+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ
ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 06/01 - 08/01

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ
ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 06/01 - 08/01

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 06.01-08.01

 🌿 Πεζοπορικό Τριήμερο των Φώτων στα Τζουμέρκα || Παρασκευή 6 – Σάββατο 7 – Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

 

💯 Ένα μαγευτικό τριήμερο πεζοπορίας τα φετινά Θεοφάνεια στα καθηλωτικά Τζουμέρκα ή αλλιώς Αθαμανικά Όρη! Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, επισκέπτεται την παρθένα φύση των Τζουμέρκων, εκεί όπου η τουριστική ανάπτυξη δεν έχει αλλοιώσει το φυσικό τοπίο και τα μικρά παραδοσιακά σκαρφαλωμένα στα βράχια χωριά διατηρούν ακόμα την αθωότητά τους! Πεζοπορίες σε χειμερινό δάσος, μονοπάτια δίπλα στον Άραχθο και διαμονή σε υψόμετρο 850 μ.! Νέες δυνατές εμπειρίες και στιγμές με ατέλειωτο κέφι από την ωραιότερη πεζοπορική παρέα της Βόρ. Ελλάδας και επαγγελματίες πιστοποιημένους συνοδούς! Τζουμέρκα ερχόμαστε!

 

🌲 Τζουμέρκα


Τα Τζουμέρκα είναι η μεγάλη οροσειρά της δυτικής Ελλάδος, που αποτελεί το νότιο τμήμα της ευρύτερης οροσειράς της Πίνδου και υψώνεται μεταξύ των ποταμών Αράχθου και Αχελώου.


Καταλαμβάνουν τμήμα των νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων, ενώ η υψηλότερη κορυφή τους είναι η Κακαρδίτσα με υψόμετρο 2429 μέτρα και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Μελισσουργοί και Αθαμανία.


💚 Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδρομής

 

1η ημέρα

 

Αναχώρηση με πούλμαν ανήμερα τα Φώτα την Παρασκευή 06/01 για ένα ακόμη εορταστικό τριήμερο σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα και παρθένα μέρη της Ελλάδας! Αναλυτικά οι αναχωρήσεις μας:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Και φύγαμε για Τζουμέρκα! Η περιήγησή μας στα μαγευτικά Αθαμανικά Όρη θα ξεκινήσει από το γεφύρι της Πλάκας, το πέτρινο τοξωτό γεφύρι στον Άραχθο ποταμό! Ένα ποταμό, που πηγάζει από τη Βόρ. Πίνδο και συγκεκριμένα από την περιοχή του Μετσόβου, ενώ το μήκος του φτάνει τα 110 χιλ.!


Εδώ εμείς θα ακολουθήσουμε μία πανέμορφη παραποτάμια διαδρομή, που είναι τμήμα του μονοπατιού της Βίδρας! Θα ξεκινήσουμε από υψόμετρο 200 μ. περίπου και  θα κινηθούμε δίπλα στα κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα νερά του ορμητικού Αράχθου!


Πρόκειται για μία βατή πεζοπορία με μικρές υψομετρικές διαφορές και χωρίς επικίνδυνα σημεία.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 2.30 – 3.00 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 1+ (κλίμακα 1 – 5, μέτρια φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 8+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Αφού ολοκληρώσουμε την πεζοπορία μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας για να κινηθούμε προς το κεφαλοχώρι των Πραμάντων!


Ωστόσο, κατά τη διαδρομή μας θα σταματήσουμε λίγο πριν, για να επισκεφθούμε μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες των Τζουμέρκων και να απολαύσουμε ένα λαχταριστό γεύμα με παραδοσιακές νοστιμιές!


Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε και πάλι στο λεωφορείο μας, για να μετακινηθούμε προς τα Πράμαντα, όπου λίγο πιο έξω σε απόσταση 2 χιλ. από το χωριό στην περιοχή Τσόπελα, θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας.


Εκεί θα κάνουμε check-in και θα είμαστε ελεύθεροι για χαλάρωση και ξεκούραση, απολαμβάνοντας παρέα τη χειμωνιάτικη νύχτα μας στο βουνό!


 2η ημέρα


Πρώτο ξύπνημα στα Τζουμέρκα και είναι ωραία η ζωή εδώ ψηλά! Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα ετοιμαστούμε και θα ξεκινήσουμε για την πεζοπορία μας!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε αρχίζει από τα Πράμαντα, που βρίσκονται αμφιθεατρικά χτισμένα σε υψόμετρο 840 μ., στους πρόποδες της Στρογγούλας (2112 μ.), ίσως της πιο επιβλητικής κορυφής των Τζουμέρκων!


Από εκεί πολύ γρήγορα θα εισέλθουμε σε κατάφυτο μονοπάτι, ενώ προορισμός μας θα είναι το πλάτωμα που στέκεται το καταφύγιο των Πραμάντων σε υψόμετρο περίπου 1200 μ. μετά από πεζοπορία 4,3 χιλ.!


Ενώ ανάλογα με την ποσότητα χιονιού που πιθανόν θα συναντήσουμε, ενδέχεται να συνεχίσουμε (προαιρετικά) για άλλα 2 χιλ. περίπου μέχρι τον επιβλητικό καταρράκτη «Κεφαλόβρυσο» με ανάπτυγμα 350 μέτρων, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μ. Ωστόσο, αυτό θα κριθεί εκείνη τη στιγμή.


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε δρόμο μέσα σε πυκνό δάσος, που θα μας βγάλει και πάλι κοντά στα Πράμαντα!


Πρόκειται για μία πεζοπορία που απαιτεί σίγουρα καλή φυσική κατάσταση και ενδέχεται να είναι περισσότερο απαιτητική, εάν υπάρχει μεγάλη ποσότητα χιονιού στο δάσος.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. & 4 χιλ. το ανάπτυγμα για το Κεφαλόβρυσο, εφόσον είναι εφικτό ανάλογα με την ποσότητα χιονιού (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4.00 – 4.30 ώρες & 2.00 – 2.30 ώρες το ανάπτυγμα για το Κεφαλόβρυσο, εφόσον είναι εφικτό ανάλογα με την ποσότητα χιονιού
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 / 2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή / πολύ καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 12+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα/κηδεμόνα)


Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας.


Μέχρι όμως να συναντηθούμε και πάλι για να ζήσουμε μοναδικές Green Oliver στιγμές στα Πράμαντα! Θα επισκεφθούμε την κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, την ιστορική βρύση «Αράπης», καθώς και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής που αποτελεί το στολίδι του χωριού.


Και φυσικά σε αυτό το ονομαστό μαστοροχώρι με τις πολλές κτηνοτροφικές οικογένειες θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα στις παραδοσιακές ταβέρνες! Πράμαντα by night!


3η ημέρα


8η Ιανουαρίου σήμερα και εμείς ξυπνάμε, ντυνόμαστε και αφήνουμε τα Τζουμέρκα με επόμενο προορισμό μας τα αγαπημένα Γιάννενα! Εκεί όπου θα έχουμε 2 επιλογές!


Group 1o


Εμείς θα πάρουμε το καραβάκι από τη λίμνη των Ιωαννίνων, που θα μας μεταφέρει στο μοναδικό κατοικήσιμο νησί λίμνης στην Ευρώπη, εκεί που κατοικούν 100 οικογένειες σε μια έκταση μόλις 200 στρεμμάτων! Το νησί της λίμνης των Ιωαννίνων  λέγεται πως κατοικήθηκε για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα από ανθρώπους που εγκαταστάθηκαν εκεί από τη μακρινή Μάνη της Πελοποννήσου, ωστόσο η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή και το θάνατο του Αλή Πασά. Ο οικισμός του νησιού είναι επίσημα ανακηρυγμένος ως παραδοσιακός, ακολουθώντας την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική.


Εκεί στο γραφικό νησάκι με τα σοκάκια και τα παραδοσιακά εκκλησάκια, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις, καθώς πέρα από τις αμέτρητες ομορφιές του, το νησί φημίζεται και για την γαστρονομία του!


Group 2o


Εμείς θα πάμε στο Πέραμα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο και διάσημο Σπήλαιο!


Πρόκειται για ένα τριώροφο θαύμα της φύσης, που βρίσκεται στα σπλάχνα του λόφου Γκορίτσα, με ασύγκριτες φυσικές ομορφιές! Γι’ αυτό και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα σπήλαια των Βαλκανίων! Απαριθμεί μάλιστα 19 είδη σταλακτιτών και σταλαγμιτών, τη στιγμή που σε άλλα σπήλαια συναντώνται 6 -10 το πολύ είδη.


Αποτελεί τμήμα κοίτης υπόγειου ποταμού, που διανοίχθηκε κατά την προτεταρτογενή εποχή, ηλικίας 1.500.000 χρόνων περίπου (Ιωάννης Πετρόχειλος). Η τουριστική διαδρομή του έχει μήκος 1.100 μέτρα και η έκταση που καλύπτει είναι 14.800 τ.μ., ενώ η υψομετρική του διαφορά από την είσοδο έως την έξοδο είναι 25 μέτρα περίπου. H θερμοκρασία του αέρα είναι 18°C και η θερμοκρασία των υδάτων των μικρών λιμνών, που σχηματίζονται εντός του Σπηλαίου, είναι 14°C.


Εμείς θα έχουμε τη χαρά να διασχίσουμε το εντυπωσιακό Σπήλαιο του Περάματος, περπατώντας για 45 λεπτά περίπου θαυμάζοντας τις απόκοσμες ομορφιές του!


Έπειτα, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στα πανέμορφα Γιάννενα για μεσημεριανό φαγητό και καφεδάκι στη λίμνη.


Και αφού έχουμε «γεμίσει» από χαρά και νέες εμπειρίες, και τα δύο group θα συναντηθούμε και πάλι ως τις 17.00, για να επιβιβαστούμε στο λεωφορείο τώρα και να ξεκινήσουμε την επιστροφή μας. Στη Θεσσαλονίκη θα είμαστε ως τις 21.00 και θα πραγματοποιήσουμε στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων για να εξυπηρετήσουμε όλα τα Greenoliverakia.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


• Μονόκλινο δωμάτιο: 255€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Δίκλινο δωμάτιο/άτομο: 202€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ
• Τρίκλινο δωμάτιο/άτομο: 189€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με ιδιωτικό λεωφορείο από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
• Διαμονή 2 ημερών με πρωινό στο ξενοδοχείο Τζουμέρκα (2 χιλ. έξω από τα Πράμαντα)
• Είσοδος στο Σπήλαιο του Περάματος ή μεταφορά με καράβι (μπρος / πίσω) στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων (1 από τα 2)
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται:


• Επιπλέον διατροφή, προσωπικά έξοδα, αχθοφορικά
• Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας παρακάτω στη φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534. Το τμήμα κρατήσεων θα επικοινωνήσει ακολούθως μαζί σας.


Η κράτηση της θέσης επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 70€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται αυτόματα.


Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 1 Δεκεμβρίου 2022. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από το ίδιο το τουριστικό γραφείο.


Εξόφληση του υπόλοιπου ποσού συμμετοχής στην εκδρομή το αργότερο μέχρι 15 Δεκεμβρίου 2022. Μετά την 15η Δεκεμβρίου δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής (σημείωση: η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και 1 Δεκεμβρίου 2022).


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


🔎 Απαραίτητα Για Την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια
2. Μπατόν πεζοπορίας
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ισοθερμικά, μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ
4. Αδιάβροχο
5. Σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής, εσώρουχα, κάλτσες, σαγιονάρες
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προστασίας προσώπου
12. Αστυνομική ταυτότητα
13. Επιτραπέζια παιχνίδια και τράπουλες
14. Μαγιό και πετσέτα (προαιρετικά για τον Άραχθο!)


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Το τουριστικό γραφείο μας δε φέρει καμία ευθύνη, εάν κάποιος/κάποια συμμετέχων/ουσα δεν επιθυμεί να συμμορφωθεί με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν κατά τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της εκδρομής. Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τη συμμετοχή τους στην εκδρομή.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών.
• Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο ταξίδι του τουριστικού γραφείου µας προϋποθέτει την προσεκτική μελέτη του προγράμματος του συγκεκριμένου ταξιδιού και σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή από τον πελάτη όλων των όρων συμμετοχής, όπως αναφέρονται κατά περίπτωση στην κάθε εκδρομή μας και πάντα στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ