+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 10:00 - 18:00
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 11/12

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 11/12

GREEN ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 11.12

🌿‍ Green Πεζοπορία Καλλιπεύκη – Μεταμόρφωση στον Κάτω Όλυμπο & επίσκεψη στον Παλαιό Παντελεήμονα || Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

 

💯 Μία ακόμη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, αυτή τη φορά μέχρι την υψηλότερη κορυφή του Κάτω Ολύμπου, τη Μεταμόρφωση στα 1588 μ.! Μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση του μυθικού βουνού, που ξεσηκώνει τις αισθήσεις και μαγεύει κάθε πεζοπόρο! Ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε και τον γραφικό και αγαπημένο Παλαιό Παντελεήμονα! Join the Green bus and be part of the nature trip με την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς!

 

🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος». Ενώ τo 2021 μόλις η χερσαία και υδάτινη περιοχή του Ολύμπου χαρακτηρίστηκε με προεδρικό διάταγμα ως «Εθνικό Πάρκο».

 

💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Θα μετακινηθούμε με το πούλμαν προς το χωριό Καλλιπεύκη, από όπου θα ξεκινήσουμε την πορεία μας! Ένα χωριό που συνήθιζε να καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Ασκυρίδoς μέχρι και το 1911, τη χρονιά που τελικά αποξηράνθηκε και έδωσε για καλλιέργεια 5.000 στρέμματα γης.


Αλλά και κατά την αρχαιότητα η Καλλιπεύκη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, καθώς αποτελούσε πέρασμα από τη Μακεδονία προς τη Θεσσαλία. Ήταν μάλιστα η τοποθεσία από όπου ο Ξέρξης πέρασε τα πολυάριθμα στρατεύματά του το 480 π.Χ.!


Η δική μας πεζοπορική διαδρομή θα ξεκινήσει από υψόμετρο 1100 μ. περίπου, ακολουθώντας πανέμορφα μονοπάτια και δασικούς δρόμους μέσα σε χειμερινό τοπίο, που δημιουργεί μία ατμόσφαιρα πραγματικά μαγική!


Ενώ η θέα από την κορυφή Μεταμόρφωση στα 1588 μ. προς τις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου και τον Κίσσαβο θα είναι μοναδική και θα αποζημιώσει την προσπάθεια των πεζοπόρων!


Η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω, απολαμβάνοντας τη μαγεία της φύσης σε όλο της το μεγαλείο!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μεσαίου βαθμού δυσκολίας και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες
• Υψομετρική ανάβαση: 500 μέτρα
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας μας θα μεταβούμε με το πούλμαν στο παραδοσιακό χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζεστό καφέ, γλυκό ή ακόμη και σύντομο φαγητό αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου, που υπολογίζεται να είναι περίπου 1 ώρα (εξαρτάται από το ρυθμό στην πεζοπορία μας).


Αναχώρηση στις 16.45 και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 18.30 – 19.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 11/12 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ

 

✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 23€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 6 Δεκεμβρίου 2022. Από 7 Δεκεμβρίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμιο, σκούφο, γάντια κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα) και ορειβατικές γκέτες
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου (προαιρετικά για το πούλμαν)
11. 2ο ζευγάρι απλά παπούτσια και κάλτσες σε περίπτωση που συναντήσουμε χιόνι ή λάσπες


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

 

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ