+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 13/09 - 14/09

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 13/09 - 14/09

ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

🌿 Green Διήμερη Ανάβαση στις Κορυφές του Ολύμπου || Κυριακή 13 – Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020


💯 Ένα ορειβατικό διήμερο στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου! Μία μοναδική εμπειρία από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver, που απευθύνεται στους λάτρεις των πεζοποριών και των αναβάσεων στο σπίτι των Θεών, στους κυνηγούς της δράσης και της αδρεναλίνης! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


🌄 Λίγα λόγια για τον Όλυμπο


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


Πληροφορίες Εκδρομής


Από τη θέση Γκορτσιά (Διασταύρωση), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μ. περίπου και απέχει 14 χιλ. από το Λιτόχωρο, ξεκινάει η ανάβασή μας!


Θα ακολουθήσουμε ορειβατικό μονοπάτι μέσα σε καταπράσινο δάσος μαύρης πεύκης και ρόμπολων, που θα γοητεύσει κάθε φυσιολάτρη! Μετά από πορεία 3 ωρών θα φτάσουμε στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας στα 1940 μ., όπου θα κάνουμε στάση ξεκούρασης.


Έπειτα, θα συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία ακολουθώντας το εντυπωσιακό μονοπάτι προς το Οροπέδιο των Μουσών!


Αφού περάσουμε την κορυφή Σκούρτα στα 2483 μ. και διασχίσουμε το χαρακτηριστικό «πέρασμα» του Λαιμού, που συνεπαίρνει με την επιβλητική ομορφιά του, θα βγούμε στο οροπέδιο για να καταλήξουμε στο καταφύγιο του Γιώσου Αποστολίδη στα 2700 μ.!


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 11,5 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 6 – 7 ώρες
• Ελάχιστο υψόμετρο: 1050 μέτρα
• Μέγιστο υψόμετρο: 2700 μέτρα
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 3 (κλίμακα 1 – 5, πολύ καλή φυσική κατάσταση)


Το βράδυ θα γευματίσουμε στο καταφύγιο απολαμβάνοντας τη μαγική ατμόσφαιρα του βουνού των Θεών, του μεγαλοπρεπή Ολύμπου!


Την επόμενη ημέρα, από νωρίς το πρωί και αφού έχουμε ξυπνήσει στο καταφύγιο, θα έχουμε να επιλέξουμε:


Group 1o


Ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στο μεγαλοπρεπή Μύτικα στα 2918 μ., με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (σχοινί, κράνος, μποντριέ) και υπό την καθοδήγηση του πιστοποιημένου οδηγού και εκπαιδευτή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης. Μια γνήσια ορειβατική εμπειρία με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, που κανείς δε πρέπει να χάσει!


• Έξτρα χρέωση για την ανάβαση στο Μύτικα 35 ευρώ / άτομο (πληρωμή απευθείας στον εκπαιδευτή)


Group 2o


Θα περιηγηθούμε στο Οροπέδιο των Μουσών και θα ανεβούμε στις πιο βατές κορυφές Μεγάλη Τούμπα (2801 μ.) και Προφήτης Ηλία (2803 μ.). Θα απολαύσουμε και θα αποτυπώσουμε κάθε μαγική εικόνα του επιβλητικού βουνού, εκεί που ο ανθρώπινος νους βλέπει τους μύθους να γίνονται πραγματικότητα και η ψυχή απελευθερώνεται και ταξιδεύει ψηλά στον ουρανό!


Αφού όλοι ολοκληρώσουμε τις αναβάσεις μας στις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου και απολαύσουμε ένα ρόφημα στο καταφύγιο Αποστολίδη, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω, με ενδιάμεση στάση ξεκούρασης στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, μέχρι να βγούμε και πάλι στη Γκορτσιά.


Γενικές Πληροφορίες


Αναχώρηση την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 07.30 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στο σημείο συνάντησης, ώστε να μην υπάρχει καθυστέρηση στην αναχώρησή μας.


Επιστροφή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης τη Δεύτερα 14 Σεπτεμβρίου γύρω στις 20.30.


Πληροφορίες Συμμετοχής / άτομο


63€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Διήμερη συνοδεία από έμπειρους επαγγελματίες του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver
• Διαμονή 1 βράδυ στο καταφύγιο Γιώσος Αποστολίδης
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης (ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης)
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης, που επιβεβαιώνεται με την κατάθεση προκαταβολής 30€ τις επόμενες 3 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση η θέση απελευθερώνεται.


Εξόφληση υπολοίπου το αργότερο μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής.


Επιστροφή ολόκληρου του χρηματικού ποσού για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 14 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Επιστροφή 33€ (παρακράτηση προκαταβολής 30€) για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 10 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της εκδρομής.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων – Περιορισμένες θέσεις.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Απαραίτητα για την Εκδρομή


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως t-shirt, βερμούδα, κολάν, ελαφρύ ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, fleece, dri-fit ρούχα, ισοθερμικά, αντιανεμικό, μπουφάν κλπ (ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες γίνεται λίγες ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως), εσώρουχα και κάλτσες
5. Ορειβατικό σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για όλα τα προσωπικά αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt για την πρώτη ημέρα (εμφιαλωμένο νερό υπάρχει σε όλα τα οργανωμένα καταφύγια)
7. Σνακ για τις πεζοπορίες (όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ)
Σημείωση: Στα καταφύγια υπάρχει οργανωμένη κουζίνα, όπου σερβίρετε πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, ενώ υπάρχουν και λίγα σνακ
8. Χαρτομάντιλα, υγρά μαντιλάκια, μικρή πετσέτα προσώπου, σαπούνι κλπ
9. Σεντόνι, μαξιλαροθήκη (απαραιτήτως)
10. Sleeping bag, σαγιονάρες (απαραιτήτως)
11. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
12. Αντισηπτικό χεριών
13. Ταυτότητα

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ