+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 09:30 - 17:30
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Espa Banner
Espa Banner

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ
ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΠΟΖΑΡ 18/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ
ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΠΟΖΑΡ 18/10

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΤΣΑΣ & ΛΟΥΤΡΑ ΣΤΟ ΠΟΖΑΡ

🌿 Green πεζοπορική εκδρομή στον Καταρράκτη Κουνουπίτσας & τα Λουτρά Πόζαρ || Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020


💯 Μία μονοήμερη εκδρομή από το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορικές εκδρομές και τον τουρισμό περιπέτειας, στη γοητευτική Αλμωπία! Μία ακόμη Κυριακάτικη εξόρμηση στη φύση, που περιλαμβάνει:


👉 Πεζοπορία μέχρι τον εντυπωσιακό Καταρράκτη της Κουνουπίτσας!
👉 Ελεύθερο χρόνο για μπάνιο στα μαγευτικά Λουτρά Πόζαρ!


✅ Αλμωπία


Η Αλμωπία, με σημερινή πρωτεύουσα την Αριδαία, πιστεύεται ότι κατοικήθηκε κατά την εποχή του χαλκού από τους Άλμωπες, οι οποίοι σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν φυλή γιγάντων! Πήραν το όνομά τους από τον αρχηγό τους (Άλμωπα), γιο του Ποσειδώνα και της Έλλης.


Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Μακεδόνες εκδίωξαν κατά την επεκτατική τους πορεία τους Άλμωπες στα μέσα περίπου του 6ου π.Χ. Έτσι, η Αλμωπία έγινε μία από τις 17 επαρχίες του Μακεδονικού Βασιλείου!


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία), καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 18/10 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.30 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (Everest).
• 07.45 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 08.00 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (ανοιχτό πάρκινγκ).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.00 στα Λουτρά Πόζαρ. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής είναι περίπου στα 25 – 30 ευρώ.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Θα επισκεφθούμε τα περίφημα Λουτρά του Πόζαρ, από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας μέχρι τον 12μετρο Καταρράκτη της Κουνουπίτσας!


Η διαδρομή μας ξεκινάει ακριβώς πίσω από τα λουτρά σε υψόμετρο περίπου 380 μέτρων. Στο ξεκίνημά της για 30 λεπτά περίπου είναι ανηφορική, αλλά η θέα προς το ρέμα του Αγίου Νικολάου (Θερμοπόταμος) αποζημιώνει κάθε επίδοξο πεζοπόρο – εξερευνητή!


Στη συνέχεια, η κλίση γίνεται ήπια και η διαδρομή αρχίζει να κινείται ανάμεσα από οπωροφόρα δέντρα και όμορφα λιβάδια! Φτάνει στο Άνω Λουτράκι σε υψόμετρο 730 μέτρων περίπου, όπου βρίσκεται χαρακτηριστικό στρόγγυλο φυλάκιο με κιόσκι παραδίπλα του, όπου υπάρχει και πηγή νερού!


Από το σημείο αυτό και αφού έχουμε ξεκουραστεί για λίγο, θα ακολουθήσουμε μονοπάτι με κατηφορική πορεία για 45 περίπου λεπτά μέχρι να βρεθούμε στη μεγάλη χαράδρα του Ράμνο Μπορ, που αποτελείται από τρεις κεντρικούς κλάδους ρεμάτων, το Ίσιο Πεύκο (Ράμνο Μπορ), το Λούτα και το ρέμα της Κουνουπίτσας.


Περπατώντας δίπλα στο ρέμα πάνω σε λαμπερές λευκές πέτρες για 10 μόλις λεπτά, θα βρεθούμε μπροστά στον εντυπωσιακό 12μετρο Καταρράκτη της Κουνουπίτσας!


Η επιστροφή θα γίνει ακολουθώντας την ίδια όμορφη και με πολλές εναλλαγές πορεία προς τα πίσω απολαμβάνοντας κάθε στιγμή στη μαγευτική φύση!


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε σε ολόκληρο το ανάπτυγμά της απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ολόκληρη την πορεία, θα φτάσουν μέχρι το Άνω Λουτράκι, έχοντας διανύσει περίπου τη μισή διαδρομή, θα ξεκουραστούν δίπλα στην πηγή νερού, μέχρι τελικά να πάρουν το δρόμο της επιστροφής με συνοδό προς τα λουτρά.


Μετά την ολοκλήρωση των πεζοποριών μας θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 17.30 για λουτρά στο Πόζαρ!


Οι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των νερών, προσφέρουν από τα βάθη των αιώνων πρόληψη και θεραπεία σε πλήθος παθολογικών, μυοσκελετικών, δερματικών και άλλων παθήσεων, αλλά ταυτόχρονα χαρίζουν ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση, αντιγήρανση και απόλυτη αναγέννηση σώματος και πνεύματος!


Πληροφορίες για τα λουτρά: κόστος / άτομο 2 ή 3 ευρώ αναλόγως της εξωτερικής πισίνας/καταρράκτη που θα επιλεχθεί, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για λουτρά σε ιδιωτικό χώρο κατόπιν κράτησης τηλεφωνικώς στο 23840 91300.


Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν μπάνιο στα λουτρά μετά τις πεζοπορίες, θα έχουν ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό στο Πόζαρ.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


• Με πούλμαν: 20 ευρώ
• Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 10 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια πεζοπορία


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, κολάν, γιλέκο, dri-fit ρούχα, t-shirt, αντιανεμικό, ελαφρύ μπουφάν, ισοθερμικό κλπ
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο
10. Αντισηπτικό χεριών
11. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)
12. Μαγιό, πετσέτα, σαγιονάρες (προαιρετικά)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ