+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ
ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 06/01 - 08/01

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ
ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 06/01 - 08/01

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 06-08.01

🌿 Πεζοπορικό Τριήμερο των Φώτων στις Πρέσπες || Παρασκευή 6 – Σάββατο 7 – Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

 

💯 Ένα συναρπαστικό τριήμερο πεζοπορίας τα Φώτα του 2023 στις μαγευτικές και ακριτικές Πρέσπες! Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, επισκέπτεται ένα τόπο υψηλής οικολογικής σημασίας με αμέτρητες ομορφιές και εξερευνά κάθε καλά κρυμμένη γωνιά του! Πεζοπορίες και περιηγήσεις σε βουκολική και άγνωστη Ελλάδα, παραδοσιακές νοστιμιές σε επιλεγμένους προορισμούς και αστείρευτη ενέργεια από την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Join the Green bus and be part of the nature trip για ένα ακόμη εορταστικό τριήμερο!

 

Πρέσπες


Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Μία τριεθνής λιμναία περιοχή μοιρασμένη ανάμεσα στην Ελλάδα και τους βορειοδυτικούς γείτονές της. Ολόκληρη η περιοχή γύρω από τις λίμνες, ανεξαρτήτως συνόρων και εθνικών γλωσσών ονομάζεται «Πρέσπα» και αποτελεί μια πραγματική κιβωτό ζωής!


Αμέτρητοι καλαμιώνες, αποδημητικά πουλιά, παραδοσιακοί οικισμοί και γραφικά ψαροχώρια συνθέτουν ένα πραγματικό μαγικό τοπίο.


Οι δύο λίμνες βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 850 μ., ενώ πολλές κορυφές των γύρω βουνών ξεπερνούν τα 2.000 μ.!


Πρόκειται για μία σπουδαία περιοχή  υψηλών οικολογικών αξιών, που προστατεύεται από ελληνικές και παγκόσμιες οργανώσεις με διεθνείς και διακρατικές συνθήκες.


💚 Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η ημέρα

 

Αναχώρηση με πούλμαν ανήμερα τα Φώτα την Παρασκευή 06/01 για ένα ακόμη εορταστικό τριήμερο σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα και παρθένα μέρη της Ελλάδας! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Το ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε και πρώτος προορισμός μας το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου για να ξεκινήσουμε δυνατά!


Εκεί στη συμβολή των οροσειρών του Βαρνούντα και του Βέρνου, 18 χιλ. δυτικά από την πόλη της Φλώρινας και σε υψόμετρο από 1600 μ. έως 2000 μ. σχηματίζεται αυχένας, όπου βρίσκεται η διάβαση Βίγλας – Πισοδερίου. Πρόκειται πραγματικά για μία μαγευτική τοποθεσία μέσα σε δάσος από οξιές!


Αφού φτάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο, θα ετοιμαστούμε και γύρω στις 12.30 θα ξεκινήσουμε την ανάβασή μας προς την κορυφή Λούτζερ στα 1939 μ.!


Πρόκειται για μία διαδρομή μπρος / πίσω που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση, καθώς καλύπτει μία υψομετρική 370 μέτρων περίπου. Ωστόσο, ο βαθμός δυσκολίας της εξαρτάται έως ένα βαθμό και από την ποσότητα και την ποιότητα του χιονιού που θα συναντήσουμε.


Η θέα πάντως από την κορυφή είναι εξαιρετική και κόβει την ανάσα, καθώς θεόρατα βουνά γύρω αγγίζουν τα σύννεφα!


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 3.30 – 4.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 / 2+ ανάλογα με την ποσότητα και την ποιότητα του χιονιού (κλίμακα 1 – 5, καλή / πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν την ανάβαση, θα έχουν ελεύθερο χρόνο στο χιονοδρομικό κέντρο για βόλτες και επισκέψεις στα σαλέ με τα υπέροχα ροφήματα, ενώ φυσικά εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες, υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και για σκι!


Στις 16.15 – 16.30 θα αναχωρήσουμε όλοι μαζί από το χιονοδρομικό κέντρο, για να κατευθυνθούμε με το λεωφορείο μας στις Πρέσπες και ένα γραφικό χωριό πάνω στη λίμνη!


Εκεί θα μας περιμένει η Λουκία στις 17.00 για να ένα λαχταριστό γεύμα με μαγειρευτά και τοπικές γεύσεις!


Και αφού απολαύσουμε το παραδοσιακό φαγητό μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας, για να μεταβούμε στο γραφικό Λαιμό και τους ξενώνες μας!


Εκεί θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας και με τα Greenoliverakia που έχουν ακόμα δυνάμεις θα κάνουμε και νυχτερινές σουλατσάδες στο χωριό!


 2η ημέρα


Πρώτο ξύπνημα στις Πρέσπες και βρισκόμαστε σε υψόμετρο 1050 μ.!


Θα σηκωθούμε άνετα και ωραία και φυσικά θα απολαύσουμε το πρωινό μας. Ενώ γύρω στις 09.00 παρά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για τις σημερινές μας εξερευνήσεις!


Πρώτος σταθμός μας οι γραφικοί Ψαράδες! Εκεί θα ακολουθήσουμε μονοπάτι που δεν απομακρύνεται ποτέ περισσότερο από 250 μέτρα από την ακτή των Πρεσπών! Η διαδρομή ακολουθεί αρχικά το μυχό του κόλπου, συνεχίζει ανάμεσα σε πουρνάρια και φτάνει στο ακρωτήριο Ρότι, ένα απομονωμένο μέρος με θέα στο Τριεθνές Σημείο των συνόρων μέσα στη λίμνη! Ενώ μία παράκαμψη θα μας οδηγήσει και στο Ασκηταριό της Μεταμόρφωσης του 13ου αιώνα!


Πρόκειται για μία βατή πεζοπορία κατάλληλη για τους περισσότερους!


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 3,5 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1 / 1+ (κλίμακα 1 – 5, βασική φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 6+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια θα παραμείνουμε για βόλτα στους Ψαράδες μέχρι τις 12.30 περίπου! Την ώρα δηλαδή που θα μπούμε στο λεωφορείο μας για τον επόμενο προορισμό!


Next stop Βροντερό! Εκεί θα ανακαλύψουμε μαζί τη Σπηλιά του Κόκκαλη, που ήταν το «νοσοκομείο» των τραυματισμένων ανταρτών! Ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν υπεύθυνος για τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, υπουργός υγείας της κυβέρνησης του βουνού και αρχίατρος κατά την «μαύρη περίοδο» του σύγχρονου ελληνισμού, του Εμφυλίου Πολέμου.


Εμείς θα ακολουθήσουμε μία βατή πεζοπορία, που είναι κατάλληλη για τους περισσότερους.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 6 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 7+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε ξανά στο λεωφορείο μας, για να επισκεφθούμε τώρα το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου! Εκεί, αφού περάσουμε πεζοί τη θρυλική πεζογέφυρα των 650 μ. που ενώνει την ξηρά με το νησί, θα αφεθούμε για λίγο στη μαγεία του τοπίου και θα ταξιδέψουμε νοσταλγικά πίσω στο χρόνο! Ενώ θα ακολουθήσουμε και σύντομο μονοπάτι, που θα μας οδηγήσει στη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου του 10ου αιώνα!


Και όλα αυτά μέχρι τις 17.00, όπου έχουμε ραντεβού για το γεύμα μας στον Άγιο Αχίλλειο! Τι καλύτερο μετά από τόσες περιηγήσεις, με την όρεξή μας να έχει ανοίξει για τα καλά!


Οι Green Oliver όμως ταξιδιωτικές ημέρες και εμπειρίες είναι πάντα μεγάλες και γεμάτες εναλλαγές! Γι’ αυτό φάγαμε και φύγαμε για Λευκώνα! Εκεί θα επισκεφθούμε τον Σάκη με το μπαράκι του στο χωριό, για να απολαύσουμε το ποτό ή το καφεδάκι μας!


Επιστροφή στους ξενώνες μας γύρω στις 20.30 – 21.00 και ώρα για ξεκούραση μετά από μία τόσο γεμάτη μέρα!


3η ημέρα


Δεύτερο ξύπνημά μας στις αγαπημένες Πρέσπες και η πεζοπορίες συνεχίζονται!


Σήμερα θα πάρουμε το πρωινό μας λίγο πιο νωρίς και θα κάνουμε check-out. Θα μεταβούμε με το λεωφορείο μας στη Μικρολίμνη και θα ακολουθήσουμε παραλίμνιο μονοπάτι. Πρόκειται για όμορφη διαδρομή, που ένωνε τη Μικρολίμνη με το εγκαταλελειμμένο χωριό Κρανιά!


Είναι μία βατή πεζοπορία κατάλληλη για τους περισσότερους χωρίς υψομετρικές διαφορές.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 7 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.00 – 2.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 6+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Και έφτασε η ώρα που θα αποχαιρετήσουμε τις Πρέσπες ετούτη τη φορά! Επόμενος και τελευταίος προορισμός μας σε αυτή την εκδρομή μας η Καστοριά! Η αναμφισβήτητη αρχόντισσα της Μακεδονίας, μία από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, αλλά και η ξακουστή πόλη των γουναράδων, που αντικατοπτρίζεται αιώνες τώρα στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης Ορεστιάδας!


Η Καστοριά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 630 μ. περίπου ανάμεσα στα επιβλητικά βουνά Βίτσι και Γράμμο. Διαθέτει μακραίωνη ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στα βυζαντινά μνημεία της περιοχής, αλλά και στα επιβλητικά αρχοντικά της που μαρτυρούν την οικονομική ακμή της πόλης τον 17ο και 18ο αιώνα, όταν άνθιζε το εμπόριο με τη Βενετία και άλλες πόλεις των ακτών της Αδριατικής.


Εμείς θα παραμείνουμε στην Καστοριά έως τις 17.00 – 17.15 και θα έχουμε άφθονο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό και καφεδάκι πάνω στη λίμνη!


Στη Θεσσαλονίκη θα είμαστε πίσω ως τις 21.00 και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 265€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 205€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 189€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Διαμονή 2 ημερών με πρωινό σε παραδοσιακούς ξενώνες στο Λαιμό
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 1 Δεκεμβρίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2022. Μετά την 15η Δεκεμβρίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 1 Δεκεμβρίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας
3. Ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ
4. Αδιάβροχο
5. Σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Επιτραπέζια παιχνίδια και τράπουλες


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ