+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:00 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΒΟΡΑ
(ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) 04/03

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΒΟΡΑ
(ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) 04/03

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΒΟΡΑ (ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ) 04.03

🌿 Green Πεζοπορία στο Χιονισμένο Βόρα (Καϊμακτσαλάν)

📆 Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

 

💯 Μία Σαββατιάτικη εκδρομή διαφορετική από όλες τις άλλες, αφού αυτή τη φορά πηγαίνουμε χιονοδρομικό! Το Γραφείο Γενικού Τουρισμού & Υπαίθριων Δραστηριοτήτων Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, επισκέπτεται το χιονισμένο Βόρα! Εκεί θα πεζοπορήσουμε μέχρι την 3η υψηλότερη κορυφή στην Ελλάδα, το εντυπωσιακό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα 2524 μ. στην κορυφή του Καϊμακτσαλάν! Ενώ στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο σαλέ, για να απολαύσουμε τη μαγεία και τη «φάση» του χιονοδρομικoύ κέντρου σε υψόμετρο πάνω από 2000 μ.! Δυνατότητα ακόμη για σκι, καθώς και για συμμετοχή στην εκδρομή με ΙΧ.

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας – Καϊμακτσαλάν


Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας – Καϊμακτσαλάν  βρίσκεται στα όρια του νομού Πέλλας και αποτελεί σύνορο με τη Βόρ. Μακεδονία.


Το κατώτερο σημείο του χιονοδρομικού κέντρου είναι στα 2050 μ., ενώ φτάνει μέχρι τα 2480 μ. στο τέλος της διαδρομής του αναβατήρα Κρέμαση.


Η θέα από το βουνό είναι εξαιρετική και όταν το επιτρέπει ο καιρός, μπορεί κανείς να παρατηρήσει το Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου!


Οι πίστες του χιονοδρομικού είναι από τις μεγαλύτερες σε μήκος στην Ελλάδα με το συνολικό μήκος τους να φτάνει τα 15 χλμ.


Προφήτης Ηλίας


Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στην κορυφή του Βόρα στα 2524 μ. και είναι αφιερωμένο στον Πέτρο και τον Παύλο.


Στην περιοχή αυτή, την εποχή του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου διεξήχθησαν σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων της Αντάντ και του Γερμανοβουλγαρικού άξονα.


Η εκκλησία κτίστηκε το 1920, σε χώρο που παραχώρησαν οι Έλληνες στους Σέρβους, με σκοπό να δημιουργήσουν μνημείο για τους νεκρούς τους από την μάχη που έγινε εκεί το 1916. Στις εικόνες υπάρχουν αφιερώματα και στεφάνια στην μνήμη των πεσόντων.

 

💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με ιδιωτικό πούλμαν και ΙΧ. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας, όπως ορίζει η πολιτεία.


Η ανάβασή μας θα ξεκινήσει από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν – Βόρας στα 2050 μ.


Στην αρχή θα ακολουθήσουμε τους αναβατήρες και έπειτα τους πασσάλους μέχρι να φτάσουμε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, το ιστορικό μνημείο του 1ου Παγκοσμίου πολέμου στα 2524 μ.


Η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια διαδρομή προς τα πίσω.


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και θα πραγματοποιηθεί σε έδαφος με μεγάλη ποσότητα χιονιού. Τα ορειβατικά μποτάκια είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στην εκδρομή, ενώ και οι ορειβατικές γκέτες εξαιρετικά χρήσιμες για να μη βραχεί το παντελόνι μας.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 8 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 475 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας (με τις στάσεις): 4.00 – 4.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)


Σημείωση: Εάν υπάρχουν συμμετέχοντες που δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεζοπορία, θα έχουν άφθονο χρόνο για σκι!

 

Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο σαλέ για μπόλικο χαβαλέ, σνακ και ότι άλλο προκύψει λίγο πάνω από τα 2000 μ.!


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη ως τις 19.00, όπου θα πραγματοποιηθούν στάσεις σε όλα τα σημεία αναχωρήσεων.


🔎 Πρόγραμμα Αναχωρήσεων


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 04/03 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica μπροστά από το ανοικτό πάρκινγκ (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Για όσους συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.20 στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


👌 Πληροφορίες Συμμετοχής

 

• Με ιδιωτικό λεωφορείο: 23€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:


• Μεταφορά με πούλμαν από Θεσσαλονίκη, ενδιάμεσες μετακινήσεις και επιστροφή
Επαγγελματίες, πιστοποιημένοι, έμπειροι συνοδοί του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Για όσους συμμετέχουν με IX το κόστος / άτομο είναι 10€.


✔️ Πώς Κάνετε Κράτηση


Δηλώστε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected] ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση 23€ τις επόμενες 4 εργάσιμες ημέρες.


Για όσους συμμετέχουν με ΙΧ, η εξόφληση της συμμετοχής μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Η δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή είναι απαραίτητη.


Επιστροφές χρημάτων για την εκδρομή γίνονται μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2023. Από 1 Μαρτίου και έπειτα δε γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής. Μεταφορές χρημάτων σε επόμενη εκδρομή μπορούν να γίνουν μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2023.


Τρόποι Πληρωμής Εδώ


Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


📌 Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια (απαραιτήτως)
2. Ορειβατικές γκέτες και μπατόν πεζοπορίας
3. Πολύ ζεστά ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, fleece, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, ισοθερμικά, συνθετικό ή πουπουλένιο μπουφάν, περιλαίμιο, γάντια, σκούφο κλπ (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt
7. Επαρκή σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προστασίας προσώπου
11. 2ο ζευγάρι παπούτσια
12. Αλλαξιά ρούχων και κάλτσες, τα οποία αφήνουμε μέσα στο λεωφορείο


Σημαντικές Παρατηρήσεις:

 

• Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προσωπικής προστασίας και τους κανόνες υγιεινής, όπως ορίζει η πολιτεία.
• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών. Με πρόγνωση για ασθενή βροχόπτωση οι εκδρομές πραγματοποιούνται κανονικά και όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό.
• Οι συμμετέχοντες αποδέχονται όλους τους όρους συμμετοχής του διοργανωτή, όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα www.greenoliver.gr αναλυτικά.

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ