+30 2310 283534, +30 6977 212892 Δευ-Παρ 10:00 - 18:00
ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ 1978Μ. 15/11

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ 1978Μ. 15/11

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ 1978Μ.

🌿 Green ανάβαση στην Κορυφή του Κισσάβου 1978μ. || Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020


💯 Μία μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή από το γραφείο τουρισμού Green Oliver, που εξειδικεύεται στις πεζοπορίες και τον τουρισμό περιπέτειας, μέχρι την κορυφή του μεγαλοπρεπή Κισσάβου στα 1978μ.! Μία ανάβαση ακολουθώντας την κορυφογραμμή του βουνού μέχρι το υψηλότερο σημείο του, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε εκπληκτική θέα προς το Αιγαίο πέλαγος, αλλά και τον Όλυμπο! Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί με Green bus και με ιδιωτικά αυτοκίνητα!


✅ Κίσσαβος


Ο Κίσσαβος ή αλλιώς η Όσσα είναι βουνό της Θεσσαλίας, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νομού Λάρισας και νότια του Ολύμπου, του οποίου αποτελεί συνέχεια γεωλογικά και από τον οποίο χωρίζεται από την κοιλάδα των Τεμπών. Έχει μέγιστο υψόμετρο τα 1978 μ. στη περιοχή «Προφήτης Ηλίας».


Το βουνό χωρίζεται σε δύο μέρη από μια κοιλάδα, η οποία ονομάζεται στα βόρεια «Μεγάλο Φαράγγι» και στα νότια «Μεγάλο Ρέμα». Στις περισσότερες πλευρές του Κισσάβου και κυρίως στις ανατολικές υπάρχουν εντυπωσιακές χαράδρες και καθηλωτικά φαράγγια με ορμητικούς χειμάρρους και καταρράκτες, με πιο ξακουστό το φαράγγι της Καλυψούς, που είναι πραγματικά παραμυθένιο και σα βγαλμένο από άλλη διάσταση!


Στην ελληνική λαογραφία, ο Κίσσαβος εμφανίζεται ως το αντίπαλο δέος του Ολύμπου! Ιδιαίτερα γνωστό είναι μάλιστα το κλέφτικο τραγούδι με τίτλο «Ο Όλυμπος και ο Κίσσαβος»:


Ο Όλυμπος και ο Κίσσαβος,
τα δυο βουνά μαλώνουν,
το ποιο να ρίξει τη βροχή,
το ποιο να ρίξει χιόνι!


💚 Πληροφορίες Εκδρομής


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή με τουριστικό πούλμαν (65% μέγιστη πληρότητα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία), καθώς και με ιδιωτικά αυτοκίνητα.


Αναχώρηση του πούλμαν την Κυριακή 15/11 το πρωί. Αναλυτικά:


• 07.00 από τη διασταύρωση των οδών Κων. Καραμανλή (πρώην Νέα Εγνατία) και Βούλγαρη (μπροστά στα Everest).
• 07.15 από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης επί της Μανώλη Ανδρονίκου (προέκταση της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου προς το κέντρο, λίγο μετά το Δημαρχείο).
• 07.30 από το φανάρι στο ύψος του One Salonica (διαγωνίως απέναντι από Media Markt).


Παρακαλείσθε να είστε 10 λεπτά νωρίτερα στα σημεία συνάντησης, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις μας. Το πούλμαν αναχωρεί την προγραμματισμένη ώρα.


Θα πραγματοποιείται ενημέρωση κατά την είσοδό μας στο λεωφορείο, όπου θα καθόμαστε στις θέσεις μας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδρομής σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προσωπικής προστασίας όπως ορίζει η πολιτεία. Απαραίτητη η χρήση ατομικής μάσκας προσώπου.


Μετακίνηση με αυτοκίνητα:


Όσοι συμμετέχουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα, η συνάντησή μας θα είναι στις 10.30 στο Καταφύγιο του Κισσάβου, όπου θα φτάσει και το πούλμαν (ακριβές σημείο συνάντησης: http://tiny.cc/9s3zsz).


Διαφορετικά, οι συμμετέχοντες με αυτοκίνητα θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη, ώστε να μη δυσκολευθούν να βρουν το καταφύγιο, που είναι πάνω από το χωριό Σπηλιά.


Το γραφείο τουρισμού Green Oliver δε φέρει καμία ευθύνη για τη μετακίνηση και μεταφορά των συμμετεχόντων με ΙΧ.


✌ Πληροφορίες Διαδρομής


Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το καταφύγιο του ΕΟΣ Λάρισας στα 1604μ. στη θέση Κάναλος!


Θα κινηθούμε νοτιοανατολικά αρχικά με στόχο το εγκαταλειμμένο κτίριο του ΟΤΕ στο τέρμα της πλαγιάς.


Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς χαρακτηριστική ράχη με εκπληκτική θέα προς το απέραντο ελληνικό γαλάζιο, που οδηγεί τελικά μετά από 3 χιλ. περίπου πορείας και ανάβασης σχεδόν 400 μ. στην κορυφή στα 1978 μ.! Εκεί όπου βρίσκεται και το υπόγειο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία!


Από την κορυφή η θέα πραγματικά θα μας αποζημιώσει, αφού τόσο ο κάμπος της Λάρισας, αλλά βασικά ο μεγαλοπρεπής Όλυμπος καθηλώνει!


Για την επιστροφή μας προς το καταφύγιο θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω.


Εκεί, όσοι έχουν έρθει στην εκδρομή με ιδιωτικά αυτοκίνητα, αλλά και όσοι συμμετέχουν με πούλμαν και επιθυμούν να τερματίσουν την πεζοπορία της ημέρας, έχοντας διανύσει συνολικά 6 χιλ., θα ολοκληρώσουν την πορεία τους. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν με το πούλμαν και τα ΙΧ μαζί με Green Oliver συνοδό στο ορεινό γραφικό χωριό της Σπηλιάς, όπου θα έχουν ελεύθερο χρόνο για φαγητό και καφέ.


Το υπόλοιπο group θα συνεχίσει την κατάβαση από το καταφύγιο μαζί με συνοδούς για άλλα 6 χιλ. περίπου μέχρι το χωριό Σπηλιά στα 800 μ.! Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε κινείται σε πλαγιά ανάμεσα από αραιή βλάστηση με πουρνάρια κυρίως και μεγάλες πέτρινες πλάκες.


Στο παραδοσιακό χωριό της Σπηλιάς, αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου και αυτό το group των πεζοπόρων θα έχει τη δυνατότητα για καφέ και γρήγορο φαγητό.


Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 19.00.


Η συνολική διαδρομή που θα ακολουθήσουμε απαιτεί καλή φυσική κατάσταση.


Συγκεκριμένα:


• Συνολικό μήκος διαδρομής: 12 χιλ.
• Συνολικός χρόνος πεζοπορίας: 5 ώρες
• Βαθμός δυσκολίας διαδρομής: 2/2+ (κλίμακα 1 – 5, καλή φυσική κατάσταση λόγω της υψομετρικής ανάβασης μέχρι την κορυφή και του ανάγλυφου του εδάφους κατά την κατάβαση από το καταφύγιο)
• Κατάλληλο για παιδιά: 11+ (απαραίτητη η συνοδεία από γονέα)


✔ Πληροφορίες Συμμετοχής


Κόστος συμμετοχής / άτομο:


• Με πούλμαν: 23 ευρώ
• Με αυτοκίνητο: 10 ευρώ


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται:


• Συνοδεία από επαγγελματίες, πιστοποιημένους και έμπειρους συνοδούς δραστηριοτήτων στη φύση με διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του γραφείου τουρισμού Green Oliver
• Οργάνωση και συντονισμός από την Green Oliver
• Ασφάλεια γραφείου τουρισμού
• ΦΠΑ


Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους παρακάτω ή στέλνοντας ονοματεπώνυμο, e-mail και κινητό τηλέφωνο με e-mail στο [email protected], με μήνυμα στη σελίδα Green Oliver ή καθημερινές 10.00 – 18.00 στα τηλέφωνα 6977 212892 και 2310 283534, ώστε να γίνει η κράτηση θέσης.


Για το πούλμαν:


Τις επόμενες ημέρες οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κατάθεση προκαταβολής 13 ευρώ για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους. Σε διαφορετική περίπτωση η κράτηση ακυρώνεται. Εξόφληση στο πούλμαν.


Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.


Για τα αυτοκίνητα:


Η κατάθεση των 10 ευρώ μπορεί να γίνει εκ των προτέρων σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή με απευθείας πληρωμή στο σημείο συνάντησης.


Στην κατάθεση μη ξεχνάτε να σημειώνετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.


Για την καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής μας, σας παρακαλούμε πραγματοποιήστε έγκαιρα την εγγραφή σας εξοφλώντας το αντίτιμο.


Επιστροφή χρημάτων για ακύρωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι και 4 ημέρες πριν από την ημέρα έναρξης της εκδρομής. Σε διαφορετική περίπτωση δε γίνεται επιστροφή λόγω των προγραμματισμένων εξόδων της δραστηριότητας.


👍 Τι να έχω μαζί μου στην ημερήσια πεζοπορία


1. Ορειβατικά μποτάκια ή trail running παπούτσια
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ορειβατικό παντελόνι, χειμερινό κολάν, γιλέκο, dri-fit ρούχα, ισοθερμικό, fleece, μπουφάν, περιλαίμια/μαντήλια κλπ (στα μεγαλύτερα υψόμετρα του βουνού επικρατούν συχνά ισχυροί άνεμοι, οπότε ο εξοπλισμός κρίνεται απαραίτητος – αναλυτικά για τον καιρό ενημερώνουμε 1-2 ημέρες πριν την οργανωμένη εξόρμηση)
4. Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)
5. Σακίδιο πλάτης με κάλυμμα για τα προσωπικά σας αντικείμενα
6. Νερό 1,5 lt (απαραιτήτως)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, πίτες, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ
8. Χαρτομάντιλα
9. Αντισηπτικό χεριών
10. Μάσκα προσώπου (απαραιτήτως για το πούλμαν)

ΦΟΡΜΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ