+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 10:00 - 18:00
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ - ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟ 22/11

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ - ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟ 22/11

ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ – ΚΟΡΥΦΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΟΛΥΜΠΟ

🌿 Green πεζοπορία Καλλιπεύκη – Μεταμόρφωση στον Κάτω Όλυμπο || Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020


💯 Μία ακόμη μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, μέχρι την υψηλότερη κορυφή του Κάτω Ολύμπου, τη Μεταμόρφωση στα 1588μ.! Μία πανέμορφη διαδρομή σε φύση που έχει ντυθεί στα χρυσοκίτρινα φθινοπωρινά της χρώματα και μαγεύει κάθε πεζοπόρο! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


🌲 Όλυμπος


Ο Όλυμπος αποτελεί την πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός μόλις το 1938, με σκοπό τη διατήρηση της άγριας χλωρίδας και πανίδας, καθώς και των πολιτιστικών και άλλων αξιών του. Το 1981 επίσης η UNESCO τον ανακήρυξε «διατηρητέο μνημείο της παγκόσμιας βιόσφαιρας», ενώ ακόμη έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας» και «τόπος κοινοτικού ενδιαφέροντος».


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία), καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 22/11 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.15 στην Καλλιπεύκη. Διαφορετικά, οι συμμετέχοντες με ΙΧ θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη, ώστε να μη δυσκολευθούν να φτάσουν στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας. Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ιδιωτικά οχήματα.


✌ Πληροφορίες Διαδρομής


Η πορεία μας θα ξεκινήσει από την Καλλιπεύκη!  Ένα χωριό που συνήθιζε να καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Ασκυρίδoς μέχρι και το 1911, τη χρονιά που τελικά αποξηράνθηκε και έδωσε για καλλιέργεια 5.000 στρέμματα γης.


Αλλά και κατά την αρχαιότητα η Καλλιπεύκη διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, καθώς αποτελούσε πέρασμα από τη Μακεδονία προς τη Θεσσαλία. Ήταν μάλιστα η τοποθεσία από όπου ο Ξέρξης πέρασε τα πολυάριθμα στρατεύματά του το 480 π.Χ.!


Η δική μας πορεία θα ξεκινήσει από υψόμετρο 1100 μ. περίπου, ακολουθώντας πανέμορφα μονοπάτια και δασικούς δρόμους μέσα στη φθινοπωρινή φύση, που με τα χρυσοκίτρινα φύλλα της δημιουργεί μία ατμόσφαιρα πραγματικά μαγική!


Ενώ η θέα από την κορυφή Μεταμόρφωση στα 1588 μ. προς τις υψηλότερες κορυφές του Ολύμπου και τον Κίσσαβο θα είναι μοναδική και θα αποζημιώσει την προσπάθεια των πεζοπόρων!


Η επιστροφή μας θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας την ίδια πορεία προς τα πίσω.


Όσοι δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν ολόκληρη τη διαδρομή, θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης μαζί με συνοδό στα μισά περίπου της πορείας.


Η συνολική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μετρίου βαθμού δυσκολίας και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 10 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 4 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2 (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση λόγω της υψομετρικής ανάβασης 500 περίπου μέτρων)
• Κατάλληλο για παιδιά: 10+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα)


Μετά την ολοκλήρωση των πεζοπορικών διαδρομών μας και αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ζεστό καφέ ή φαγητό σε παραδοσιακό χωριό.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00.


✔ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


• Με πούλμαν: 23 ευρώ
• Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 13 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


👍 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια πεζοπορία


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, dri-fit ρούχα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμια/μαντήλια κλπ (αναλυτικά για τον καιρό ενημερώνουμε 1-2 ημέρες πριν την οργανωμένη εξόρμηση)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ