+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 10:00 - 18:00
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΟΙΝΟΣ
ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ 08/11

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΟΙΝΟΣ
ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ 08/11

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΟΙΝΟΣ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ

🌿 Πεζοπορία & Οίνος στο Βέρμιο || Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020


💯 Μία μονοήμερη εκδρομή από το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Green Oliver στο μαγευτικό Βέρμιο! Μία πεζοπορία σε άγνωστα καταπράσινα μονοπάτια, που ξεσηκώνουν κάθε πεζοπόρο – εξερευνητή! Φθινοπωρινή ατμόσφαιρα με χρυσοκίτρινες οξιές, κρασί και συνοδευτικά σε παρθένα φύση και επίσκεψη στην Έδεσσα! Η εκδρομή του γραφείου τουρισμού Green Oliver, με ειδίκευση στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


🌲 Βέρμιο


Το όρος Βέρμιο βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, καθώς υψώνεται δυτικά της Θεσσαλονίκης. Κατέχει τμήματα των νομών Ημαθίας, Κοζάνης και Πέλλας, ενώ στα βόρεια τμήματά του συνδέεται με τις νότιες απολήξεις του όρους Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) στα στενά της Έδεσσας και στη λεκάνη της Βεγορίτιδας λίμνης.


Στα δάση του κυριαρχούν είδη δρυός, όπως η πλατύφυλλη, η χνοώδης, η απόδισκη και η ευθύφλοια δρυς. Επίσης, σημαντικό δασικό είδος του Βερμίου είναι και η καστανιά.


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία), καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 08/11 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 09.30 στην πλατεία της Φλαμουριάς λίγο πάνω από την Έδεσσα (ακριβές σημείο συνάντησης: http://tiny.cc/j36ysz), όπου το πούλμαν έχει προγραμματισμένη στάση. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


Διαφορετικά, οι συμμετέχοντες με αυτοκίνητα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη, ώστε να μη δυσκολευθούν να βρουν το χωριό της Φλαμουριάς.


Το συνολικό κόστος μετακίνησης ανά όχημα συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής είναι περίπου στα 25 ευρώ.


🔎 Πληροφορίες Διαδρομής


Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από υψόμετρο 540 μ. και θα διασχίσουμε κατάφυτο δασικό δρόμο για 2 περίπου χιλιόμετρα. Θα μπούμε σε άγνωστο μονοπάτι αναζητώντας εντυπωσιακά ξέφωτα και θα θαυμάσουμε το μυτερό βράχο «Ζντράβιτς».


Θα συνεχίσουμε την πορεία μας ακολουθώντας το μονοπάτι μέχρι και τα 885 μ., όπου θα φτάσουμε σε πηγή νερού και θα κάνουμε στάση. Μία στάση διαφορετική από άλλες φορές, γιατί σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού!


Εκεί, θα μας περιμένει μία έκπληξη στην καρδιά του δάσους! Όχημα υποστήριξης θα μεταφέρει για εμάς άφθονο κρασί, τυράκια και κριτσίνια! Και όλα αυτά πάντα με τη στήριξη της αγαπημένης τοπικής κοινότητα της Φλαμουριάς!


Αφού έχουμε όλοι κεραστεί, όσοι συμμετέχουμε στην εκδρομή με ιδιωτικά αυτοκίνητα, στο σημείο αυτό θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω μέχρι τα οχήματα με Green Oliver συνοδεία.


Μία διαδρομή στο σύνολό της σχετικά βατή, που απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (μπρος / πίσω)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 3.30 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Οι υπόλοιποι, που συμμετέχουμε στην εκδρομή με πούλμαν, θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας για λίγο ακόμη ακολουθώντας το δασικό δρόμο, όπου θα συναντήσουμε μάλιστα και το φράγμα της περιοχής.


Ενώ λίγα μέτρα παρακάτω θα βρεθούμε μπροστά από όμορφο ποταμάκι στολισμένο από καταπράσινες πέτρες και μικρά καταρρακτάκια, το οποίο θα διασχίσουμε προσεκτικά.


Συνεχίζοντας μέσα στο δάσος κάτω από πελώρια δέντρα για άλλα 3 χιλιόμετρα περίπου, θα φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής μας στα 1120 μ., όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για αναχώρηση.


Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 9 χιλ. (διάσχιση)
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 3 – 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία γονέα)


Στη συνέχεια, πούλμαν και αυτοκίνητα θα μεταβούμε στην Έδεσσα, όπου θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00.


✔️ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


• Με πούλμαν: 23 ευρώ
• Με αυτοκίνητο: 12 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Κρασί, τυράκια και κριτσίνια
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 13 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 12 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


📌 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια πεζοπορία


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, dri-fit ρούχα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν περιλαίμια/μαντήλια κλπ (αναλυτικά για τον καιρό ενημερώνουμε 1-2 ημέρες πριν την οργανωμένη εξόρμηση)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ