+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΚΟ 10/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΚΟ 10/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΟΛΑ ΤΣΟΥΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΚΟ

🌿 Πεζοπορία και ανάβαση στην κορυφή Γκόλα Τσούκα στο Πάικο || Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020


💯 Μία μονοήμερη εκδρομή περιπέτειας το Σάββατο 10/10 από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στο αγαπημένο Πάικο και μία πεζοπορία και ανάβαση μέχρι την υψηλότερη κορυφή του, τη Γκόλα Τσούκα στα 1650μ.! Μία διαδρομή μέσα σε φθινοπωρινή φύση, που θα έχει φορέσει τα καλύτερα χρώματά της για να εντυπωσιάσει με την ομορφιά της κάθε πεζοπόρο – εξερευνητή! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


🌲 Πάικο


Το όρος Πάικο σχηματίζεται στην καρδιά της Μακεδονίας στα σύνορα των νομών Πέλλας και Κιλκίς. Το όνομά του προέρχεται από το σλαβικό “pajak” που σημαίνει αράχνη και του ταιριάζει απόλυτα, γιατί απλώνεται με τους χαμηλούς λόφους του σε μια μεγάλη έκταση και θυμίζει ιστό αράχνης!


Το δάσος του είναι κατάφυτο με οξιές, ενώ αποτελεί και το μεγαλύτερο δάσος καστανιάς της Ελλάδας! Περισσότερες από 250 οικογένειες της περιοχής, που έχουν ως δεύτερο επάγγελμά τους το κάστανο, παράγουν ετησίως μέχρι και 600 τόνους!


🌄 Γκόλα Τσούκα


Η υψηλότερη κορυφή του όρους είναι η Γκόλα Τσούκα σε υψόμετρο 1650μ. και έχει πάρει το όνομά της από το σλαβικό “gola” που σημαίνει γυμνή, μιας και στην κορυφή δεν υπάρχουν καθόλου δέντρα. Η θέα από την κορυφή προς Καϊμακτσαλάν, Πίνοβο και Τζένα είναι εξαιρετική!


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία), καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν το Σάββατο 10/10 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Η συνάντηση των συμμετεχόντων με ΙΧ θα είναι στις 09.00 το πρωί του Σαββάτου 10/10 στα ΣΕΑ Πολυκάστρου – Πρατήριο ΕΚΟ Σαουλίδης Θεόδωρος (ακριβές σημείο συνάντησης: http://tiny.cc/8momsz). Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και τη μεταφορά των συμμετεχόντων.


Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής είναι περίπου στα 25 – 30 ευρώ.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο μετά το χωριό της γραφικής Καστανερής από δασική περιοχή σε υψόμετρο 1100 μέτρων περίπου.


Θα περπατήσουμε αρχικά σε δασικό δρόμο για 1 χιλ. περίπου μέχρι να συναντήσουμε μικρό λιθόστρωτο μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε για 300 μέτρα ταξιδεύοντας γλυκά και νοσταλγικά πίσω στο χρόνο!


Θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμα σε κατάφυτο δρόμο μέχρι να κόψουμε δεξιά για να μπούμε στην καρδιά του πυκνού δάσους! Εκεί, θα ακολουθήσουμε πανέμορφη ανηφορική διαδρομή 2 χιλ. περίπου μέχρι να προσεγγίσουμε χαρακτηριστικό οροπέδιο που απλώνεται κάτω από την κορυφή!


Από το σημείο αυτό, θα ξεκινήσει και το τελευταίο κομμάτι ανάβασης με τελικό προορισμό την κορυφή στα 1650μ., τη Γκόλα Τσούκα, που φιλοξενεί τον χαρακτηριστικό μοναχικό μεταλλικό ορειβάτη που αγναντεύει προς τη Θεσσαλονίκη και το Θερμαϊκό κόλπο!


Για την επιστροφή μας θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω απολαμβάνοντας τη μαγική ατμόσφαιρά του βουνού!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση χωρίς να παρουσιάζει τεχνικές δυσκολίες.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11 χιλ. (μπρος/πίσω)
• Υψομετρική ανάβαση: 550 μ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 – 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας θα μεταβούμε με το πούλμαν σε γραφική κωμόπολη για φαγητό (προαιρετικά).


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


• Με πούλμαν: 20 ευρώ
• Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 10 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια πεζοπορία


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή, όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, dri-fit ρούχα, ισοθερμικό, αντιανεμικό, ελαφρύ μπουφάν κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ