένο Βέρμιο! Μία πεζοπορική εκδρομή με δύο επιλογές διαδρομών, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν οι περισσότερες και οι περισσότεροι, αλλά βασικά μία εκδρομή πεζοπορίας διαφορετική από κάθε άλλη! Φθινοπωρινή ατμόσφαιρα, χρυσοκίτρινες οξιές, γευσιγνωσία κρασιού, αλλά και ένα πλήρες γεύμα! Για πες τώρα, εσύ έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις; Η ομάδα των Green Oliver επαγγελματιών και πιστοποιημένων συνοδών σε περιμένει για μία ακόμη αξέχαστη εμπειρία με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας!

 

🌲 Βέρμιο


Το όρος Βέρμιο βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, καθώς υψώνεται δυτικά της Θεσσαλονίκης. Κατέχει τμήματα των νομών Ημαθίας, Κοζάνης και Πέλλας, ενώ στα βόρεια τμήματά του συνδέεται με τις νότιες απολήξεις του όρους Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) στα στενά της Έδεσσας και στη λεκάνη της Βεγορίτιδας λίμνης.


Στα δάση του κυριαρχούν είδη δρυός, όπως η πλατύφυλλη, η χνοώδης, η απόδισκη και η ευθύφλοια δρυς. Επίσης, σημαντικό δασικό είδος του Βερμίου είναι και η καστανιά.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Αφού φτάσουμε στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας με το ιδιωτικό λεωφορείο μας, θα επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο διαδρομές!


Group 1o / Εξωκλήσι Υπαπαντής


Στόχος μας να φτάσουμε μέχρι το γραφικό Εξωκλήσι της Υπαπαντής, που θα πει προϋπάντηση, και είναι χτισμένο στη μεσημβρινή πλευρά του Βερμίου σε υψόμετρο 1080 μ.! Ξεπροβάλλει επιβλητικό μέσα από πυκνή βλάστηση και στέκεται γραφικό και μόνο του στους πρόποδες του βουνού, δημιουργώντας μία άκρως βουκολική εικόνα! Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την απερίγραπτη θέα προς τον κάμπο της Νάουσας!


Η ανάβασή μας προς την Υπαπαντή θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσα σε δάσος οξιάς, που απλώνεται πάνω από την περιοχή του Αγίου Νικολάου. Η μυρωδιά της φύσης, οι εντυπωσιακοί βράχοι και τα πανύψηλα δένδρα θα μας ταξιδεύσουν ευχάριστα αποκαλύπτοντας μας τη μαγευτική αρμονία της ελληνικής φύσης για μία ακόμη φορά!


Πρόκειται για μία πεζοπορική διαδρομή μεσαίου βαθμού δυσκολίας, που απευθύνεται σε άτομα με πολύ καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Σημείο εκκίνησης & επιστροφής: 480 μέτρα
• Μέγιστο υψόμετρο: 1080 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Group 2o / Ιερός Ναός Αγίων Ταξιαρχών


Εμείς θα πραγματοποιήσουμε μία πιο βατή πεζοπορία, που περιλαμβάνει μικρότερη ανάβαση και κινείται αρκετά σε δασικό δρόμο.


Στόχος δικός μας να φτάσουμε μέχρι τον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών, που ίδρυσε και ασκήτεψε ο Όσιος Θεοφάνης, ο πολιούχος της Νάουσας.


Ενώ θα φτάσουμε και μέχρι και την καρδιά του Αγίου Νικολάου, όπου θα έχουμε χρόνο να σουλατσάρουμε ακόμα περισσότερο ανάμεσα στα τρεχούμενα νερά!


Πρόκειται για μία πορεία σχετικά βατή, που περιλαμβάνει μικρότερη ανάβαση σε σχέση με την πεζοπορία του 1ου group και θα πραγματοποιηθεί περισσότερο σε δασικό δρόμο. Η διαδρομή μας απευθύνεται σε άτομα με μέτρια φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (κυκλική)
• Σημείο εκκίνησης & επιστροφής: 480 μέτρα
• Μέγιστο υψόμετρο: 900 μέτρα
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)


Αφού έχουμε ολοκληρώσει τις πεζοπορίες, τώρα έφτασε η ώρα για κάτι διαφορετικό! Όλοι μαζί θα μετακινηθούμε με το λεωφορείο μας στο Οινοποιείο VAENI Naoussa! Πρόκειται για μία από τις πλέον εξελιγμένες ελληνικές μονάδες παραγωγής κρασιού, που αντιπροσωπεύει μάλιστα περίπου το 50% της παραγωγής στην περιοχή της Νάουσας, φημισμένης για το καλό κόκκινο κρασί της!


Εκεί θα ξεναγηθούμε, θα δοκιμάσουμε κρασιά, αλλά και θα απολαύσουμε όλοι μαζί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ένα πλήρες γεύμα υψηλής ποιότητας από συνεργαζόμενο catering!


Η αναχώρησή μας υπολογίζεται ως τις 17.30 και η επιστροφή μας στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.30, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 13/11 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής


• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 43€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Πλήρες γεύμα σε buffet (φιλέτο κοτόπουλο, ψαρονέφρι, μπιφτέκι, σαλάτα μαρούλι ρόκα, πατατοσαλάτα, πλατό καπνιστών ελληνικών τυριών, ψωμί γκουρμέ, εμφιαλωμένο νερό)

Σημείωση: Δυνατότητα για vegetarian γεύμα με έγκαιρη ενημέρωση μίας εβδομάδας νωρίτερα

• Ξενάγηση στο οινοποιείο και γευσιγνωσία κρασιών
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 43€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 7 Νοεμβρίου 2022. Από 8 Νοεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ